Dolar 32,4769
%0.09
Euro 34,8405
%0.34
Altın 2.479,270
%0.69
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü'den tartışma yaratacak sözler: Organize bir yapı var

Gümrükçü'den tartışma yaratacak sözler: Organize bir yapı var

Çiğli Belediyesinde yaşanan işçi krizinde bir süredir sessizliğini koruyan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü suskunluğunu katıldığı radyo programında bozdu. Belediye Başkanı Gümrükçü önceki belediye yönetimine şok suçlamalarda bulundu. Gümrükçü, “Organize, şebeke bir yapı var. Bunun medya uzantısı var” dedi. Gümrükçü sessizliğini bozdu... Çiğli'de tartışma yaratacak sözler

  • Ege Postası
  • 18.05.2019 - 16:26

EGEPOSTASI- Nisan ayı sonlarında 23 işçinin işten çıkarıldığı Çiğli Belediyesi’nde, son olarak önceki akşam Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı, Akvaryum Cafe & Restaurant ile Pelikan Sosyal Tesisleri’nde çalışan toplam 35 kişinin daha işine son verildiği tebliği üzerine işçiler, dün sabah erken saatlerde Çiğli Belediyesi önünde toplanarak kararı  protesto etmişti. İşçilerin bağlı olduğu Devrimci Turizm İş Sendikası Başkanı Zöhre Aksüt ve yöneticiler, Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşmüş ‘Bizim haberimiz yok’ cevabını almışlardı. Sendikanın gün boyu sürdürdüğü görüşmeler sonrası “işten çıkarılma yok” konu müzakere edilecek denmesi üzerine işçiler işbaşı yapmışlardı.

Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise yaşananlar karşısında sessizliğini katıldığı radyo programında bozdu. Dün bir internet televizyonunda gazeteci Ümit Kartal ve Birol Soylu’nun gündeme getirdiği Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın gazetecileri arayarak haber yapılması konusunda talebinin olduğu iddialarını Başkan Gümrükçü de gündeme taşıdı.

Gümrükçü açıklamalarında isim vermeden Çiğli Belediye eski Başkanı Hasan Arslan’ı hedef aldı. Başkan Arslan’ın bazı gazeteleri ve gazetecileri aradığını, neden bu yaşananlara sessiz kalıyorsunuz'’ dediğini ileri sürdü. Gümrükçü “Bizi tahrik etmek istiyorlar” diye ekledi.

Çiğli’de çıkarılan işçiler ile ilgili yapılan eleştirilerin hatırlatılmasının ardından Gümrükçü, sözlerine şöyle devam etti:

“Çiğli’de sözleşmeli olarak işten çıkarılan arkadaşların sayısı 19.  Bu işten çıkarılan arkadaşlardan 2-3 kişi geri alındı.

BİZİ TAHRİK EDİYOR

Bizim Çiğli Belediyesi’nde bankamatik sorunumuz var, adil olmaya çalışıyoruz. Herkesi işten çıkarmamız için tahrik ediyorlar. Buradan ifade ediyorum, benim bir tek akrabam burada çalışmayacak, bana yakın olan hiç kimse çalışamadan para almayacak. Bana yakın olanlar benden daha fazla çalışacak. Ben bu konuda haksız yere maaş alan kim varsa buna engel olacağım. Bunu yapmamı engellemeye çalışan bir şebeke var. Organize bir yapı var, bunun bir de medya uzantısı var.  Benim bu halka verecek çok şeyim var.”

Programda Çiğli’de tartışma yaratacak sözlerine devam eden Gümrükçü, “Bu halkı “bağlama çalmayı bilmeyen” arkadaşları dinlemeye mahkum ederseniz bu olmaz” diyerek Türk Halk Müziği’ne gönül veren yerel sanatçılarını kızdıracak bir açıklama yaptı.

ŞEBEKENİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM

Gümrükçü, “İşçi düşmanı diyorlar bana. Bugüne kadar DİSK’in bütün eylemlerinde ben vardım. Ben solcuyum… Bizden kaynaklı bir hata varsa yine düzeltiriz. Bizim iş yapmamızı istemeyen şebeke var. Burada siyaset ve menfaat elde etmeye çalışan bir şebeke var. Beni adım Utku Gümrükçü ben de yanlış yapılmasına izin vermem. İçerde ve dışarda bir şebeke var, bunu kaşıyor ve ben bu şebekenin kökünü kazıyacağım. Burada birçok aileden birden fazla çalışan arkadaşımız var biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz adama göre iş yapmayacağız işe göre adam alacağız” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.