Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü'den iddialı start

Gümrükçü'den iddialı start

CHP İzmir İl Başkan adayı Utku Gümrükçü Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, il binasında, il başkan adaylığını açıkladı. Gümrükçü 2015 yılında Alaattin Yüksel’in listesini delerek girdiği il yönetim kurulunda aldığı oylar arasında şimdiki rakibi Deniz Yücel’in de oyu olduğunu belirterek “Şimdi de aday olmasa oyunu bana verirdi” dedi. Gümrükçü'den iddialı start

  • Ege Postası
  • 04.01.2018 - 11:46

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir İl Başkan Adaylığı'nı açıkladı. Önce Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan, ardından il binasına giderek açıklama yapan Gümrükçü, seçim çalışmalarına başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü Pazar günü yapılacak seçimlere 5 adayla girecek. Adaylar kongreye sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırarak, seçildikleri takdirde partilerini daha ileriye taşımak için var gücüyle çalışacaklarını kaydetti. Bireysel adaylar Kemal Karataş, Aytül Tokgözlü ve Hasan Nebi’ye Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Hüseyin Saygılı da eklendi. Ayrıca kulislerdeki bilgiye göre örgütün ciddi anlamda eğilim içinde olduğu, süreçte hareketlilik yaşanırken adaylığını açıklayarak ‘yarışta ben de varım’ diyen Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’den flaş bir hamle geldi.

İl Başkanlığı için adaylık yarışında ‘Yürüyelim arkadaşlar’ sloganıyla çalışmarını hızla sürdüren Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak seçim çalışmalarına başladı.

Gümrükçü, çelenk sunumunun ardından CHP İl Başkanlığına kalabalık bir destekçi grubuyla gelerek açıklama yaptı. Gümrükçü’ye açıklamasında annesi Nilgün Gümrükçü ve kardeşi Selin Gümrükçü eşlik etti. Sık sık sloganlarla konuşması kesilen Gümrükçü  2015 yılında Alaattin Yüksel’in listesini delerek girdiği il yönetim kurulunda aldığı oylar arasında, şimdiki rakibi Deniz Yücel’in de oyu olduğunu belirterek "Şimdi de aday olmasa oyunu bana verirdi” dedi.

İLÇE BAŞKANLARIYLA ÇIKTI

Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile kürsüye çıkan Gümrükçü “7 Ocak’ta ‘Yürüyelim Arkadaşlar’ diyerek bir yolculuğa çıktık. Mahallesinden delege seçtirilmeyen, ilçe yönetimlerinde başarısız kıldırılan buna rağmen bir gün CHP'den uzaklaşmayan, tam bağımsız Türkiye için çalışan sizlerin sesi olmak için aday olduk. Bizim mücadelemiz tarihi bir mücadele. Türkiye’nin birliği, Mustafa Kemal devrimlerini yaşama ve yaşatma mücadelesi. Bizim arkamızda kim va? Siz varsınız, Mustafa Kemal Atatürk, Kuvva-yı Milliye, İsmet İnönüler var. Ruhumuzda Deniz Gezmiş’in ruhu var. Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok. Kamu gücü yok sadece ve sadece örgütün gücü var” dedi.

EMEK VURGUSU

Rehberinin Atatürk, yol gösterici kitabının Nutuk olduğunu belirten Gümrükçü içinde Zikri Dursun’un da bulunduğu 2003 yılındaki yönetim kurulu fotoğrafını işaret ederek, “Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk, kitabımız Nutuk, ilhamımızı buradan alıyoruz. 18 yaşında üye olduğum partimin, ilçe yönetimlerinde, gençlik kollarında, il yönetimlerinde görev yaptım. Artık 30 ilçesini bildiğim, gezdiğim, tarlada çalışanlarını, parti için koşturanlarını gördüğüm İzmir’de il başkanlığı adaylığında sizlerin de onayıyla ‘ben de varım’ dedim. Bu ofisimde de durur. Emekse emek! 2003 yılı il yönetim kurulu burada. Zikri Dursun’u rahmetle anıyorum. Burada Utku Gümrükçü 21 yaşında bir genç. Alın size emek, örgüt. 18 yıldır beni bu partide siz var edip büyüttünüz. Emeklerinizle dualarınızla yoğruldum” ifadelerini kullandı. 

“HEDEF BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞİL”

Yapılacak il kongresinde hedefin belediye başkanlığı yarışı olmadığını vurgulayan Gümrükçü, “7 Ocak’ta örgütün özgür iradesiyle o sandıkta çiçekler açacak. Kimsenin müdahalesiyle değil. Biz sizinle hep birlikte 2019’da belediye seçimini değil, cumhurbaşkanlığını nasıl kazanacağız onun çalışmasını yapacağız. Kavgamız yerel seçim kavgası değil. Bu kongre kimsenin belediye başkanlığı yarışı değil. Biz sizlerle birlikte büyük bir mücadele yapacağız. Ben bu kongrede hiçbir beldiye başkanıyla yarışmıyorum. Örgütün sesi olmak için adayız, sizinle birlikte varız. CHP’nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Dayatmalarla değil. Biz Mustafa Kemalin dediği gibi ‘Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir’ diyenleriz. Hep birlikte 7 Ocakta sandıkta çiçekler açtıracağız 2019. Kasımında İzmir’in dağlarında çiçekler açsın diyoruz” şeklinde konuştu.

“AYRIŞTIRMAYIN”

İzmir’de parti iç yarışta kimsenin ayrıştırılmamasını isteyen Gümrükçü, “İzmir Kurtuluş Savaşı'nın, değişimin başladığı yer. Bu gün değilse ne zama? Alın teri dökenlerin dediği olacaksa hep birlikte biz varız. Sizden tek bir ricam var. Partinin birliği hepimizin üstünde hiçbir arkadaşımızı eleştirmeyeceğiz. Yarışımızda çirkinlik yok. Yoldaşız. Hepsine başarılar diliyorum. O salonda da hep birlikte olacağız. 2015’i tekrar etmeyeceğiz. Bu kongre partinin birliği ve CHP’nin iktidarı için olacak. Bu kongre Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den yürekli bir ses verenlerin olacak. 7 Ocak’ta kongrede sandıkta birleşe birleşe kazanacağız. Yolunuz yolumuz açık olsun, İzmir’in dağlarında çiçekler açsın diyoruz. Değişimin, gelişimin, gençliğin, örgütün adayıyız. İzmir’in alanlarını el birliği ile kuşatacağız. Salonların değil sokakların siyasetini yapacağız. Benimle yürümeye var mısınız” ifadelerini kullandı. 

“OYUNU BANA VERDİ, YİNE VERİRDİ”

Gazetecilerin sorusu üzerine Deniz Yücel’in bir önceki kongrede kendisine oy verdiğini de söyleyen Gümrükçü, “Deniz benim kardeşim yoldaşım. Kendisini çok seviyorum, o da beni seviyor biliyorum. Geçen kongrede il delegesiydi. İl yönetim kurulunda oyunu bana verdi. Bu kongrede aday olmasaydı oyunu bana verirdi. Yolu açık olsun. İlçe başkanlarımızla toplantı yaptık. Onlar da bizle hem fikir. Örgüt ve arkadaşlarımıza bu konuda hassasız bu kongre birlik ve bütünleşme için hassasız. Kongre başarılı geçecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.