Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü'den çocuklara müjde

Gümrükçü'den çocuklara müjde

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Gümrükçü'den çocuklara müjde

  • Ege Postası
  • 24.04.2019 - 11:16

Çiğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında beş gün boyunca düzenlenen "23 Nisan Çiğli Çocuk Şenliği" ile Çiğlili çocuklar eğlence doydu. Cumhuriyet ve Demokrasi Parkında gerçekleşen 23 Nisan şenliğine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin, meclis üyeleri, partililer, muhtarlar, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Çiğlili katıldı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Makedonya'dan gelen Çaşka Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun dans gösterisi,  Çiğli’de bulunan okulların gösterileri, Çiğli Belediyesi Çocuk Tiyatro Ekibinin tiyatro gösterimi, yüz boyama, palyaço, maskotlar, müzikal eğlence, anlatı, sosis balon, Türk Bayraklı balon dağıtımı, pamuk helva ikramı, animasyon gibi etkinliklerle Çiğlili çocuklar eğlenceye doydu. 23 Nisan şenliğinde,  Güzeltepe İlkokulu modern dans gösterisi, Gülen Kora İlkokulu Bodrum Yörük oyunu, Harmandalı İlkokulu Zeybek ve Hakkari halk oyunu, Ekin Koleji modern dans ve kurdele dansı, Cahide Ahmet Dalyanoğlu okulu Burdur ve Denizli yöresi oyunları ile Makedonya Çaşka Belediyesi halk oyunları ekibi yöresel oyunları ile sahne aldılar.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN ÇOCUKLARA MÜJDE

 Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada Çiğlili çocuklara, Çiğli’de Çocuk Belediyesi kurulacağının müjdesini verdi. Gümrükçü yaptığı konuşmada:“23 Nisan 1920 TBMM’nin kuruluşu. Halkın katılımı ile oluşmuş o millet meclisi yeryüzünün ilk ve en büyük kurtuluş savaşını yönetti. Bu bir askeri başarı değildi, Türk halkının ateşle imtihanıydı. TBMM bize bir hediye verdi. Halkın egemenliğini, demokrasiyi verdi. Kararları hep birlikte alacağımız, Cumhuriyeti birlikte yöneteceğimiz bir sistem kurdu. Cumhuriyet ve Demokrasi Parkında, TBMM’nin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamasını gerçekleştiriyoruz. Sizlerin karşısına ilk defa belediye başkanınız olarak çıkıyorum. Bana bu onuru yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç, gönül almaya geldik, hizmet etmeye geldik, dost kazanmaya geldik. 5 yıl içerisinde Çiğli’nin çehresini değiştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte İzmir’de ve Çiğli’de bir Çocuk Belediyesi kuracağız. Doğal yaşam parkını üç gün boyunca ücretsiz yaptık. Cuma günü sabahtan itibaren belediyemizin araçları Doğal Yaşam Parkına gitmek için sizleri bekleyecek”  diye konuştu.

23 Nisan Şenliği bu akşam Çiğli Belediyesi Konferans Salonunda saat: 19.00’da düzenlenecek Yazar Coşkun İnce’nin tek kişilik anlatımı "Yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk" konulu program ile sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.