Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gültepe'deki tahliye krizinde son perde

Gültepe'deki tahliye krizinde son perde

Konak Belediyesi'nin yaptığı çalışmaların ardından kente kazandırdığı Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda yaşanan tahliye krizinin yankıları sürüyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman Bölge Müdürlüğü, tahsis süresi dolan mesire alanının mevzuat gereği yeniden ihaleye çıkartıldığını ve yasalara göre söz konusu tesis bölgesinin belediyeye ihalesiz olarak yeniden tahsis edilemeyeceğini duyurdu. Gültepe'deki tahliye krizinde son perde:

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 11:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin 2013 yılında milyonlarca liralık harcama yaparak kente ve Çınartepe halkına kazandırdığı, İzmir'in efsane başkanı Aydın Erten'in adı verilen rekreasyon alanında tahliye şoku yaşanıyor. Tesisin işletme hakkını yapılan son ihalede İstanbullu bir firmaya kaptıran belediye alanı boşaltmak için gün sayarken, Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelişmelerle ilgili kritik bir açıklama geldi.

BELEDİYE YATIRIM YAPTI AMA YÖNETMELİK KURBANI OLDU

Konak Belediyesi, yaptığı onca yatırım ve peyzaj çalışmasına karşın, 86 dönüm büyüklüğüyle İzmir'de Kültürpark'ın ardından en büyük yeşil alan olma özelliğine sahip dev rekreasyon alanında yeni bir şokla karşılaştı. On yıl önce tesisin bulunduğu atıl durumdaki mesire alanı devralan Konak Belediyesi'nin Aydın Erten Rekreasyon Alanı için tahsis ya da ihalesiz kiralama talebi havada kalınca, Orman Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz hafta tesisin kiralama ve işletme hakkı için yeniden ihaleye çıktı. Ona yakın firmanın katılım gösterdiği kiralama ihalesini kaybeden Konak Belediyesi, tesisin işletme haklarını İstanbullu bir firmaya devredecek. Orman Müdürlüğü ile sözleşme imzalayacak olan firma, belirlenen yeni bedel üzerinden 29 yıllığına dev tesisi işletecek ve bugüne dek belediyenin kurduğu restoran, kafe ve işletmelerin yer aldığı dev mesire alanını resmen devralacak.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DETAYLI AÇIKLAMA

Gelişmelerin ardından konuya ilişkin açıklama yapan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tesisin yerel idareye ihalesiz şekilde yeniden tahsis edilmesinin yasa ve mevzuatlar gereği mümkün olmadığının altını çizdi. On yıl önce imzalanan sözleşmenin ancak yapıldığı süreyi kapsadığını belirten kurum yetkilileri, Türkiye çapındaki tüm mesire alanları için aynı koşulların geçerli olduğunu kaydetti ve sözleşme süresi dolan tüm tesislerin 29 yıllığına yeniden ihaleye çıkartıldığını açıkladı. Süre uzatımının söz konusu olmadığı alanla ilgili özel tahsis koşulları bulunmadığına da dikkat çeken Bölge Müdürlüğü, belirlenen yasal çerçeveler dışındaki işlemler için ise pazarlık yetkisinin bakanlık makamında olduğunu hatırlattı. Konak Belediyesi'ne aylar önce söz konusu seçenek için Orman Bakanlığı ile görüşme ve özel koşullarda tahsis talebinin iletilmesi için tavsiyede bulunulduğunu da aktaran Bölge Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, Ankara'dan aksi yönde bir karar çıkmadığından ötürü, mevzuatlar gereği geçtiğimiz hafta tahsis süresi dolan rekreasyon alanının kiralama ve işletme ihalesine bir kez daha çıkıldığını da açıkladı.  

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK'

Milyonlarca lira tutan çalışmalar ve bir yıla yakın süren tadilat faaliyetlerinin ardından rekreasyon alanını tepeden tırnağa yenileyen ilçe belediyesi, tahsis süresi dolduğundan ötürü Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nı tahliye ederek, sorumluluğunu da ihaleyi kazanan firmaya devredecek. Piknik alanları, yürüyüş ve koşu yolları, seyir terasları, kır kahvesi, otopark ve diğer tesisleri içinde barındıran alanda özel güvenlik sistemi de kurularak kameralar yerleştirilmişti. Konak Belediyesi tarafından işletilen bir adet restoran önümüzdeki günlerde tahliye edilecek ve tesiste çalışan özel güvenlik görevlileri, belediye şirketi İZBEL A.Ş. tarafından işletilen restoranın çalışanları ile yeşil alanların bakımlarını üstlenen personel ise belediyenin farklı birimlerine transfer edilecek.

Belediye dev tesis için kritik ihaleyi kaybetti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.