Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gültekin Avcı İzmir'de tavan arasında yakalandı

Gültekin Avcı İzmir'de tavan arasında yakalandı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da avukatlığını yapan Gültekin Avcı, İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir evin tavan arasında saklanırken yakalandı Eski askeri savcı

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 09:25

FETÖ/PDY soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı ve kapatılan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde saklandığı evde yakalandı.

Savcılık görevinden ayrıldıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Gültekin Avcı, geçen Eylül ayında da, İstanbul'da Selam Tevhid soruşturmasında tutuklanmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gültekin Avcı hakkında yeniden yakalama kararı verildi. 

Avcı'nın İzmir'de saklandığı bilgisini alan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bulunduğu bugün yeri belirledi. Gültekin Avcı, Karabağlar'da saklandığı evin tavan arasında yakalanırken, babası İsmail Avcı da gözaltına alındı. Eski Savcı Gültekin Avcı'nın İstanbul'a gönderileceği açıklandı.

'Muta nikahı', 'Selam Tevhid Terör Örgütü', 'istihbarat' odaklı yazılarıyla kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştığı, haklarında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği, 17- 25 Aralık girişimleriyle eşzamanlı olarak operasyon düzenleme niyetiyle hareket ettiği ileri sürülen Gültekin Avcı, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmekle' suçlanıyor. 

BABASI HDP'YE DESTEK İSTEMİŞ

Öte yandan, FETÖ/PDY yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında emekli polis ve işletmecilerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Avukat Gültekin Avcı'nın emekli polis babası İsmail Avcı ve kahve firması sahibi S.T.'nin de aralarında bulunduğu sanıkların, Bayraklı ilçesindeki iş merkezinde cemaate destek toplantıları düzenledikleri, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek istedikleri belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.