Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gülbahçe zaferi davul-zurna ile kutladı

Gülbahçe zaferi davul-zurna ile kutladı

Gülbahçe halkı ve Gülbahçe Çevre Gönüllüleri mücadele etti, taş ocaklarına ruhsat çıkmadı. Halk başarıyı meydanda kutladı. Gülbahçe zaferi

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 11:17

Gülbahçe halkı Haydar Madencilik ve Cantürk Madencilik tarafından iki yüz hektara yakın bir alanda açılmak istenen taş ocaklarına karşı mücadelesini kazandı. Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’nde açılmak istenen taş ocağı madenlerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin çıkmadı. Kazanım köy meydanında kutlandı. Meydanda yapılan kutlama CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP YDK üyesi ve Gülbahçe Çevre Gönüllüleri’nin hukuk danışmanı avukat Şehrazat Mercan, Gülbahçe, Balıklıova ve Zeytinler muhtarları, CHP Urla İlçe örgütü üyeleri, Vatan Partisi Urla İlçe Örgütü üyeleri ve Gülbahçe halkı katıldı.

“Gülbahçe’de halk birlikte karşı durdu, o sayede kazandık”

Kutlama için köy meydanında keşkek dövüldü ve dağıtıldı. Kutlamada konuşan Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ali Yanar ve Gülbahçe Mahallesi muhtarı Alahettin Bulut kısa birer konuşma yaparak mücadeleye katkısı olanlara teşekkür etti. Avukat Şehrazat Mercan ise kazanımda birlik ve mücadelenin etkisine değinerek, “En iyi mahkeme kararlarını da alsanız halk arkasında durulmadığında yeni kararlar çıkar. Gülbahçe’de halk birlikte karşı durdu o sayede kazandık” diye konuştu. 

Bakanlık iki taş ocağının başvurusunu da çevirdi

CHP İzmir milletvekili Musa Çam ise 5 Kasım’da yapılan şenlik ve yürüyüşü anımsattığı konuşmasında “Birlikte büyük bir eylem gerçekleştirdik. O gün burada sizlere konuyu Meclis’e taşıyacağımızın sözünü vermiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde özellikle Yarımada’da yaşanan çevre katliamını dile getirdik. Huzurlarınızda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Toplantıda Gülbahçe Çevre Gönüllüleri tarafından hazırlanan dosyayı aldı ve inceleyeceğini söyledi ve takipçisi oldu. Geçen hafta ÇED Daire Başkanı aradı ve iki taş ocağı başvurusunu reddettiklerini aktardı. Altını çizmemiz gerekiyor ki hayatta her zaman direnenler kazanır. Bu bir zaferdir ama sanmayın ki bu firmalar burada kalacak. Yeni başvurular yapacaklardır. Uyanık olacağız, bana dokunmayan bin yıl yaşasın demeyeceğiz, nerede çevre katliamı varsa ona karşı birlikte olacağız. Bakın Balıkova’da yeni bir başvuru var muhtarımız burada. Hepimiz duyarlı olacağız.” dedi. Çam mücadeleye katılan, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından kazanılan zafer davul ve zurna ile kutlandı. 

Usulsüz ÇED toplantısını yaptırmayan Gülbahçe halkı, taş ocaklarına karşı imza kampanyası başlatmış, 5 Kasım’da da Gülbahçe Yaşam Şenliği düzenlemişti. Şenliğe katılan CHP’li Musa Çam, konuyu TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na taşımış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den İzmir’de Urla’nın Gülbahçe Köyü’ne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü almıştı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.