Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grev aynı, açıklamalar farklı

Grev aynı, açıklamalar farklı

Bornova Belediyesi’ne bağlı şirket İZBAŞ’ta Şubat ayından bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı, grev başladı. Belediye ile yetkili sendika arasında tüm çabalara karşın anlaşma imzalanamadı.İşçiler grevi sürdürürken, taraflardan farklı açıklamalar geldi. Grev aynı, açıklamalar farklı

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 10:48

EGEPOSTASI - Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Bornova Belediyesi arasında süren ücret zammı pazarlıklarından sonuç çıkmayınca İZBAŞ'ta dün grev resmen başladı. Belediye şirketi İZBAŞ’ta çalışan ve sosyal tesisler, otopark işletmeleri ile restoran, kafeterya ve düğün salonları gibi birimlerde çalışan toplam 53 personel dün sabahtan itibaren süresiz olarak iş bıraktı. Önce İZBAŞ’tan, ardından da işçilerin örgütlü olduğu Belediye-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamalar ise kafaları karıştırdı.

İZBAŞ’tan yapılan açıklamada, "Bir süredir şirketimizde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanlarımız için hem piyasa şartları hem de yerel yönetimler arasında en yüksek ücret teklifini sunduk. Buna göre şu anda 3072 lira olan en düşük ücret 3627 lira olacak. Önerdiğimiz ücret artışı ile birlikte şirketimizin işçilik maliyeti 4 milyon 3 yüz bin TL’dir. İmkanlarımızı zorlayarak bütçe olanakları içinde en yüksek ücret artışını yaptık. Çalışanlarımızın bu teklife sıcak bakacaklarını ve anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz” denildi.

ENFLASYON KADAR ZAM YETER

Ancak ardından Belediye-İş Sendikası’ndan yapılan açıklama kafaları karıştırdı. Bornova Belediyesi’nin kendi şirketi olan İZBAŞ A.Ş.’de 6 aydır yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden tüm iyi niyetlerine, mütevazı, makul ve enflasyon oranındaki tekliflerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten sendika yetkilileri, “Toplu İş Sözleşme sürecinde grev hiçbir zaman amacımız olmadı. Tüm yasal süreçlerin tamamlanmış olması, işverenin sözleşmeyi bitirmek için hiçbir adım atmayarak emek karşıtı bir duruş sergilemesi, İZBAŞ yetkililerinin sözleşmeyi çözmek yerine üyelerimizi grevden vazgeçirme ve grevi nasıl engelleriz çabası içerisine girmesi, bizleri greve çıkmaya mecbur bıraktı. İZBAŞ işçisi onurlu bir duruş sergileyerek Yasal ve Anayasal haklarını kullanmıştır” dedi. Açıklamada, ücret artış teklifleri arasındaki çelişkiye de şu cümlelerle vurgu yapıldı:

“İZBAŞ işyerinde grevin başlaması sonrası İZBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından basına yapılan yazılı açıklamada, şirket çalışanlarının kendileri için çok değerli olduğunu, en büyük isteklerinin aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri olduğu ifadelerini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak İZBAŞ yetkililerinin unuttuğu ya da görmek istemediği bir şey var, o aileleri ile mutlu, huzurlu bir yaşam sürmesi arzusunda oldukları, kendileri için çok değerli olan işçiler, enflasyon oranındaki ücret artışının kendilerine çok görülmüş olması nedeniyle bugün grevdeler.

Ayrıca İZBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu anda en düşük 3.072 TL. ücret alan işçiye 3.627 TL. ücret teklif edildiği ifade edilmiştir. İZBAŞ AŞ. çalışanlarına, İZBAŞ AŞ. Yönetim Kuruluna, belediye yetkililerine, Belediye Başkanımıza ve Bornova kamuoyuna yanıltıcı bilgi vermemek adına bir kez daha ifade ediyoruz. Sizlerin, ne yukarıda ücret olarak verdiğinizi söylediğiniz rakamları ne de rakamlar arasındaki yüzde 18’lik ücret artışını istiyoruz. Biz sadece mevcut ücretlerimize enflasyon oranında (11,29) artış istiyor kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vererek anlaşma sürecini uzatacak yaklaşımlarından bir an önce vazgeçmesini ve Toplu İş Sözleşmesinin uzlaşma ile sonuçlanmasını bekliyoruz.”

Ve Bornova’da grev resmen başladı Bornova Belediyesi'nde grev kararı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.