Dolar 32,5126
%0.2
Euro 34,8002
%0.23
Altın 2.477,270
%0.61
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepeli 11 taraftara gözaltı

Göztepeli 11 taraftara gözaltı

Süper Lig'in 7. haftasındaki Göztepe-Atiker Konyaspor maçı sonrası Konyasporlu taraftarların bulunduğu otobüslerin taşlanması ve bir komiser ile polis memurunun yaralanması olayına ilişkin 11 Göztepe taraftarı gözaltına alındı. Öte yandan 11 taraftarın sabah erken saatlerde gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Başkan Vekili Talat Papatya açıklamalarda bulundu.  Göztepe taraftarına operasyon

  • Ege Postası
  • 21.10.2018 - 10:13

EGEPOSTASI- Bugün oynanacak Beşiktaş maçı öncesinde Göztepe camiasını şok eden bir gelişme yaşandı. 

Alınan bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ile Spor Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Eylül Pazar günü İzmir Bornova Stadı'nda yapılan karşılaşma sonrası Atiker Konyasporlu taraftarların bulunduğu otobüslerin taşlandığı ve bu sırada bir komiser ile polis memurunun yaralandığı olayla ilgili başlattığı çalışma kapsamında, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. 

Güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen 11 Göztepe taraftarı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Olaylar sırasında gözaltına alınan 2 kişiye 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde işlem yapıldığı öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sporun amacının kardeşliği beslemesi, holiganlığa izin vermemesi olduğunu belirtti. 

MAÇ ÖNCESİ 2 BEŞİKTAŞ TARAFTARI GÖZALTINDA

11 Göztepe taraftarının gözaltına alınmasının ardından bu sabah da Göztepe- Beşiktaş maçı öncesi 2 Beşiktaşlı, taşkınlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Bornova'da, saat 03.00 sıralarında, üzerinde Beşiktaş forması olan S.B., bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan S.B.'nin tedavisi sürdürülürken, olayla bağlantılı 2 Beşiktaş taraftarı, gözaltına alındı.

BİLETSİZ 35 SEYİRCİ POLİS NOKTASINDA BEKLETİLECEK

Öte yandan saat 19.00'daki Göztepe- Beşiktaş maçı öncesi Bornova Stadyumu'na yürümek isteyen biletsiz 35 seyirci, polis noktasında durduruldu. Bileti olmayan kişilerin stada alınmayacağı, maç bitimine kadar polis noktasında bekletileceği belirtildi.

GÖZTEPE BAŞKAN VEKİLİ PAPATYA: EMNİYETLE İRTİBAT HALİNDEYİZ 

Ligin 7'nci haftasında oynanan Atiker Konyaspor karşılaşması sonrasında Konyasporluların olduğu otobüslerin taşlanması, 1 komiserin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili konuşan Papatya, "Bu gözaltılar Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yürütülen bir tahkikat. Olayların, Konyaspor maçından sonra stadın uzağında bir memurun ve komiserin yaralanmasıyla ilgili olduğunu öğrendik. Gözaltılar Gasp Büro Amirliği tarafından yapıldı. Konunun takipçisiyiz ve takip etmeye devam edeceğiz. Emniyet birimleriyle irtibat halindeyiz. Dün taraftarımızın sağduyu ve 'küfür etmeyelim takımımızı destekleyelim' çağrılarından sonra bugün yaşananlara çok üzüldük" diye konuştu. 

(Haber Servisi/AA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.