Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'yi 'fırtına' vurdu

Göztepe'yi 'fırtına' vurdu

Spor Toto Süper Lig’de son 2 maçını kaybeden Trabzonspor, Göztepe deplasmanında güldü: 1-3. Maçın 27'nci dakikasında Rodellega’nın golüyle 1-0’ı bulan bordo-mavililere 70'inci dakikada Deniz penaltıdan karşılık verdi. Müsabakanın 73'üncü dakikasında Abdulkadir Parmak takımını bir kez daha öne geçirdi. Göztepeli Kadu 90’da kendi ağlarını sarsarken, bu sonuçla 36 puana yükselen Trabzonspor üst sıralar için umutlandı. Göztepe ise 25 puanda kalıp tehlike bölgesinden uzaklaşamadı. Göztepeli futbolseverler 3'üncü golden sonra futbolcuları protesto etti, Teknik direktör Kemal Özdeş’in de istifasını istedi. Sarı-kırmızılılarda kötü gidişat sürüyor...

  • Ege Postası
  • 22.02.2019 - 22:25

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.

Bornova Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Hugo Rodallega'nın golüyle 1-0 üstün tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıda Deniz Kadah'ın penaltıdan bulduğu gole engel olamadı. Ancak 2 dakika sonra Abdulkadir Parmak'ın golüyle tekrar üstünlüğü ele geçiren bordo-mavili ekip, Kadu'nun kendi kalesine attığı golle müsabakayı 3-1 kazandı.

Göztepe kazanamıyor

Ligin ikinci yarısında 6. maçında 5. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Göztepe, haftayı 25 puanla kapattı.

Sarı-kırmızılı ekibin bu hafta alınacak sonuçlara göre düşme hattına gerileme ihtimali bulunuyor.

Göztepe ilk kez penaltıdan gol attı

Bu sezon 2. kez penaltı kazanan Göztepe'de Deniz Kadah penaltıdan gol atan ilk sarı-kırmızılı futbolcu oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte Celso Borges Galatasaray maçında bir penaltı vuruşundan faydalanamamıştı.

Göztepe taraftarlarından protesto

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Trabzonspor'un son golünden sonra kendi oyuncularını protesto etti ve teknik direktör Kemal Özdeş aleyhinde tezahürat yaptı.

Trabzonsporlu taraftarlar ise maçın bitiminde ilk önce Göztepe lehine tezahürat yaptıktan sonra bordo-mavili takımı tribüne çağırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 3. dakikasında Sosa'nın ceza alanı dışından attığı sert şutta top yandan dışarı çıktı.

5. dakikada Berkan'ın sol kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Jerome'nin vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

20. dakikada Castro'nun ceza alanı dışından kaleye gönderdiği top yandan dışarı çıktı.

27. dakikada Trabzonspor öne geçti. Göztepe'nin kullandığı köşe vuruşundan sonra top orta alandaki Yusuf Yazıcı'ya kadar geldi. Hızlı gelişen atakta Yusuf Yazıcı'nın pasıyla topla buluşan Rodallega bir süre topla ilerledikten sonra meşin yuvarlağı tekrar Yusuf Yazıcı'ya aktardı. Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı içine girdikten sonra attığı şutta kaleci Beto'dan dönen topla buluşan Rodallega kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

Müsabakanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Ekuban'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın şutunda top kaleci Beto'da kaldı.

69. dakikada ceza sahası içinde Hosseini ile girdiği iki mücadelede Serdar Gürler yerde kaldı hakem Mustafa Öğretmenoğlu beyaz noktayı gösterdi. 71. dakikada penaltı atışını kullanan Deniz Kadah'ın şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

73. dakikada Trabzonspor tekrar öne geçti. Ceza alanına topla giren Nwakaeme, meşin yuvarlağı ceza alanı dışındaki Abdulkadir Parmak'a aktardı. Bu oyuncunun yaptığı sert vuruşta top filelerle buluştu: 1-2

90. dakikada sağ kanatta Yusuf Yazıcı, iki rakibinin arasından pasını Abdulkadir Parmak'a verdi. Bu futbolcunun yaptığı ortada ceza alanı içindeki Kadu'nun ters vuruşunda top ağlara gitti: 1-3

Karşılaşma, Trabzonspor'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Bornova

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Süleyman Özay, Hakan Yemişken

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Kadu, Berkan Emir (Dk. 68 Halil Akbunar), Serdar Gürler, Borges (Dk. 46 Deniz Kadah), Poko, Yasin Öztekin, Castro, Jerome (Dk. 74 Ghilas)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Ekuban (Dk. 86 Hasan Batuhan Artarslan), Sosa, Abdulkadir Parmak (Dk. 90+4 Ali Osman Karnapoğlu), Nwakaeme, Yusuf Yazıcı (Dk. 90+2 Murat Cem Akpınar), Rodallega

Goller: Dk. 27 Rodallega, Dk. 73 Abdulkadir Parmak, Dk. 90 Kadu (kendi kalesine) (Trabzonspor), Dk. 71 Deniz Kadah (penaltıdan) (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 22 Berkan Emir, Dk. 89 Yasin Öztekin (Göztepe), Dk. 63 Hosseini (Trabzonspor)

ÖZDEŞ: PAHALIYA MAL OLDU

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-1 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü Kemal Özdeş, "Bugün hem tribünün hem de takımımın kazanma isteği pahalıya mal oldu." dedi.

Özdeş, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Trabzonspor'u galibiyetinden dolayı tebrik etti. Attıkları kornerin ardından adam paylaşımında yaşadıkları sorundan dolayı 1-0 geriye düştüklerini, ikinci yarıda yaptıkları değişiklikle 3. bölgeye çabuk gitmeyi hedeflediklerini bildiren Özdeş, "Penaltıyla beraberliği yakaladık, sonra ardından hemen 1 gol daha yedik. Bugün hem tribünün hem de takımımın kazanma isteği pahalıya mal oldu." diye konuştu.

Ligin ikinci yarısında 5 maç kaybettiklerine dikkati çeken Özdeş, "Zor maçlar oynadık ama burada kalan maçlara odaklanmak, toparlanmak, bir enerji yaratmak ve hemen geri dönüş sağlamak gerekiyor. Bundan sonra kazanacak oyunlar oynamalıyız, dersleri çıkarmalıyız. Sonuçta yitirdiklerimize değil kalan 11 maça bakmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kemal Özdeş, taraftarların kendisine yönelik tepkilerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Çok normal. Çünkü ligin ikinci yarısında kayıplar böyle tepkileri getirir. Taraftarımızın bunu son bölümde yapması iyiydi, sonuna kadar desteklediler. Bu tepkileri normal karşılıyorum, bunu düzeltmek işimiz, bunu ne kadar çabuk düzeltirsek ayağa kalkarız. Puan durumuna bakarsanız bu bir karamsarlık yaratabilir ama bu camia bunu tamir etmeli. Kalan 11 maça odaklanmak gerekiyor. Bizim takımımızın yeri buralar değil, oyunumuz da bu değil."

Bir soru üzerine forvet bölgesinde oyuncu sayısı olarak yetersizliklerinin olmadığını belirten Özdeş, şu değerlendirmede bulundu:

"Devre arasında ihtiyacımız olan yerlere oyuncu aldık. Şu anda bu soruyu sormanın da bunun cevabını istemenizin de bize katacak bir şeyi yok. Biz kendi dinamiklerimizle bu ortamdan çıkmak gibi bir hüner göstermeliyiz. Ben bununla çok ilgilenmiyorum. Ben şu anda bu takımı değiştiremem, transfer yapamam, ben maksimum verim almanın peşinde koşacağım."

KARAMAN'DAN GÖZTEPE TARAFTARINA TEŞEKKÜR

Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, "Kazandığımız için mutluyum ama bunu coşku haline getirip farklı bir noktaya götürmenin anlamı yok." dedi. 

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karaman, kendilerini alkışlayan Göztepe taraftarına teşekkür ederek, "Oynayanı ve kazananı centilmence alkışladılar. Sahalarımızda görmek istediğimiz bir hareketti. Aldığımız galibiyet kadar anlamlı bir hareketti." diye konuştu.

Oyuncularının zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Karaman, şu ifadeleri kullandı:

"Sayısı bir hayli az ve genç bir oyuncu grubuyla mücadele ediyoruz. Hayata şöyle bakarız biz; her imkanı bir imtihan gibi görürüz, her imtihanı da imkan. Biz bu kardeşlerimize bir imkan verdik. Onlar öğrenmeye devam ederek, yarışacaklar, acı çekecekler, çile çekecekler, daha çok gayret gösterecekler ama oldum demeyecekler. Ben bugün onlara görev verdim ama daha yolun başındalar, çok çalışacaklar, çok mücadele edecekler. Biz de onları alkışlayacağız. Türk spor kamuoyu onları alkışlayarak takdir edecek. Kazandığımız için mutluyum ama bunu coşku haline getirip farklı bir noktaya götürmenin anlamı yok. Salı günü çok önemli bir kupa müsabakası oynayacağız. En kısa zamanda yaralarımızı sarıp tedavilerimizi yapıp en iyi kadromuzla sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz."

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi Göztepe, Trabzonspor karşısında son oynadıkları İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 6 değişiklik yaptı.

Ligde 23. haftaya düşme hattındaki MKE Ankaragücü'nün 1 puan önünde giren Göztepe'de son oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor maçına göre ilk 11'inde 6 farklı isim mücadele etti. Teknik direktör Kemal Özdeş, sakatlığı bulunan Lumor Agbenyenu'nun yanı sıra Wallace Reis, Alpaslan Öztürk, Yoan Gouffran, Halil Akbunar ve Deniz Kadah'ın yerine Berkan Emir, Kadu, Celso Borges, Serdar Gürler, Yasin Öztekin ve Cameron Jerome'a şans verdi.  

 

Ligde kötü günler geçiren Göztepe’de taraftarlar Trabzonspor karşılaşmasından önce, takımın kamp yaptığı otele akın etti. Kemalpaşa ilçesine gelen yüzlerce taraftar Göztepeli futbolcuları konvoyla Bornova Stadı’na uğurladı. Sarı-kırmızılı futbolseverler Trabzonspor sınavında yine stadı tıklım tıklım doldurdu. Göztepeliler futbolcuları teker teker tribünlere davet edip galibiyet sözü aldı. Konuk Trabzonspor taraftarı da kale arkasında kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi. 

Trabzonspor'da 3 değişiklik

Maç kadrosunda 16 ismin bulunduğu Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman son oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Kaleci Arda Akbulut'un yanı sıra Vahid Amiri ve Abdülkadir Ömür'ün yerine Uğurcan Çakır, Abulkadir Parmak ve Filip Novak forma giydi. 

Trabzonspor'un İzmir kafilesinde yer alan oyunculardan Vahid Amiri ve Muzaffer Cem Kablan maç kadrosunda yer almadı.

Hayatını kaybeden eski milli futbolculardan Abdullah Çevrim için müsabakadan önce saygı duruşu yapıldı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.