Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe son haftaya bıraktı

Göztepe son haftaya bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kümede kalmayı yakından ilgilendiren mücadelede Bursaspor ile Göztepe 0-0 berabere kaldı. Göztepe'nin iki golü VAR nedeniyle iptal edilirken Deniz Kadah, bir de penaltı kaçırdı. İki takımın da ligde kalma umutları son haftaya kaldı.Süper Lig'de küme düşen son 2 takım, son hafta oynanacak maçların ardından belli olacak. Sarı-kırmızılılar iki kez VAR'a takıldı, bir penaltı kaçırdı

  • Ege Postası
  • 19.05.2019 - 18:17

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren Bursaspor ile Göztepe 0-0 berabere kaldı. Bursaspor 33. hafta sonunda 34 puanda kalırken Göztepe ise haftayı 35 puanla kapadı. Göztepe'nin Alpaslan ve Halil Akbunar'la attığı 2 gol, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmazken sarı-kırmızılılarda Deniz Kadah bir de penaltı kaçırdı.

Göztepe 35 puanla 15. sırada yer alırken, 34 puana ulaşan Bursaspor 16. sırada kaldı.

Göztepe son hafta maçında sahasında Ankaragücü’nü ağırlarken Bursaspor deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile mücadele edecek.

Maçtan dakikalar:

Mücadele ev sahibinin vuruşu ile başladı.

1. dakikada sağ çaprazdan son çizgiye inen Lima'nın sert şutunda top kaleci Beto'da kaldı.

7. dakikada çok adamla gelişen Bursaspor atağında Latovlevici soldan ortaladı, Göztepe savunmasından seken topa Aytaç ceza alanı ön çizgisinden vurdu. Üstten aut...

11.dakikada Göztepe taç çizgisine yakın bir bölgeden serbest vuruş kazandı. Berkan'ın kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa kafayı vuran Alpaslan, takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Mete Kalkavan, VAR incelemesi sonucunda pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi ve golü iptal etti.

18. dakikada Bursaspor atağında Shehu sağ kanattan son çizgiye doğru ilerledi ve arka direğe doğru etkili bir orta yaptı. Umut Nayir'in kafa vuruşunda Beto müthiş bir reaksiyonla topu kornere çeldi.

19. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chedjou kafayı vurdu, top çerçeveyi bulmadı.

Maçta ilk 20 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

37. dakikada ani gelişen Göztepe atağında üç kişinin arasından ilerlemek isteyen Jerome, Ertuğrul Ersoy'un müdahalesiyle yerde kaldı. Yeşil-beyazlı oyuncu bu müdahale sonrası sarı kart gördü. Bursaspor kaptanı Ertuğrul, gördüğü sarı kartla son hafta oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

40. dakikada Göztepe'nin sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında Jerome ön direkte kafayı vurdu. Top kaleci Okan'da kaldı.

44. dakikada Lima'nın derinlemesine pasıyla sol kanattan ceza alanına sokulan Onur'un çaprazdan şutunda Titi'ye çarpan top kornere çıktı.

İlk yarı sona erdi.

Bursaspor'da Onur Atasayar yerini Yusuf Erdoğan'a bıraktı.

46. dakikada sol kanatta topu kapan Yusuf Erdoğan hızla ileri çıktı, ortasında kale önündeki Umut'tan önce kaleci Beto çıktı ve topu aldı.

50. dakikada sağ kanattan savunma arkasına sarkan Jerome ceza alanına girer girmez Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

52.dakikada Göztepe, Deniz Kadah ile penaltı atışından yararlanamadı. Okan Kocuk, sağ altından müthiş çıkardı! 

50. dakikada penaltıya sebebiyet veren Aurelien Chedjou da Ertuğrul Ersoy gibi gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Yeşil-beyazlılar önümüzdeki hafta iki stoperinden yoksun olacak.

62. dakikada rakip yarı alandaki etkili paslaşmalar sonrası Tunay Torun uzak mesafeden şutunu çekti, seken top kaleci Beto'da kaldı.

72. dakikada orta alanda topu kapan Göztepe'de Alpaslan, derinlemesine pasla takımını kontra atağa çıkardı. Sağ kanattan ceza alanına sokulan Serdar'ın arka tarafa çıkardığı topu Halil Akbunar tamamladı: 0-1. hakem Mete Kalkavan VAR kararının ardından golü iptal etti ve maçta hala skor 0-0!

90+3'üncü dakikada sağ çaprazdan şansını deneyen Jerome'un şutunda top kaleci Okan'ın kontrolünde yandan oyun alanını terk etti.  

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Mete Kalkavan xx, Kemal Yılmaz xx, Ceyhun Sesigüzel xx

BURSASPOR: Okan Kocuk xx, Abdullahi Shehu xx, Ertuğrul Ersoy xx, Aurelien Chedjou xx, Iasmin Latovlevici xx, Staphane Badji xx, Aytaç Kara xx, Allano Lima xx, Henri Saivet xx (Tunay Torun dk. 60 xx), Onur Atasayar xx (Yusuf Erdoğan dk. 46 xx), Umut Nayir xx (Diafra Sakho dk. 66 xx)

Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Furkan Soyalp, Kubilay Kanatsızkuş, M.Emin Sarıkaya, Burak Kapacak, Jani Atanasov

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

GÖZTEPE: Beto xx, Lamine Gassama xx, Alpaslan Öztürk xx, Titi xx, Berkan Emir xx, Andre Castro xx, Andre Poko xx, Halil Akbunar xx (Axel Ngando dk. 81 x), Deniz Kadah xx (Yoan Gouffran dk. 69 xx), Serdar Gürler xx (Celso Borges dk. 87 x), Cameron Jerome xx

Yedekler: M.Göktuğ Bakırkbaş, Eren Bilen, Lumor Agbenyenu, Yalçın Kayhan, Tayfur Bingöl, Erol Hakan Sepil

Teknik Direktör: Tamer Tuna

Sarı kartlar: Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou, Allano Lima (Bursaspor), Andre Pako (Göztepe)

GÖZTEPE'DE JEROME VE SERDAR DÖNDÜ

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma yolunda en önemli rakibi Bursaspor'la deplasmanda karşı karşıya gelen Göztepe'de sakatlıkları geçen kanat oyuncusu Serdar Gürler ve golcü Cameron Jerome on birde görev aldı. Sarı- kırmızılılarda geçen haftaki Demir Grup Sivasspor maçında kırmızı kart gören stoper Reis'in yokluğunda Teknik Direktör Tamer Tuna savunmanın göbeğinde Alpaslan'a şans verdi. Göz-Göz'de henüz iyileşemeyen Yasin, Traore, Hakan, Grillo, Ghilas ve Atakan ise Bursa'ya getirilmedi. Göztepe'de 2016-2017 sezonunda Süper Lig'e çıkan kadroda görev alan forvet Umut Nayir, Bursaspor formasıyla eksi takımına rakip oldu.

STAT TIKLIM TIKLIM

Bursaspor taraftarı, kritik Göztepe maçına yoğun ilgi gösterdi. Maç boyunca Bursa sokaklarında yeşil- beyaz formalarıyla şenlik havası yaşandı. Hafta içerisinde satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, yeşil-beyazlı taraftarlar tribünlerdeki yerlerini aldı. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonucunda Bursaspor tribünlerinin büyük bir kısmı maça yeşil renkteki formalarıyla geldi. Bursaspor taraftarı, ısınmaya çıkan takımlarına ise büyük destek verirken, oyuncuları teker teker tribünlere çağırıp bağırlarına bastı. Tarihi günlerinden birini yaşayan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yaklaşık 40 bin kişi tribünleri doldurdu.

GÖZTEPELİLER YALNIZ BIRAKMADI

Göztepeli futbolseverler da Bursaspor'a deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde İzmir'de otobüslerle yola çıkan sarı-kırmızılılar kendilerine ayrılan yeri doldurdu. İki takım taraftarı centilmenlik rüzgarları estirdi. Maçtan önce Bursa'nın çeşitli yerlerinde birlikte gezen Bursasporlu ve Göztepeliler stada da beraber geldi.

OTOBÜS KAZA YAPTI

Göztepeliler'i taşıyan bir otobüsün ise Bursa'ya giderken, Balıkesir'de kaza yaptığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre hiçbir taraftarın yaralanmadığı, otobüste sadece maddi hasarın meydana geldiği ifade edildi. Bursa emniyeti ise il sınırı girişinde Göztepeli taraftarları taşıyan otobüs, minibüs ve özel araçları durdurup detaylı arama gerçekleştirdi.

BAKKAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Bursaspor'da Teknik Direktör Mesut Bakkal, son oynanan Antalyasapor mücadelesinden bir oyuncu değişikliği yaptı. Deneyimli çalıştırıcı, kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Umut Meraş'ın yerine Iasmin Latovlevici'ye ilk on birde şans verdi. Diafra Sakho, Antalyaspor karşısında olduğu gibi yedek soyunurken, ileri uçta ise Umut Nayir görevlendirildi. Bir süredir sakatlığı bulunan Tunay Torun da teknik ekibin kararıyla 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.

19 MAYIS PANKARTI

Bursaspor ve Göztepeli futbolcular "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" pankartıyla sahaya çıktı. Beraber seremoniye gelen futbolcuların Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı baskılı, 19 Mayıs yazan tişörtler giymesi tribünlerden alkış aldı.

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de mücadeleyi protokol tribününde izledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.