Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe, Konyaspor'u geçti; 3 puanla tanıştı

Göztepe, Konyaspor'u geçti; 3 puanla tanıştı

Süper Lig'de 5. haftanın açılış mücadelesinde Konyaspor'u konuk eden Göztepe, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçı 1-0 kazanarak sezonun ilk galibiyetini aldı. Ev sahibi ekip aynı zamanda bu sezon ligdeki ilk golünü Alpaslan ile buldu. Öte yandan her iki takımın da birer golü VAR kontrolü sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Kırmızı kart, penaltı, üç puan...

  • Ege Postası
  • 20.09.2019 - 22:37

Süper Lig'de 5. haftanın perdesi İzmir'de açıldı. Henüz galibiyeti ve golü olmayan Göztepe ile namağlup durumda olan Konyaspor'un mücadelesinde kazanan ev sahibi ekip oldu.
Süper Lig'de  5. haftanın açılış maçında Göztepe ile İttifak Holding Konyaspor karşı karşıya geldi. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan çekişmeli mücadeleyi Göztepe, Alpaslan'ın 76. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

GOL: 74. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan kullandığı serbest vuruş sırasında ceza alanı içinde Anicic'in Halil Akbunar'a müdahalesinin ardından hakem Özgür Yankaya penaltı kararı verdi. 76. dakikada atışı kullanan Alpaslan Öztürk, topu filelere gönderdi: 1-0.

KIRMIZI KART: Müsabakanın 49. dakikasında orta alanda Marko Jevtovic'e yaptığı faulun ardından Göztepeli Andre Poko sarı kartla cezalandırıldı. Daha sonra VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Özgür Yankaya Poko'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

Öte yandan her iki takımın da birer golü VAR kontrolü sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu sezon ilk kez kazanan ve ilk golünü atan Göztepe, bu sonucun ardından 5 puana yükseldi. Ligdeki ilk yenilgisini alan Konyaspor ise 6 puanda kaldı.

Bu sezonun ilk golü Alpaslan Öztürk'ten

Ligde ilk 4 haftada gol bulamayan Göztepe'de 2019-2020 sezonunun ilk golü Alpaslan Öztürk'ten geldi.

Bu sezon Yukatel Denizlispor maçında Soner Aydoğdu ile bir penaltı vuruşundan faydalanamayan sarı-kırmızılı ekip, ikinci penaltı atışını gole çevirdi.

Alpaslan Öztürk, geçen sezon Göztepe'nin MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek ligde kalmayı başardığı müsabakada takımının ilk golüne imza atmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, ligdeki son golünü geçen sezon MKE Ankaragücü karşısında 84. dakikada Deniz Kadah'ın kullandığı penaltı vuruşundan bulmuştu.  

Takımını eksik bırakan Andre Poko, sarı-kırmızılı ekipte bu sezon kırmızı kart gören ilk oyuncu oldu. 

Göztepe'de sezon başından bu yana yedek bile soyunmayan Cameron Jerome ilk 11'de forma şansı buldu.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Karşılaşmanın 2. dakikasında Berkan Emir'in sol kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde Mossoro ile topa hareketlenen Jerome'un vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

5. dakikada Serdar Gürler'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Poko'nun şutunda kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

12. dakikada kaleci Serkan Kırıntılı'nın kısa düşen pasında topu alan Jerome, meşin yuvarlağı Mossoro'ya aktardı. Mossoro'nun kaleye göndermek istediği top savunma oyuncularından Serdar Gürler'e kadar geldi, bu oyuncunun şutunda Ali Turan son anda meşin yuvarlağı kornere attı.

SERKAN KIRINTILI DEVLEŞTİ

17. dakikada Soner Aydoğdu'nun sol kanattan ceza alanına yaptığı ortada Serdar Gürler'in kafa vuruşuyla kaleye göndermek istediği topu Serkan Kırıntılı uzaklaştırdı.

36. dakikada sol kanattan Berkan'ın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Soner Aydoğdu'nun tamamlamak istediği topu kaleci Serkan Kırıntılı yerinde müdahaleyle önledi.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

GÖZTEPE 10 KİŞİ KALDI

50. dakikada Göztepe 10 kişi kaldı. Andre Poko'nun, Marko Jevtovic'e orta sahada yerden yaptığı sert müdahale sonrasında hakem Özgür Yankaya önce Andre Poko'yu sarı kartla cezalandırdı. Ardından VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen Yankaya, Poko'ya kırmızı kart gösterdi.

VAR, 2 GOLE DE 'OFSAYT' DEDİ!

Mücadelenin 52. dakikasında Konyaspor'da Rijad Bajic'in vuruşunda top ağlarla buluştu. Hakem Özgür Yankaya, pozisyonun kontrolü için VAR'a başvurdu. Rijad Bajic'in golü VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal oldu.

55. dakikada ise Göztepe'de; sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Serdar Gürler'in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Alpaslan Öztürk'ün vuruşunda top ağlarla buluştu. VAR, kontrolü sonrasında gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

GÖZTEPE 1-0 ÖNE GEÇTİ

76. dakikada Marin Anicic'in, Halil Akbunar'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Alpaslan Öztürk, yaptığı vuruşla kaleci Serkan Kırıntılı'nın sağında meşin yuvarlağı köşede ağlarla buluşturdu.

87. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Amir Hadziahmetovic'in doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Beto topa hakim olmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Göztepe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

GÖZTEPE: 1 - İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: 0

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Mehmet Metin, Abdullah Bora Özkara

Göztepe: Beto, Gassama, Alpaslan Öztürk, Titi, Berkan Emir, Serdar Gürler (Dk. 81 Reis), Poko, Soner Aydoğdu, Napoleoni (Dk. 54 Castro), Mossoro, Jerome (Dk. 74 Halil Akbunar)

İttifak Holding Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic (Dk. 71 Mücahit Can Akçay), Ali Turan (Dk. 86 Daci), Anicic, Alper Uludağ, Ömer Ali Şahiner, Jevtovic (Dk. 62 Hadziahmetovic), Jonsson, Miya, Milosevic, Bajic

Gol: Dk. 76 Alpaslan Öztürk (Penaltıdan) (Göztepe)

Kırmızı kart: Dk. 50 Poko (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 73 Miya, Dk. 74 Hadziahmetovic, Dk. 75 Anicic (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 90+1 Beto (Göztepe)

AYKUT KOCAMAN: UTANÇ DUYUYORUM

Süper Lig'in 4'üncü haftasında Göztepe'ye yenilerek 5'inci hafta sonunda mağlubiyetle tanıyan İttifak Holding Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, utanç verici bir gece yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın 1'inci dakikasından 90'ıncı dakikasına kadar silik bir futbol oynadıklarını belirterek, "Maç A'dan Z'ye Göztepe'nin hakkıydı. Maça ortak olacakmış, maçı çevirebilecekmiş duygusuna sahip olamadık. İhtiyacına göre oynayan takım Göztepe'ydi. 1 hata önce deplasmanda kazanmanın verdiği özgüven, halimizi rehavete doğru  götürdü. Göztepe'nin direnciyle karşılaşmada geriye düşmemiz içten bile değildi. Serkan'ın kurtarışları bizi oyunda tuttu. İkinci yarıda Poko'nun kırmızı kart olayı Allah'ın lütfuydu. Bu ligde defalarca hem beraber olduğum oyuncu grubuyla hem de başka takımlarla yüzlerce maça çıktım. Mağlubiyetler oldu, galibiyetler oldu. Ama bu gece beni mutlu edecek bir gece değil. Özellikle kaybettiğim için söylemiyorum; hakikaten utanç vericiydi. Göztepe 10 kişi kaldıktan sonra ilk şutumuzu frikikten attık. Rakip kaleci Beto en rahat maçını oynadı. Ömer Ali'nin, Alper'in ortaları vardı. Ama ne yaptığını bilmeyen sadece sahada topu dolaştırmaya çalışan bir takım halindeydik. Utanç vericiydi, bu duyguları uzun zamandır yaşamamıştım. Bundan daha ağır mağlubiyetler aldık. Tüm Konyaspor'u sevenlerden özür diliyorum. Bizi sahadan silmeyi başardılar" dedi.  

TAMER TUNA: GÜZEL BİR GECEYDİ

Süper Lig'de İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 yenerek ilk galibiyetini elde eden Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna ise, çok kritik 3 puanı hanelerine yazdırdıklarını söyledi. 4 maçtır gol atamadan kazanamamanın kendileri için üzücü olduğunu dile getiren Tuna, "Bu tablonun getirmiş olduğu baskı vardı. Bu baskıyı olumlu kullanmak istedik. Bütün planlarımızı yaptık. Penaltı olmasa belki o kadar gol kaçırdık yine olmayacaktı gol. Mücadelenin karşılığını aldık.  Tüm Göztepe taraftarına, camiaya başkana teşekkür ediyorum. Oyuncularımı bir kere daha tebrik ediyorum. Takım disiplinimizin ve görev anlayışımızın karşılığıydı, bu dönüşü aldık. 34 haftalık süreçte 4 maç oynamıştık şimdi 29 kaldı. Daha iyilerini yapabilecek potansiyelimizi, özverimizi hissettik. Konya'yı tebrik ediyorum istedikleri mücadeleyi koyamadılar ama bugüne gelişlerini tebrik ediyorum. Güzel bir gün. Kazanmış olmak, gol atmış olmak çok önemliydi. Uzun aradan sonra, 4 ay sonra kendimi iyi hissettim. Her çalışmanın karşılığını alıyoruz, antrenmanların geri dönüşlerini alıyorduk, sadece gol atamıyorduk. Güzel maçtı. Mossoro'nun, Soner'in, Napoleoni'nin katkıları vardı. Maçta önemli verileri vardı. Jerome iç yan bağlarından sakatlanmıştı, fedakarlık yaptı. Geçen sezon riske etmeyebilirdik ama bunu ortaya koydu. Bugün tekrar bıraktığı noktadan geri dönmesi önemliydi. İyileşti aramıza katıldı. Eren'den istediğimizi almadığımız ortada" dedi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 5'inci haftasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk eden Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna sürpriz bir kadroyla sahaya çıktı. Genç teknik adam, yaşadığı adale sakatlığı yüzünden aylardır takımdan uzak kalan ve hafta içinde çalışmalara başlayan İngiliz golcü Cameron Jerome'u ilk 11'de görevlendirdi. Son olarak geçen sezonun 34'üncü haftasında İzmir'de oynanan Ankaragücü müsabakasında sahaya çıkan deneyimli golcüye taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Jerome böylelikle 118 gün sonra sahalara dönmüş oldu.

Tamer Tuna, sezon başında Galatasaray'dan büyük umutlarla transfer edilen forvet Eren Derdiyok'u yine yedek oturttu. Eren, geçen haftaki Çaykur Rizespor deplasmanında da kızağa çekilmişti. Tamer Tuna geçen hafta 0-0 sona eren Çaykur Rizespor maçının 11'inden tek değişiklik yaptı. Halil'in yerine Jerome'u oynatan Tuna, Rize'de santrfor olarak görevlendirdiği Napoleoni'yi sol kanada çekti. Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Denizlispor karşısında 1-0 galip gelen kadroyu bozmadı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda her iki takım taraftarı da müsabakaya büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 8 bin Göztepeli futbolsever takımlarını desteklerken, 400'e yakın Konyasporlu da kale arkasındaki yerlerini aldı. Her iki takım taraftarı maçtan önce futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.