Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe Gaziantep'ten puanı kaptı

Göztepe Gaziantep'ten puanı kaptı

Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçında Gazişehir Gaziantep, evinde Göztepe'yi konuk etti. Maçın son anlarının nefesleri kestiği mücadelede kazanan çıkmadı ve iki ekip de sahada 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Göztepe'de kaleci Beto 58. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Nefesleri kesen maç berabere bitti

  • Ege Postası
  • 30.09.2019 - 22:07

Kalyon Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda konuk ekip Göztepe 10 kişi kaldı. 50. dakikada topa ceza sahasında elle müdahale eden Göztepe kalecisi Beto kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın 58. dakikasında Gaziantep'in tercübeli futbolcusu Güray Vural takımını maçta öne geçiren golü attı. 10 kişi oynayan Göztepe'de Berkant sahneye çıktı ve 82. dakikada maçın skorunu ilan eden golü attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca iki takımda sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 11'e, Göztepe ise 6'ya yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 6. haftasındaki Gazişehir Gaziantep-Göztepe karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
18. dakikada konuk ekipte Mossoro'nun savunmanın arkasına sarkan Jerome'a pasında, kalesinden zamanında çıkan Günay tehlikeyi uzaklaştırdı.
35. dakikada soldan çizgiye inen Twumasi'nin ortasında, uygun durumdaki Djilobodji'nin vuruşu sonrası meşin yuvarlak takım arkadaşı Güray Vural'a çarptı ve ev sahibi ekip önemli bir fırsatı kaçırdı.
38. dakikada Gazişehir Gaziantep'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkten seken topu Djilobodji ağlara gönderdi fakat hakem pozisyon öncesinde faul tespit etti ve ağlara giden top gol geçerliliği kazanmadı.
İlk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

58. dakikada Gazişehir Gaziantep öne geçti. Güray Vural'ın sağdan ortasında kimsenin dokunamadığı top, arka direkte ağlarla buluştu: 1-0.
67. dakikada sol taraftan ceza sahasına yaklaşan Morais'in sert şutunda, top direğin dibinden auta gitti.
82. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Berkan Emir'in ceza sahasına ortasında, kaleci Günay'ı da aşan top direkt filelere gitti: 1-1.
90 2. dakikada sol kanattan Morais'in yaptığı ortada, kale sahasındaki Djilobodji uygun durumda topu üstten dışarı attı.
Karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Stat: Kalyon
Hakemler: Ali Şansalan, Erdinç Sezertam, İsmail Şencan
Gazişehir Gaziantep: Günay Güvenç, Djilobodji, Tosca, Güray Vural, Morais, Oğuz Ceylan, Kana Bıyık, Tetteh (Dk. 10 Chibsah), Diarra (Dk. 61 Pawlowski), Twumasi, Muhammet Demir (Dk. 80 Furkan Soyalp)

Göztepe: Beto, Titi, Alpaslan Öztürk, Andre Castro, Mossoro, Serdar Gürler, Gassama, Jerome, Berkan Emir (Dk. 85 Reis), Soner Aydoğdu (Dk. 67 Halil Akbunar), Napoleoni (Dk. 52 Mehmet Göktuğ Bakırbaş)
Goller: Dk. 58 Güray Vural (Gazişehir Gaziantep), Dk. 82 Berkan Emir (Göztepe)
Kırmızı kart: Dk. 50 Beto (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 31 Diarra, Dk. 32 Marius Sumudica (Teknik direktör), Dk. 66 Morais (Gazişehir Gaziantep), Dk. 63 Serdar Gürler, Dk. 89 Mossoro, Dk. 90
4 Mehmet Göktuğ Bakırbaş, Gassama (Maç bittikten sonra) (Göztepe)

"EKSİK KALMAMAMIZA RAĞMEN BERABERLİK SEVİNDİRİCİ"

10 kişi oynadıkları halde beraberliğin sevindirici olduğunu ifade eden Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ise "İki ayrı yarı vardı. İlk devre oyun anlamında Gazişehir´in dizilişinde hızlı yön değiştirerek, topa sahip olarak oyun üstünlüğünü kurmaya çalıştılar. Oyunun başından ilk yarının ortalarına kadar çok başarılı oynadık. Gazişehir´de stoperin orta sahaya geçişinden sonra o alanda kanada dönen bulduğumuz pozisyonlarda biraz daha uzaklaştık. Topa sahip olma, ikili mücadele adına başarı sağladık. 10 kişi kalınca her şey terse dönüyor. Gazişehir´in de 10 kişi kalmış takımlara karşı üstünlüğünü biliyoruz. Gençlerbirliği, Beşiktaş gibi maçlarda çok iyi pozisyon buldu. Biz de geçen hafta eksik kalarak büyük bir tecrübe yaşadık. Baskı yapan en iyi oyuncumuzun dışarda kalması herşeyi değiştirdi. Mücadele adına oyun anlamında sahada olarak sakin kalmamız 1 puanı getirdi. Kaybedebilirdik bu doğal. Pozisyon üstünlüğü özellikle son 15 dakikada Gazişehir kanatlardan geldiği pozisyonlarda iyiydi ama biz iyi pozisyon aldık. Son maçlarda gol yemedik bu maçta da bir gol yedik. Bu anlamda bugün 90 dakikanın 48 dakikasını 10 kişi kalarak devam etmiş bir Göztepe olarak buradan berabere ayrılmak sevindirici. Gazişehir´i tebrik ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.