Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe evinde Başakşehir'e boyun eğdi

Göztepe evinde Başakşehir'e boyun eğdi

Süper Lig'de haftaya lider giren Medipol Başakşehir, deplasmanda Göztepe'yi 3-0'lık net skorla devirmeyi başardı. Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Demba Ba, 57. dakikada Crivelli ve 90+3. dakikada İrfan Can kaydetti. Başakşehir'de Epureanu 83. dakikada kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılılar evinde varlık gösteremedi

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 19:23

Süper Lig’in 25. haftasında Göztepe, sahasında Başakşehir’i konuk etti.

Başakşehir; 40. dakikada Demba Ba, 57. dakikada Enzo Crivelli ve 90+3. dakikada İrfan Can Kahveci’nin attığı gollerle rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan karşılaşmanın  40. dakikasında Demba Ba, topu filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi. 1-0

İkinci yarıda bu kez sahneye E. Crivelli çıktı, 57. dakikada takımının ikinci golünü atarak farkı ikiye çıkardı.

Müsabakanın 83. dakikasında Epureanu, kırmızı kart gördü, Başakşehir maçın kalan dakikalarında 10 kişi mücadele etti.

90 artı 3'de İrfan Can Kahveci sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. Maçta Demba Ba, müsabakayı 2 asist bir gol ile tamamladı.

Müsabaka 3-0 Başakşehir’in üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 52 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü.

Göztepe ise bir maç eksik ile 34 puanda kaldı.

Göztepe’nin iç sahadaki 5 maçlık yenilmezlik serisi ise bu mağlubiyet ile sona erdi. İzmir temsilcisi, yeni stadında da ilk yenilgisini almış oldu. 

Hes Kablo Kayserispor maçında rakibine 1-0 mağlup olan Göztepe, Medipol Başakşehir'e de 3-0 yenilerek üst üste ikinci yenilgisini yaşadı.

34 puanda kalan sarı-kırmızılı ekip, iki maçta da gol atamadı.

Ligin ikinci devresinde Beşiktaş maçıyla kapılarını açan Gürsel Aksel Stadı'nda üçüncü maçına çıkan Göztepe, bu stattaki ilk mağlubiyetini Medipol Başakşehir karşısında aldı. 

Sarı-kırmızılı ekip, Gürsel Aksel Stadı'ndaki diğer maçlarında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmiş, Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Süper Lig'de Göztepe-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 6. dakikasında hızlı gelişen Göztepe atağında Castro'nun pasıyla topla buluştuktan sonra sol çaprazdan ceza sahasına giren Napoleoni'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

16. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Edin Visca'nın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Mahmut Tekdemir ve Epureanu'nun dokunamadığı top doğrudan auta gitti.

27. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içindeki Demba Ba'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

36. dakikada Napoleoni'nin pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Tripic'in güzel hareketlerle ilerledikten sonra attığı şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Visca'nın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Demba Ba, Borges'e rağmen bekletmeden yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1

Müsabakanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

53. dakikada sağ çapraz pozisyonda ceza alanı içinde topla buluşan Visca'nın şutunda kaleci Beto meşin yuvarlağı kontrol etti.

57. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Demba Ba, Aleksic'in aktardığı topu sağ çapraz pozisyonda kaleye yönelen Crivelli'ye verdi. Bu oyuncunun ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2

83. dakikada Jerome'un yerde kaldığı pozisyonun ardından faul kararı veren hakem Ali Palabıyık, faulü yapan Epureanu'yu son adam olarak değerlendirdi ve oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı.

85. dakikada Gassama'nın sağ kanattan yaptığı ortada Castro'nun kafa vuruşunda, kaleci Mert topu kornere uzaklaştırdı.

90+3. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında İrfan Can Kahveci topla bir süre ilerledikten sonra ceza alanı içinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-3

Karşılaşma Medipol Başakşehir'in 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Mustafa Sönmez

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Borges, Leo, Halil Akbunar (Dk. 60 Wilczek), Soner Aydoğdu, Castro, Serdar Gürler (Dk. 30 Tripic), Napoleoni (Dk. 79 Mossoro), Jerome

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca (Dk. 86 Ponck), Crivelli (Dk. 89 Mehmet Topal), Aleksic (Dk. 83 Berkay Özcan), Demba Ba

Goller: Dk. 40 Demba Ba, Dk. 57 Crivelli, Dk. 90+3 İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir)

Kırmızı kart: Dk. 83 Epureanu (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 16 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 42 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir)

MAÇIN ARDINDAN...

Süper Lig'in 25'inci haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-0 mağlup eden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk ve ev sahibi ekibin teknik sorumlusu Ersan Parlatan, maçın ardından müsabakayı değerlendirdiler.

Okan Buruk, haftayı lider kapattıklarını hatırlatarak, “Lider olarak başladığımız haftayı lider bitiriyoruz. Türkiye’nin en zor deplasmanlarından birinde kazandık. Muhteşem stat ve taraftarın önünde kazanmak çok değerli. Bölüm bölüm iyi işler yaptık, disiplinli oynadık. Öne geçtikten sonra nasıl oynayacağımızı bildik, iyi işler yaptık. 2-0 olunca maç güvenli oldu. 10 kişi kaldık, baskı yedik. Net galibiyet aldık. Oyuncularımı ve Göztepeli oyuncuları kutluyorum. İki takım da sadece futbolda kaldı, iki takım da güzel bir maç seyrettirdi. Haftayı lider bitirmek çok sevindirici. perşembe günü oynayacağımız Avrupa maçımıza herkesi davet ediyoruz. Biz, Türkiye için oradayız. Ülkemiz için, puanımız için oynayacağız. Bir tur daha geçmeye çalışacağız. Perşembe akşamı Kopenhag maçına herkesi davet etmek istiyorum. Stadımızı Türk bayraklarıyla donatalım. Milli maç havasına çevirelim. Genel olarak Avrupa ve ligi aynı seviyede önemsiyoruz. İnanılmaz bir sorumluluğumuz var. Ülke puanını artırmak çok önemli. Belki Avrupa’da başarılı olmak daha prestijli oluyor. İki kulvarda da güzel günlere ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

ERSAN PARLATAN'A GÖRE KIRILMA ANI, BAŞAKŞEHİR'İN İLK GOLÜ

Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan ise çok üzgün olduklarını söyledi. Parlatan, “İlk devre iyi bir görüntü sergiledik. Golü yiyene kadar ortada bir oyundu belki daha üstündük. Pozisyonlara girmeye çalıştık. Sonuca gitmek istiyorduk. Zaman zaman iyi işler oldu. Geçiş oyununda dönen topla Başakşehir öne geçti, bizim için kırılma anı oldu. İkinci yarıda istekli sahaya çıktık ama istediğimiz pozisyonlara giremedik. Her şeyi denedik. İki santrforla oynadık. Burada Başakşehir gerçeği var. İyi oynadılar, kaliteli ayaklarıyla gerçekten skoru farklı yöne taşıdılar. Yeni stadımızda ilk yenilgimizi aldık. Dersler çıkaracağız. İyi yapamadığımız işleri çok çalışarak telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PALUT: HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ AMA...

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini ve bu doğrultuda iyi hazırlandıklarını belirtti.

İlk yarıda dengeli bir oyun olduğunu aktaran Palut, şunları kaydetti:

"Rakip üçüncü bölgede bizim daha çok girişimimiz oldu ama bunları net pozisyona çevirme noktasında zorlandık. İkinci yarı itibarıyla skoru çevirme adına mücadele ettik ama aldığımız riskler kendi sahamızda büyük boşluklar bırakmamıza neden oldu. Rakip yarı sahada istediğimiz etkinliği kuramadık ve bunun beraberinde rakibimizden birçok geçiş hücumu yedik. Sonuç olarak bugün istemediğimiz bir skorla sahadan ayrıldık. Hepimiz üzgünüz ama üzülmek dışında bu durumu pozitife çevirmek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz."

MAÇTAN NOTLAR...

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut, geçen hafta 1-0 yenildikleri Hes Kablo Kayserispor maçına göre ilk 11'de 2 farklı isme şans verdi. Sakatlığı bulunan Alpaslan Öztürk'ün yanı sıra Berkan Emir'in yerine Celso Borges ile Leo Schwechlen mücadele etti.

Sezon başında Medipol Başakşehir'den transfer edilen Stefano Napoleoni ile kiralık olarak Göztepe'de forma giyen Soner Aydoğdu ilk 11'de yer alırken, eski Medipol Başakşehirli Marcio Mossoro yedek soyundu.

Ligde 25. haftaya maç fazlasıyla lider giren Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, Göztepe karşısında geçen hafta 3-1 kazandıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'inde 1 değişiklik yaptı. Eljero Elia'nın yerine oynayan Demba Ba, daha önce forma giydiği Göztepe'ye karşı mücadele etti.

Terörle mücadele eden emniyet güçlerinin unutulmadığı karşılaşmada tribüne "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankart asıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, maçtan önce müsabakanın güvenlik amiri İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Seda Okur'a çiçek verdi. Göztepeli kadın taraftarlar da tribünde "Dişiyiz, dişliyiz, Göztepeliyiz" yazılı pankart açtı.

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da müsabakayı takip etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.