Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe evinde Antalyaspor'a mağlup oldu

Göztepe evinde Antalyaspor'a mağlup oldu

Süper Lig'in ilk haftasında Göztepe ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.İzmir'de oynanan maçı konuk ekip 1-0 galip tamamladı.Antalyaspor'a galibiyeti getiren golü 29'da Diego Angelo kaydetti. Sarı-kırmızılılar sezonu kötü açtı

  • Ege Postası
  • 18.08.2019 - 23:45

Süper Lig'in ilk haftasında Göztepe taraftarlarının önünde Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 1-0 yenik ayrılarak sezona mağlubiyetle başladı.

Mücadelenin 29. dakikasında Diego Angelo ile öne geçen Antalyaspor, devreye 1-0'lık üstünlükle girdi. Antalyapsor, karşılaşmanın ikinci yarısında üstünlüğünü korudu ve Göztepe'yi deplasmanda 1-0 mağlup ederek lige galibiyetle başladı.

Ligin ikinci haftasında Antalyaspor, Denizlispor'u sahasında ağırlayacak. Göztepe ise deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar

15. dakikada Poko’nun pasında ceza sahasına sokulan Serdar rakibini geçip kaleyi yokladı, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

28. dakikada Hakan Özmert’in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top direğe çarpıp oyun alanına döndü.

29. dakikada Antalyaspor’da Serdar’ın kullandığı köşe vuruşunda Bahadır topu arka direğe aşırdı. Arka direkte düzgün bir kafa vuruşu yapan Diego takımını öne geçirdi. 0-1

56. dakikada Antalyaspor’un kazandığı frikikte topun başına geçen Diego’nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

66. dakikada Mukairu’nun pasında topla buluşan Doğukan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı, top direğin yanından dışarıya çıktı.

83. dakikada Aatif topla beraber ceza sahasına sokuldu. Yaptığı sert vuruşta Beto topu ayaklarıyla kornere çeldi.

87. dakikada Serdar’ın sağdan kestiği topa Leo kafayı vurdu, meşin yuvarlak Boffin’de kaldı.

Müsabakada Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Zorbay Küçük, Serkan Ok, Yusuf Bozdoğan 

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Sanneh, Leo, Serdar Gürler, Castro (Dk. 81 Alpaslan Öztürk), Poko, Halil Akbunar (Dk. 62 Yalçın Kayan), Deniz Kadah (Dk. 46 Yasin Öztekin), Eren Derdiyok

Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Bahadır Öztürk, Diego, Celustka, Hakan Özmert (Dk. 88 Chico), Charles, Ufuk Akyol, Serdar Özkan, Doğukan Sinik (Dk. 72 Chahechouhe), Mukairu (Dk. 82 Harun Alpsoy)

Gol: Dk. 29 Diego (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Titi, Dk. 55 Poko, Dk. 80 Gassama (Göztepe), Dk. 34 Hakan Özmert, Dk. 64 Celustka, Dk. 80 Ferhat Kaplan (yedek kulübesinde) (Antalyaspor)

MAÇIN ARDINDAN

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 1-0 kazandıkları Göztepe maçı sonrası yaptığı açıklamada, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. 

Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 ile geçti. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, oyuncularını kutlayarak, "İlk kez oynayanları kutluyorum, takımı kutluyorum, genç ve deneyimli oyuncularımı kutluyorum. Zor bir ambiyansta müthiş taraftar desteği ile oynayan Göztepe'yi yenmek çok önemliydi. Lige galibiyetle başlamak önemliydi. Savunma anlamında istediğimizi yapmaya çalıştık hücumda ise final pasları iyi yapabilirdik. İlk defa iki genç oyuncu oynattık, gençlerin iyi oynamaları beni mutlu ediyor. Tecrübelilerin gençlere sahip çıkması çok önemliydi, haklı galibiyet aldık" dedi.

TAHSİN TAM: TELAFİ EDECEĞİZ

Göztepe Antrenörü Tahsin Tam ise maça istekli başladıklarını ancak yedikleri golü telafi edemediklerini söyledi. Teknik direktör Tamer Tuna'nın cezası nedeniyle basın toplantısına katılan Tam, "Kazanmak istiyorduk, iyi de hazırlandık ama golü yedikten sonra maalesef gerekli yaratıcılığı katamadık. Fiziksel olarak rakibi zorladık ama rakip sahayı iyi daralttı, fırsat vermedi. Tipik beraberlik maçıydı. İlk maçı kazanmak, seyircimize 3 puan armağan etmek istiyorduk fakat başaramadık. Çok büyütülecek bir şey yok. Üzücü ama telafi edecek performansı ortaya koyacak takımız" cümlelerini kullandı.  

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'de ilk hafta maçında Antalyaspor'u Bornova Stadı'nda konuk eden Göztepe'de yeni transferler görücüye çıktı. Teknik direktör Tamer Tuna, Galatasaray'dan gelen golcü Eren Derdiyok, Anderlecht'ten kiralanan stoper Sanneh ve BB Erzurumspor'dan kadroya dahil edilen sol bek Leo'ya on birde şans verdi. Göztepe'nin en et ekili ayaklarından olan tecrübeli futbolcu Yasin Öztekin ise maça yedek başlarken, geçen sezondan sakatlığı bulunan İngiliz forvet Cameron Jerome ise kafilede yer almadı.

TAMER TUNA CEZALI                  

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna geçen sezonun son maçı olan Ankaragücü karşılaşmasında tribüne yollandığı için cezalı duruma düşmüştü. Genç teknik adam 2019-2020 sezonun ilk müsabakasında Antalyaspor karşısında saha kenarında yer alamadı. Maçı tribünden takip eden Tuna'nın yerine takımı sahaya yardımcı antrenör Şakir Özkayımoğlu çıkardı. Tamer Tuna, gelecek hafta İstanbul'da oynanacak Beşiktaş maçında sahalara dönecek.

TARAFTARLAR ŞOV YAPTI

Göztepeli taraftarlar sezonun ilk maçında Bornova Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu. Maraton ve numaralı tribün kombinelerini haftalar önce tüketen taraftarlar, kale arkası tribün biletlerini de maç öncesi tamamen bitirmişti. Bornova'ya akın eden sarı-kırmızılı futbolseverler atkı, flama, bayrak ve pankartlarla görsel şov yaptı. Göztepe'ye gönül verenler maç öncesi tüm oyunculara teker teker sevgi gösterilerinde bulundu. Konuk Antalyaspor'u da yaklaşık 200 seveni kale arkasından destekledi. Her iki takım taraftarı da centilmenlik rüzgarları estirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.