Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'den hakeme tepki

Göztepe'den hakeme tepki

Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup olan Göztepe, maçın hakemi Özgür Yankaya'ya tepki gösterdi. Göztepe, aleyhine 2 penaltı kararı verildiği ve deplasmanda 3-2 kaybettiği Rizespor maçı sonrasında sosyal medya hesabından "Görevli olarak geldi, görevini yaptı ve gitti!" paylaşımını yaptı. Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya da hakem tepkisini sürdürdü. Papatya, "Özgür Yankaya'yı maçlarımızda, Türk futbolunun içinde görmek istemiyoruz. Kendisi ile ilgili somut raporlar hazırladık" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2020 - 10:10

Süper Lig'in 12. haftasında Göztepe, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. 45. dakikada Mossoro'nun Michalak'ı düşürmesiyle aleyhine penaltı kararı verilen Göztepe, penaltıdan yediği golle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda 2 farklı geriye düşen sarı-kırmızılı takım, 66. dakikada Yalçın Kayan ve 81. dakikada Napoleoni'nin golleriyle beraberliği yakaladı. Maçın 90. dakikasında Göztepe ceza sahasında oluşan karambol sonrasında Yasin Pehlivan'ın Alpaslan Öztürk'ün müdahalesiyle yerde kalmasıyla hakem Özgür Yankaya bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Boldrin'in şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarsa da top oyun alanına döndü. Boldrin bir kez daha şut atsa da top, kaleci İrfan Can'dan bir kez daha oyun alanına döndü ve topu önünde bulan Skoda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golün ardından hakem Özgür Yankaya kısa bir süre oyunu durdurduktan sonra VAR kararıyla golün geçerli olduğunu kararını verdi. Maçta başka gol olmayınca Göztepe, maçtan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Maçın ardından Göztepeli taraftarlar, maç hakemi Özgür Yankaya'ya sosyal medyadan tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı bazı taraftarlar, maçta aleyhlerine verilen 2. penaltı kararında yaşanılan olayın kural hatası olduğunu savundu. Göztepe Spor Kulübü de maçın ardından imalı bir paylaşıma imza attı.

Göztepe Kulübünün Twitter hesabından arka planda düdük resminin olduğu paylaşımda, büyük harflerle "Görevli olarak geldi görevini yaptı ve gitti!" ifadesine yer verildi. 

Göztepe'nin bu paylaşımına Göztepe taraftarı olan ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu da "Ki? İsim verin, Özgür Yankaya mı'" şeklinde yanıt verdi. Paylaşım kısa sürede binlerce etkileşim aldı.

 

 

 

Papatya'dan hakem tepkisi

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin kulüp başkan vekili Talat Papatya 3-2 yenildikleri Çaykur Rizespor maçının hakemi Özgür Yankaya'yı eleştirerek, "Yankaya'yı maçlarımızda, Türk futbolunun içinde görmek istemiyoruz. Kendisi ile ilgili somut raporlar hazırladık." dedi.

Papatya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor karşılaşmasının son bölümünde ceza sahasında 15 kişinin bulunduğu pozisyonda hakem Özgür Yankaya'nın çok hızlı penaltı kararı verdiğini söyledi.

Çaykur Rizespor karşılaşmasında "Özgür Yankaya klasiği"ni gördüklerini kaydeden Papatya, "Türk futbolunun Özgür Yankaya'dan kurtulma zamanı geldi, geçiyor. Yankaya'nın gitmesi, Türk futbolunun yararına olacaktır. Özgür Yankaya otobanda freni patlamış kamyon gibi, kime zarar vereceği belli değil. Ancak Özgür Yankaya'dan en büyük zararı Göztepe gördü." dedi.

Papatya, karşılaşmada aleyhlerine verilen ilk penaltının da haksız olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mossoro adımlarını küçültüp ellerini kaldırıyor. Yer çekimine mi karşı gelecek. Hakem penaltı düdüğünü çaldı. İkinci penaltı pozisyonu sonrasında bir çok oyuncunun duyduğu VAR hakemini ikna etmeye çalışıp, kendi gördüğünü dikte etmeye çalışıp çalışmadığıyla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bizim derdimiz çalınan  puan değil. Burada çalınan emek var, oyuncularımızın çalınan alın teri var. Taraftarlarımızın çalınan hayalleri var. Bu puanın da ötesinde bir şey."

Özgür Yankaya'nın daha önce Hatayspor'la oynadıkları 2. Lig play-off yarı final karşılaşmasında, 2 sezon önce Yeni Malatyaspor müsabakasında da hatalar yaptığını kaydeden Papatya, şöyle konuştu:

 "Göztepe en büyük hakem facialarını Özgür Yankaya'dan yaşamıştır. Yankaya'yı maçlarımızda, Türk futbolunun içinde görmek istemiyoruz. Kendisi ile ilgili somut raporlar hazırladık. Bizim maçlarda yaptıkları hataları detaylı bir şekilde hazırladığımız raporla yetkili mercilere vereceğiz. Dün oynadığımız karşılaşmada 'kural hatası var' deniyor. Gerçekten gri olmayan net kural hatalarının dışında Göztepe olarak biz maçların sahada oynanıp sahada bitmesinden yanayız. Önceki sezonlarda olduğu gibi maç tekrarları için duruşumuz nettir." (İHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.