Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'den 4 gollü galibiyet

Göztepe'den 4 gollü galibiyet

Süper Lig'de Göztepe, Gençlerbirliği'ni 4-0'lık skorla mağlup ederek geçtiğimiz haftaki çıkışını sürdürdü. Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri Peter Zulj, Cherif Ndiaye ve Halil Akbunar (2) attı. İzmir temsilcisi bu sonuçla son iki maçından da galibiyetle ayrıldı ve puanını 25'e yükseltti.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 17:52

Süper Lig'de 20. hafta heyecanı Göztepe ile Gençlerbirliğini karşı karşıya getiren karşılaşma ile devam etti.

Maça hızlı başlayan Sarı Kırmızılılar, ilk golü 25. dakikada yeni transferi Peter Zulj ile buldu. Skor avantajını yakaladıktan sonra oyun hakimiyetini iyice eline alan Göztepe, ilk devrenin sonuna 2 gol sığdırdı. 45. Dakikada N'Diaye ve 45+2'de Halil Akbunar'ın golleriyle skoru 3-0'a getiren İzmir ekibi, devreyi bu skorla tamamladı.

İkinci yarıda da oyun kontrolünü kaybetmeyen Göztepe, 71. dakikada yine Halil Akbunar'ın attığı golle skoru 4-0'a getirdi.

İlerleyen dakikalarda iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma İzmir ekibinin 4-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Ligde 6 maç aradan sonra deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 3-2 mağlup eden ve moral bulan Göztepe, üst üste ikinci kez 3 puan sevinci yaşadı ve puanını 25'e çıkardı. 

Öte yandan karşılaşmanın 25. dakikasında Berkan Emir'in asistiyle gol atan Zulj ikinci maçında da boş geçmedi. Yeni transfer Zulj Süper Lig'deki ilk maçında 2 kere rakip ağları sarsmıştı.

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 9. dakikada sol kanattan Berkan'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde Soner'in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı.

13. dakikada sol kanattan yapılan ortada İlker Karakaş'ın şutunda top yandan auta gitti.

18. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında ceza alanı içindeki Cherif Ndiaye'nin aktardığı topla buluşan Halil'in şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

25. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanattan Berkan'ın kullandığı köşe atışında ön direkte Zulj kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

36. dakikada sağ çapraz pozisyondaki Halil Akbunar'ın şutunda kaleci Nordfeldt meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

45. dakikada Göztepe skoru 2-0'a getirdi. Sol kanattan Halil'in ortasında ceza alanı içindeki Cherif Ndiaye yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

45+2. dakikada Göztepe farkı 3'e çıkardı. Piris da Motta'nın verdiği geri pasta araya giren Halil Akbunar, ceza sahasına girdikten sonra kaleciyi de çalımlayıp topu filelere gönderdi: 3-0.

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörlük için prensip anlaşmasına vardığı Ünal Karaman, müsabakayı tribünden takip etti.

Göztepe, ilk 45 dakikalık bölümü 3-0 galip tamamladı.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

53. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Cherif Ndiaye'nin sağ kanattan yaptığı ortada müsait durumdaki Tripic'in yaptığı kötü vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

66. dakikada Halil'in sol kanattan ceza alanına girdikten sonra aktardığı topla buluşan Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

71. dakikada Göztepe farkı 4'e çıkardı. Kubilay'ın verdiği pasla topla buluşan Halil, ceza alanına girdikten sonra savunma oyuncularına rağmen yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 4-0.

90. dakikada Soner Dikmen, rakip ceza sahasının hemen dışında kalenin tam karşısından sert vurdu ancak top kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kaldı.

Karşılaşma Göztepe'nin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Burak Şeker, Mehmet Can Hanoğlu, Murat Ergin Gözütok

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Mihojevic, Titi, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 81 Batuhan Kırdaroğlu), Nwobodo, Soner Aydoğdu (Dk. 69 Beykan Şimşek), Tripic (Dk. 60 Napoleoni), Zulj (Dk. 60 Kubilay Sönmez), Cherif Ndiaye (Dk. 69 Brown Ideye)

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson (Dk. 46 Ömürcan Artan), Toure, Diego (Dk. 46 Mustafa Çeçenoğlu), Piris da Motta, Halil İbrahim Pehlivan, Murat Yıldırım (Dk. 76 Mustafa Hüseyin Seyhan), Soner Dikmen, Polomat, Sami Gökhan Altıparmak (Dk. 46 Rahmetullah Berişbek), İlker Karakaş (Dk. 74 Metehan Mert)

Goller: Dk. 25 Zulj, Dk. 45 Cherif Ndiaye, Dk. 45+2 ve 71 Halil Akbunar (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 14 Titi (Göztepe), Dk. 21 Murat Yıldırım, Dk. 22 Piris da Motta (Gençlerbirliği)

Göztepe-Gençlerbirliği maçından notlar

Göztepe'nin prensipte anlaşma sağladığı deneyimli teknik direktör Ünal Karaman, Gençlerbirliği maçını Gürsel Aksel Stadı'nda izledi. Locadan maçı takip eden Karaman, Başkan Mehmet Sepil ve yönetim kuruluyla bilgi alış verişinde bulundu. Göztepe'nin Trabzonspor 'dan kiraladığı kanat oyuncusu Diabate de İzmir'e geldi. 

Göztepe'yi Gençlerbirliği maçında sahaya İttifak Holding Konyaspor deplasmanında olduğu gibi yine Antrenör Yasin Güleryüz çıkardı. Sarı-kırmızılılarda Konya galibiyetine 2 gollük katkı veren yeni transfer Zulj, Göztepe formasını giydiği ikinci karşılaşmayı da boş geçmeyip gol perdesini açan isim oldu.

Maçın ardından

Süper Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup eden Göztepe'nin antrenörü Yasin Güleryüz, "Çok farklı kazandık, emin adımlarla önümüze bakacağız." dedi.

Güleryüz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, karşılaşmaya çok tempolu başladıklarını ilk 20 dakika iki net fırsat kaçırdıklarını kaydetti.

Golleri bulduktan sonra rahatladıklarını ve oyunsal formatta kendi istediklerini sahaya yansıttıklarını belirten Güleryüz, şöyle konuştu:

"İkide iki yaptık mutluyuz, huzurluyuz, gururluyuz çünkü Göztepeliyiz. İkinci 45 dakikada diğer maçı düşünmeye başladık. Oynatmadığımız oyunculara şans verdik. Gençlerbirliği'ne teşekkür ederim. Centilmence bir oyun oldu. Çok farklı kazandık, emin adımlarla önümüze bakacağız. Zorlu Beşiktaş maçımız var, Göztepe taraftarına yakışan coşkulu oyunumuzu gösterip, Göztepe'nin büyüklüğünü bir kez daha göstereceğiz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.