Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de çöküş sürüyor

Göztepe'de çöküş sürüyor

Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe ile Fraport TAV Antalyaspor Gürsel Aksel Stadı'nda karşılaştı. İlk yarısı 0-0 biten maçta Antalyaspor, Göztepe'yi İzmir'de 1-0 yenmeyi başardı. Skoru belirleyen golü 77. dakikada Doğukan Sinik attı. Antalyaspor, aynı zamanda bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini de aldı. Öte yandan kötü gidişe 'dur' diyemeyen Göztepe'nin galibiyet hasreti 6 maça çıkarken bu dönemdeki 5. yenilgisini aldı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 17:55

Süper Lig'de 5 maçtır kazanamayan Göztepe, 18. hafta mücadelesinde Gürsel Aksel Stadı’nda Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanırken, maçın 77. dakikasında Doğukan Sinik ile konuk ekip Antalya golü buldu ve üç puanın sahibi oldu. 21 yaşındaki futbolcu, Süper Lig kariyerindeki ilk golünü atmış oldu.

Ligde beş haftadır kazanamayan ve yalnızca bir beraberliği bulunan İzmir temsilcisi, mutlak üç puan için çıktığı karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Öte yandan Akdeniz ekibi, bu sezon dış sahada ilk galibiyetini aldı.

Bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 24'e çıkardı.

Göztepe, bu maç ile ligde geride bıraktığı 17 karşılaşmada 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılı ekip, 19 puanda kaldı. 

Göztepe hasrete son veremedi 

Süper Lig'de son olarak evinde Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Göztepe, bu fikstürü takip eden 6. maçında da  galibiyet sevinci yaşayamadı.

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 30. dakikasında hızlı gelişen hücumda sol kanattan ceza sahasına giren Amilton'un savunma oyuncularına rağmen yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.

42. dakikada sağ kanattan Soner'in yaptığı ortada kafa iyi yükselen Brown Ideye'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45+1. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde top son olarak Cherif Ndiaye'ye geldi. Bu oyuncunun kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

46. dakikada topla ceza sahasına giren Fredy’nin sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutu Göztepe defansı engelledi.

49. dakikada sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Berkan Emir ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

70. dakikada Doğukan Sinik’in ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan kaleye gönderdiği sert şut az farkla auta gitti.

77. dakikada Fredy orta sahada kazandığı topla kontratağa çıktı. Fredy’nin şutunda kaleciden dönen topa sert vuran Doğukan Sinik meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

85. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Zlatko Tripic altıpas üzerinden yaptığı vuruşta topu auta gönderdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Bilal Gölen

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Mihojevic (Dk. 81 Tripic), Titi, Berkan Emir (Dk. 58 Burekovic), Halil Akbunar, Soner Aydoğdu, Kubilay Sönmez (Dk. 58 Yalçın Kayan), Napoleoni (Dk. 71 Burak Süleyman), Brown Ideye, Cherif Ndiaye

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı (Dk. 15 Ersan Adem Gülüm), Naldo, Kudriashov, Gökdeniz Bayrakdar (Dk. 68 Jahovic), Nuri Şahin (Dk. 68 Doğukan Sinik), Hakan Özmert, Amilton (Dk. 90+2 Eren Albayrak), Fredy, Orgill 

Gol: Dk. 77 Doğukan Sinik (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 8 Murat Paluli, Dk. 49 Mihojevic, Dk. 55 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 72 Fredy (Fraport TAV Antalyaspor)

Maçın ardından

Ersan' Parlatan: Elimizden geleni yaptık

Süper Lig'de Fraport TAV Antalyaspor'a 1-0 mağlup olan Göztepe'nin teknik sorumlusu Ersan Parlatan, "Katı defansı aşmakta sorun yaşadık, elimizden geleni yaptık." dedi.

Maçtan sonra katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Parlatan, Antalyaspor'u tebrik ederek, müsabakanın bekledikleri gibi geçtiğini söyledi.

Rakiplerinin birinci bölgede bekleyerek etkili olmaya çalışan bir takım olduğunu kaydeden Parlatan, ilk yarıda fazla pozisyon vermediklerini, topa sahip olmalarına rağmen fazla pozisyon da üretemediklerini belirtti.

Parlatan, ilk yarının son dakikasında oluşan karambolde gol bulamamalarının maçın kırılma anı olduğunu aktararak, "Katı defansı aşmakta sorun yaşadık, elimizden geleni yaptık. Gol atabileceğimiz pozisyondan sonra kalemizde gol gördük. 3 puan almak istiyorduk, sonuçtan üzgünüz." diye konuştu. 

Ersun Yanal: Biz bugün yenmeye oynadık

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise bugün kazanmalarında oyuncularının disiplininin ve sabrının etkili olduğunu söyledi.

Her maçın kendisine göre senaryosunun olduğunu kaydeden Yanal, "Bazen top sizde olur bazen topu rakibe verirsiniz, bazen kafa kafaya, bazen ayak ayağa oynarsınız. Biz bugün yenmeye oynadık, nasıl oynadığınız önemli değil. Uzun süredir deplasmanda kazanamıyorduk, oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.