Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe 1 puana razı oldu

Göztepe 1 puana razı oldu

Süper Lig'in 11. haftasında son 2 maçını kayıpsız geçen Göztepe ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Mücadele ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlandı. Konuk Kayseri 73'te Pedro Henrique ile öne geçerken, İzmir temsilcisine puanı getiren golü 86'da Soner Aydoğdu kaydetti.

  • Ege Postası
  • 05.12.2020 - 15:36

Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Göztepe ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Karşılıklı gollerin atıldığı maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

Kayserispor, 73. dakikada Pedro Henrique'nin golüyle öne geçerken Göztepe, 86'da Soner Aydoğdu ile eşitliği yakaladı ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Göztepe, puanını 15 yapıp bir maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi. Kayserispor ise 9 puan ile düşme hattından kurtulamadı.

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 29. dakikasında ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Sapunaru'nun şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

 

34. dakikada Lennon ceza sahası sağ çaprazında bekleyen Lopes'e pas verdi. Lopes gelen topu kontrol ettikten sonra kaleye vurdu, top kaleci İrfan Can'da kaldı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın 64. dakikasında sağ kanattan Miguel Lopes'in ortasında ceza sahası içindeki Lennon'un şutunda top direğin yanından auta gitti.

72. dakikada Fernandes'in sol kanattan yaptığı ortada ceza sahasındaki Pedro Henrique'nin bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

73. dakikada Hes Kablo Kayserispor öne geçti. Hızlı gelişen atakta Aziz Eraltay'ın pasıyla topla ceza alanına giren Pedro Henrique, sol çapraz pozisyonda yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

79. dakikada Göztepe Sportif Menajeri İlhan Şahin hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve tribüne yollandı.

86. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Halil Akbunar'ın pasında ceza aalanı içindeki Soner Aydoğdu'nun vurduğu meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

89. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde oluşan karambolde Napoleoni'nin vuruşunda kaleci İsmail Çipe topu uzaklaştırdı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Titi, Mihojevic, Berkan Emir, Halil Akbunar, Yalçın Kayan (Dk. 57 Mossoro), Soner Aydoğdu, Nwobodo (Dk. 57 Napoleoni), Guilherme (Dk. 76 Tripic), Cherif Ndiaye

Hes Kablo Kayserispor: İsmail Çipe, Miguel Lopes, Sapunaru, Kolovetsios, Aziz Eraltay, Lennon, Campanharo, Attamah, Pedro Henrique (Dk. 79 Manzala), Kvrzic, İlhan Parlak (Dk. 63 Fernandes)

Goller: Dk. 73 Pedro Henrique (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 86 Soner Aydoğdu (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 28 Yalçın Kayan, Dk. 52 Berkan Emir (Göztepe), Dk. 40 Kolovetsios, Dk. 90+5 Lennon (Hes Kablo Kayserispor)

MAÇIN ARDINDAN

Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, "Oynamak istediğimiz oyunu maç genelinde sahaya yansıtamadık, bunun için üzgünüz." dedi.

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, ilk 45 dakika boyunca top hakimiyetlerini ve pas oyununu tehlikeli pozisyona çeviremediklerini belirtti.

İkinci yarıda basit pas hataları yaptıklarını aktaran Palut, şunları kaydetti:

"Bu basit pas hataları rakibe geçiş hücumları olanağı sağladı ve nitekim bunlardan bir tanesinde golü kalemizde gördük. Bu dakikadan sonra hem takım dizilimi anlamında hem de çok sayıda oyuncuyla hücumu zorlama anlamında riskler aldık. Bunun sonucunda aradığımız golü bulduk fakat galibiyet için yeterli olmadı. Sonuç olarak oynamak istediğimiz oyunu maç genelinde sahaya yansıtamadık, bunun için üzgünüz."

Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan: Üçüncü bölgede daha etkili olmamız lazım

Parlatan, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakanın ilk yarım saatlik bölümünde oyunun istedikleri gibi ilerlediğini ancak daha sonra oyunun dengelendiğini söyledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle birinci bölgede çok pas hataları yaptıklarını kaydeden Parlatan, "Yediğimiz golden sonra futbolcuların kaybetmeme adına koyduğu mücadele bir şekilde yenilmememizi sağladı. Üçüncü bölgede daha etkili olmamız lazım. Bunun için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Samet Aybaba: Bu mücadele önemliydi

Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba, mükemmele yakın bir oyun ortaya koyduklarını ve çok pozisyona girdiklerini söyledi. Rakibe yedikleri golün dışında bir duran toptan pozisyon verdiklerini kaydeden Aybaba, "Göztepe ciddi bir deplasman, iyi bir takım. Bu mücadele önemliydi. Saha içinde herkesin dikkat etmesi lazım. İptal edilen golümüzde VAR hakemi orta hakemi bile çağırmadan golü iptal ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Aybaba, pandemi sürecinde zor koşullar altında mücadele edildiğini belirterek, "Hakem arkadaşların daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Keşke 3 puan olsaydı ama böyle oynadığımız sürece şansın bize döneceğine inanıyorum." diye konuştu. 

GÖZTEPE - KAYSERİSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Süper Lig'de son 2 haftadır toplam 8 oyuncunun koronavirüse yakalandığı Göztepe'de maç öncesi 2 oyuncuda pozitif vakaya rastlanırken bu isimlerden birinin stoper Atınç Nukan olduğu kendisi tarafından sosyal medyasında açıklandı. Teknik Direktör İlhan Palut, Sivasspor deplasmanından farklı olarak Atınç'ın yerine Titi'ye görev verdi. Titi bu sezon Ankaragücü maçından ikinci kez 11'de görev yaptı. Sakatlıkları bulunan Ideye ve Gassama da maça yetişmedi. Ideye’nin yerine yine Cherif Ndiaye forma giydi.

HALİL 'DALYA' DEDİ

Göztepe'nin altyapısından yetişip sarı-kırmızılı ekipte 9'uncu sezonunu geçiren Halil Akbunar dün Süper Lig'de Kayserispor maçıyla dalya dedi. Göz-Göz'de 3 farklı ligde forma giyip kadronun en eski ismi olan 27 yaşındaki kanat oyuncusu Göztepe formasıyla Süper Lig’de 100'üncü maçına çıktı. Halil'e kulüpteki 100'üncü Süper Lig maçı öncesi Başkan Mehmet Sepil ve Başkan Vekili Talat Papatya plaket verdi.

Efsane takımın eski futbolcularından Gürsel Aksel'in 390, Nevzat Güzelırmak'ın 331, Fevzi Zemzem'in 305 Süper Lig maçına çıktığı Göz-Göz'de Halil Akbunar, Süper Lig'de 100 müsabakaya ulaşan 24'üncü isim oldu. Halil, daha önce kulüpte Süper Lig'de 99, TFF 1'inci Lig'de 102 ve 2'nci Lig'de 57 ve Türkiye Kupası'nda 16 maçta oynadı. Halil toplamda 42, Süper Lig’de ise 14 gol atıp, 13 asist yaptı. Bu sezon takımın en çok skor üreten ismi olan Halil, Kayserispor maçına kadar 4 gol atıp, 2 golün de pasını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.