Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Menemen’de: Kritik Meclis öncesinde hareketli dakikalar

Gözler Menemen’de: Kritik Meclis öncesinde hareketli dakikalar

Menemen’de 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Başkan Vekili kur çekimi Millet İttifakı’nın meclis toplantısına katılmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Beklenen meclise dakikalar kala belediye binasında hareketli anlar yaşanmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 16:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminin, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı reddetmişti.

Bunun üzerine İzmir Valiliği,  mahkemenin kararına uyarak 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi için Menemen Belediyesi’ne yazı göndermişti.

Ancak 4 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimi Millet İttifakı’nın meclis toplantısına katılmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti.

KRİTİK MECLİS ÖNCESİ SICAK SAATLER

Tüm İzmir’in gözlerini diktiği meclis öncesinde CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Belediye Başkanları Fatma Çalkaya, İlkay Girgin Erdoğan, Mustafa Kayalar, Halil Arda, Abdül Batur ve Millet İttifakı Meclis Üyeleri başkanlık makamında kapalı toplantıya başladı.

AK PARTİ BELEDİYEYE GELDİ

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali  Sürekli ve AK Partili meclis üyeleri belediye binasına geldiler. Meclis öncesinde basına konuşan Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, “Menemen halkımızın hizmete ihtiyacı var geçen oylamadan sonra da yaptığımız açıklamada da söylemiştik. Görevimizi icra etmeye geldik inşallah bunu içeride icta edebilecğmiz bir platformla karşılaşırız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.