Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Kocaoğlu ve AK Partili başkanlar zirvesinde... Soylu toplantıya katılacak mı'

Gözler Kocaoğlu ve AK Partili başkanlar zirvesinde... Soylu toplantıya katılacak mı'

Görev süresi boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sık sık gerilim ve polemik yaşayan Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, hafta başında Başkan Kocaoğlu’nun 7 AK Partili belediye başkanıyla yapacağı toplantıya katılacağını açıkladı. Toplantıyı partisinin İl Başkanı Aydın Şengül’ün ayarladığını vurgulayan Başkan Soylu, “Bu toplantı Aziz Kocaoğlu’nun talebi değil il başkanımızın talebi. İl başkanımız ayarladı bu toplantıyı. İl başkanımızın bizden istediği şeyi de biz emir telakki ederiz. Orada olacağız” dedi. Gözler Kocaoğlu ve AK Partili başkanlar zirvesinde

  • Ege Postası
  • 13.09.2018 - 10:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta başında AK Partili 7 ilçe belediye başkanıyla büyükşehir belediye binasında bir araya gelecek. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de katılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gerçekleştireceği toplantıya Kocaoğlu ile en fazla sorun ve polemik yaşayan Menderek Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

SOYLU-KOCAOĞLU GERGİNLİĞİ SONA ERECEK Mİ'

Göreve geldiği günden bu yana yol ve kanalizasyon çalışmalarının ardından kapatılmasında gecikme yaşanan çukurlar nedeniyle polemik yaşayan ve bu nedenle sert çıkışlar yapan hatta bir süre önce yerinde inceleme yapmak için ilçeye gelen Aziz Kocaoğlu’nu karşılamaya bile gitmeyen Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, hafta başında gerçekleşecek olan toplantıya katılacağını açıkladı.

BU TOPLANTIYI İL BAŞKANIMIZ AYARLADI

Soylu, toplantıya katılma gerekçesini ise toplantının partisinin İl Başkanı Aydın Şengül tarafından talep edilip düzenlenmesi ve il başkanının kendilerinden istediği şeyi ‘emir telakki’ etmeleri olarak açıkladı.

İL BAŞKANIMIZIN İSTEĞİNİ EMİR TELAKKİ EDERİZ

Başkan Soylu, “Bu toplantı Aziz Kocaoğlu’nun talebi değil, il başkanımızın talebi. İl başkanımız ayarladı bu toplantıyı. İl başkanımızın bizden istediği şeyi de biz emir telakki ederiz. Orada olacağız” dedi.

HİÇBİR HESABIN İÇİNDE OLMADAN

Toplantının kente fayda sağlaması temennisinde bulunan Bülent Soylu, “Fayda sağlayacaktır. İl başkanımız da bizler de kentimize fayda sağlayacak, kentin önünü açacak, gelişmesine fayda sağlayacak her konuda hiçbir hesabın içinde olmadan orada oluruz, olacağız” diye konuştu.

KUZEY KUTBUNDAKİ BUZULLAR BİLE ERİYOR

Başkan Aziz Kocaoğlu ile aralarındaki buzların toplantı sonrasında eriyebileceğini dile getiren Başkan Bülent Soylu, “Dünyada küresel ısınma var. Kuzey kutbundaki buzullar bile eriyor. Bizdeki buzullar da herhalde erir diye düşünüyorum. Orada kendisine ne söyleyeceğimi şimdiden söyleyemem. O güne kalsın” ifadelerini kullandı.

YETER Kİ TARTIŞMA VE KAVGA OLMASIN

İzmir’in ve Menderes’in yararına olacak her girişim, oluşum ve yaklaşıma destek vereceğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Soylu, tartışma ve kavgadan yana olmanın kente ve vatandaşlara bir kazanımının olmayacağının altını çizdi.

BİRİLERİNE SEÇİM KAYBETTİREBİLİRSİNİZ ANCAK…

Soylu, “İzmir’in ve Menderes’in menfaatine olacak olan her türlü girişimin, oluşumun, yaklaşımın, projenin içinde oluruz. Sadece İzmirli ve Menderesli bundan fayda sağlasın. O işin içinde oluruz. Tartışma ve kavga olmasın. Milletimizin menfaatine her türlü eylem ve proje gerçekleşsin. Siyasi rant elde edeceğim diye bir takım eylem ve projelerin içinde olmayalım. Bunlardan vatandaş zarar görüyor. Birilerine seçim kaybettirebilirsiniz ama vatandaş zarar görüyor” dedi.

TEK HATAM AZİZ KOCAOĞLU’NA SAMİMİ YAKLAŞIYOR OLMAM

Büyükşehir belediye başkanıyla ilgili gerilimli geçen süreçte kendisine dair bir özeleştiri yapıp yapmadığını sorduğumuz Bülent Soylu, bu soruya ise şu yanıtı verdi:

“En yanlış projem ilk günden beri Aziz Kocaoğlu’na karşı samimi bir şekilde yaklaşıyor olmak. Onun ağabeyliğine, büyüklüğüne, yaşına başına, saçındaki beyaza güvendik, onu abi kabul ettik. Ancak o bizi sırtımızdan hançerledi. Ağabeylik yapacak dönemi de kalmadı zaten. Biz ağabeyliği de her şeyi de kendi kendimize hallediyoruz. 4,5 yıllık dönemimdeki en yanlış hareketim budur. Aziz Kocaoğlu’nun saçına başına, yaşına, saçındaki aklara güvenip onu abi kabul ettik ama o bizi sırtımızdan hançerledi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.