Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözaltına alınan Fikret Başkaya serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Fikret Başkaya serbest bırakıldı

Ankara'da sabah saatlerinde bu sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan akademisyen yazar Fikret Başkaya'nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 13:48

Ankara Terörle Mücadele ekiplerince bu sabah düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında akademisyen-yazar Fikret Başkaya da yer aldı.

CHP'Lİ BARIŞ YARKADAŞ DUYURMUŞTU

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Yarkadaş “Fikret Başkaya’nın evinde arama yapan polisler, ‘Paradigmanın İflası’ adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürmüşler. Başkaya’nın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu söyleniyor. Dr. Başkaya’yı davet etseydiniz savcılığa gelirdi. Kendisiyle iki gün önce konuşmuştum. Eve polisin geldiğini söylemişti. Sonra şu oldu: Bir polis Başkaya’nın evine geliyor. Başkaya misafirlikte olduğu İçin komşuya not bırakıyor. Başkaya bunun üzerine avukatını arıyor. Avukat, savcılığa gidip bilgi almaya çalışıyor. Bilgi verilmediği için Başkaya üç gündür evinde bekliyordu. Bu sabah ise gözaltına alındı. Fikret Başkaya, ülkemizin onurlu bir aydınıdır. Tüm hayatı çileyle geçmiş, yazdıkları yüzünden hapis yatmış bir bilim insanıdır. İki yıl önce by pass olan ve çok sayıda ilaç kullanan F. Başkaya’nın sağlık durumu gözönüne alınmalıdır.” dedi.

SERBEST BIRAKILDI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter hesabından Başkaya'nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını, Başkaya'ya yapılan suçlamanın nedeninin ise "asıl terör devlet terörüdür" başlıklı yazısı olduğunu kaydetti.

FİKRET BAŞKAYA KİMDİR'

1940 yılında Denizli'de dünyaya gelen Fikret Başkaya, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde yaptı. Başkaya, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye bölümlerini bitirdi. Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı.

Çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Başkaya özellikle Paradigma'nın İflası kitabı ile tanınmaktadır.

10 GÖZALTI VAR

AA'nın geçtiği habere göre ise Ankara Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütü PKK üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 17 kişiden 10'u gözaltına alındı.

Şüphelilerin örgüte maddi yardım ve yataklık, sosyal medyada örgüt propagandası yapmak suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.  Operasyonların devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.