Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görüşmelerde ‘Türkiye’ krizi

Görüşmelerde ‘Türkiye’ krizi

ALMANYA’da Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) arasında koalisyon ön görüşmelerinde Türkiye tartışması çıktı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 06:34

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in lideri olduğu CDU’nun kardeş partisi CSU, gündemin Avrupa politikaları maddesinde Türkiye’yle müzakerelerin durdurulmasını tartışmaya açtı. CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Türkiye’yle müzakerelerin kesilmesinin koalisyon sözleşmesine girmesinde ısrarcı olacaklarını söyledi. “Müzakerelerin kesilmesini istiyoruz” diyen Scheuer, ön görüşmede de bu konuyu gündeme taşıyacaklarını belirtti. CSU Parti Grup Başkanı Alexander Dobrindt de, Türkiye’yle müzakerelerin sonlandırılmasını koalisyon sözleşmesine taşımak için kararlı oldukları yönünde görüş belirtti.

YEŞİLLER KARŞI

CSU’nun talebine Yeşiller, “Yanlış sinyal olacağı” görüşüyle karşı çıktı. Koalisyonun kurulması durumunda adı dışişleri bakanlığı için geçen Yeşiller’den Cem Özdemir, müzakerelerin kesilmesine karşı olduklarını söyleyerek, “Çünkü Türkiye’de muhalefeti güçlendirmek için bu araç bizim tek şansımız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.