Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görmez'den İZSU'ya çağrı: Zamanlama, planlama, uygulama...

Görmez'den İZSU'ya çağrı: Zamanlama, planlama, uygulama...

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar mahallesinde gerçekleştirdiği toplantıda İZSU kazıları hakkında vatandaşları bilgilendirdi. İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi ( İZSU) ya da çağrıda bulunarak “zamanlama, planlama, uygulama ve koordinasyon doğru yapılamıyor, vatandaşlarımız perişan ediliyor” dedi. Görmez'den İZSU'ya çağrı:

  • Ege Postası
  • 31.10.2017 - 14:17

İZSU kazıları nedeniyle Torbalı’nın hemen her bölgesinde mağduriyetlerin oluştuğunu, zorlukların yaşandığını, günlük sosyal ve ticaret hayatının olumsuz biçimde etkilendiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  “İZSU’nun içme suyu şebeke hattını yenileme çalışmaları nedeniyle Torbalı’nın hemen her bölgesinde yollarımız bozuldu. Kazı yapılan mahallelerimize 70 Km. asfalt döktük, kilit taşı döşedik. Peşinden İZSU 70 Km. kanalizasyon kazısına başladı. Onu atlattık, onardık hayat normale döndü derken… Bu kez 110 Km. İçme suyu şebekesi başladı.  Bunlar kuşkusuz gerekli ve mutlak olması gereken önemli hizmetlerdir.  Lakin planlama, zamanlama ve uygulama her şey oldukça karmaşık, içinden çıkılamaz durumda götürülüyor. Vatandaşımız çok mağdur. Su tesisatı diğer kazılar gibi değil, önce ana hattı yapacaklar, ardından onu test edecekler, sonra da evlere branşman çekecekler. Bu işlemler tamamlanmadan asfalt yapmamıza izin vermiyorlar. Bu da ciddi mağduriyetlerin oluşmasına neden oluyor. Diğer ilçelerde belediyeler pankart  asıp,  İZSU’ya tepki gösteriyorlar. Bizim şimdilik öyle bir düşüncemiz yok ama hizmeti vatandaşa eziyete dönüştürürlerse biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Görmez'den esnafa bilgilendirme

KAZILARIN ZAMANLAMASI MANİDAR”

İHALE kanununa göre İZSU çalışmaları bitmeden yol yapım çalışmalarının başlayamadığını belirten Başkan Görmez, “Normalde İZSU’nun bozulan yolları kendisinin tamir etmesi gerekiyor. Ancak siz de görüyorsunuz ki işler çok yavaş ilerliyor. O nedenle bazı bölgelerde biz onları beklemeden yollarımızı yapıyoruz. Ancak bazı bölgelerde de beklemek zorundayız. Torbalı, küçük İstanbul gibi sürekli büyüyor. İçme suyu hattımız ilçemize yetmiyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Torbalı’nın su sıkıntısı sona erecek. Ama bu kazıların seçim yılına denk gelmesi de oldukça manidar. İhaleyi alan firma yetkilileri ile daha çalışmalar başlamadan görüştüğümde bana 1,5 yıl içerisinde tamamlanabileceğini söylediler. Bir kasıt aramıyoruz ama 2019 seçimlerine yollarımız kazılı bir şekilde de girmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“100 BİN TON ASFALTIMIZ HAZIR BEKLİYOR”

TÜM olumsuzluklara rağmen her türlü önlemi aldıklarını belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı Belediyesi güçlü bir belediyedir. Bu kazılara karşılık olarak biz de hesabımızı ona göre yaptık. 2018 bütçemizi ayarladık. 100 bin tondan fazla asfaltımız hazırda bekliyor. Muhtemelen bu kış biraz eziyet çekeceğiz ama İZSU yollarımızı bize teslim ettiği andan itibaren Torbalı’nın dört bir köşesinde asfalt çalışmalarımızı aynı anda başlatacağız. Bu konuda hemşerilerimiz müsterih olsun” şeklinde konuştu.

BU TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

BAŞKAN Görmez başka mahallelerde de benzer toplantılar yapıp İZSU kazıları konusunda vatandaşı bilgilendireceğini belirterek, “Bu hizmet ilçemize lazım ama mağduriyet oluşturmadan, eziyete dönüştürmeden hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz. Torbalı’nın farklı bölgelerinde benzer toplantılar yaparak vatandaşlarımızı konu hakkında bilgilendireceğiz. Herkes konunun takipçisi olduğumuzu bilsin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.