Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görevden alınan isim konuştu: 'İcazet almak zorunda değilim'

Görevden alınan isim konuştu: 'İcazet almak zorunda değilim'

CHP Karabağlar İlçe Yöneticisi Nahide Demir, Utku Gümrükçü’nün anahtar listesinde kurultay delegesi olarak yer aldığı ve İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’a bilgi vermediği gerekçesiyle ilçe başkan yardımcılığı görevinden alınmasıyla ilgili konuştu. Demir, İlçe Başkanı Yıldız’ın kendisinden partiden istifa etmesini istediğini ancak demokratik hakkını kullandığı gerekçesiyle hiçbir görevinden istifa etmeyeceğini duyurdu. Görevden alınan isim konuştu:

  • Ege Postası
  • 13.01.2018 - 13:38

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Karabağlar İlçe Yöneticisi Nahide Demir, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız tarafından ilçe başkan yardımcılığı görevinden alındı. Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Demir, 7 Ocak’ta yapılan il kongresinde Yıldız’ın desteklediği mevcut Başkan Deniz Yücel’in karşısında bulunan Utku Gümrükçü’ye ait anahtar listede kurultay delegesi olarak yer aldı. Yıldız bu konuyla ilgili kendilerine bilgi verilmemesinin güvensizlik oluşturduğunu ifade ederek Demir’i görevden aldı.

"TÜZÜKTE BÖYLE BİR KURAL YOK"

Görevden alınması sonrası parti tabanından yönetimden de istifasının talep edildiği iddia edilen Demir, Egepostası’na konuştu. Demir, parti içi yarışta icazet alınmasıyla ilgili partinin tüzük ve yönetmeliğinde ya da yazısız herhangi bir yerde kural olmadığını belirterek demokratik hakkını kullandığını vurguladı. Demir ayrıca yeni İl Başkanı Deniz Yücel’e de karşı olmadığını vurguladı. Demir, İlçe Başkanı Yıldız’ın partiden istifasını istediğini söyleyerek, “İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız partiden istifamı istedi. Ben seçilerek, delegenin iradesiyle geldim. Partiden de ilçe yönetiminden de istifa etmeyeceğim. Seçim çalışmalarında Ali İhsan Bey’le birlikte çalıştık. Parti içi bir yarışta insanları onursuzluk ve ahlaksızlıkla kimse itham edemez. CHP tüzüğü, programı ve yönetmelikleri herkese açıktır. Her yerden ulaşılabilir.  Bu tip şeylerin onursuzluk, ahlaksızlık olmadığını herkes bilir. Ben parti içinde demokratik hakkımı kullandım. Kaldı ki delege dahi değilim. İnsanlara söz verip tutmamanın bir yaptırımı elbette olacaktır” diye konuştu.

"İCAZET ALMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

Gümrükçü’nün listesinde bulunması konusunda icazet almak zorunda olmadığını da vurgulayan Demir, “Utku benim arkadaşım. Uzun süredir bu partide var ve kendini ispat etmiş bir arkadaşımızdır. Ben demokratik hakkımı dilediğim kişiden yana kullanabilirim. Buna hiç kimse engel olamaz. Seçim kararı verirken de birilerinden izin, bilgi ya da yetki almak durumunda değilim. Ali İhsan Bey'i desteklemeye nasıl kendim karar verdiysem, kimseden icazet almadım. Öyle bir zorunlulukta partimizin herhangi bir kaidesinde ben görmedim. Gören varsa göstersin ben de kabul edeyim. Ben AKP’ye gitmemişim ya da başka bir partiden gelmemişim. 23 yıldır bu partide aktif üyeyim. Ömrümün yarısı kadar. Ben biat kültürüne karşıyım. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini tüm partililerimiz bilirler. Ben kabul edemeyeceğim, parti tüzüğünde yazılı yazısız kaidelerinde yer almayan yeni oluşumlara karşıyı” ifadelerini kullandı.

"YÜCEL'İN BAŞARLI OLACAĞINA İNANIYORUM"

İl Başkanı Deniz Yücel’e bir karşıtlığı bulunmadığını ve başarılı bir yönetim sergileyeceğine inandığını vurgulayn Demir, “Deniz Bey ile de hiçbir problemim yok. Yakın bir arkadaşlık ilişkimiz olmadı. Aday adaylığım döneminde telefonla konuşmuşluğum var. Ama Babası Esen Bey sevdiğim ve değer verdiğim bir partilimizdir. Esen Bey’in Buca Belediye Başkan Adaylığı sürecinde onunla çalıştım. Çok sever sayarım. Ama siyaseti böyle yapmayı doğru bulmuyorum. Deniz Bey de çok saygındır. Başkanlıkta başarılı olacağına inanıyorum. Ben tercihimi Utku Bey’den yana kullandığım için Deniz Bey’e karşı değilim. Çok sevdiğim bir ailenin çocuğu. Kendisiyle çok tanışmadığım için Utku Bey’i tercih ettim” şeklinde konuştu.

"BAŞKAN BİZE BİLGİ VERMEDİ"

İlçe Başkanı Yıldız’ın ilçe yönetimine önceden bilgi vermediğini ve kendilerinin de sıradan üyeler gibi listeleri kongre salonunda öğrendiğini ifade eden Demir şöyle devam etti; “Kendisi örgütünü yok saymasaymış, en azından fikrini sorup bilgi paylaşsaymış daha iyi değil miymiş'  Onun başkan olduğu doğrudur. Ama bizimle paylaşmadı. Kimin nereye yazılacağı konusunda bize bir fikir sormadı. Biz salonda sıradan bir üye gibi öğrendik. Yönetim kurulu üyesiyiz. Bostan korkuluğu değiliz. Karabağlar’dan il yönetimine kimin yazıldığını bilmek isterim. Partinin kapısını bugüne kadar açmamış insanların kurultay delegesi olmasını istemiyorum. Ben partim yıpranmasın diye daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. 2019 hedefimiz var. Örgüt çalışmaya başlamak zorunda böyle şeylerle uğraşmayı doğru bulmuyorum. Yanlışı yapan babam dahi olsa kabul etmiyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.