Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gönül sohbet ister, sudoku bahane!

Gönül sohbet ister, sudoku bahane!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden biri olan “Gençler Yaşlılar El Ele”de oyun zamanı.. 'Onları dört gözle bekliyoruz'

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 09:11

Gaziemir Ataevi Yaş Alma Merkezi sakinlerini haftada bir gün bir araya getirerek düşünürken eğlendiren etkinliğe “Birlikte oyun oynuyoruz” adı verildi. Sudoku oynayarak problem çözme becerisi, analitik gözlem ve sentez gibi becerileri kullanarak, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek Alzheimer hastalığının gelişimini ötelemeyi amaçlayan etkinlik, tahminlerin üzerinde ilgi gördü.

Sudoku’nun her yaşa hitap ettiğini ve gençler sayesinde öğrendiklerini söyleyen Ataevi sakinlerinden Ali Araz, “Gençlerle bir araya geldiğimiz zaman her şeyi unutuyoruz. Bize yaşam enerjimizi tekrardan kazandırıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Hatta kendi torunlarımızı göremediğimiz kadar buradaki torunlarımızı görüyoruz. Bizim bu proje sayesinde bir sürü torunumuz oldu” şeklinde konuştu.

Proje katılımcılarından Hüsnü Bosnalıer ise “Gençlerin öğrettiği sudoku, bize keyifli anlar yaşatıyor. Sosyal çevremizi genişletiyor, konuşacak yeni konularımız oluyor ve her şeyden önemlisi onların gelmesini dört gözle bekliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.