Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gölbaşı 6'da 6 tutuklama

Gölbaşı 6'da 6 tutuklama

İzmir'in Ödemiş İlçesi merkezli toplam 3 kentte düzenlenen FETÖ/PDY'ye operasyonunda gözaltına alınan 30 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Öte yandan İzmir emniyetinde görevli 13 polis, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Aralarında tanınmış isimler de var

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 09:08

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta, Ödemiş ile Kocaeli ve Antalya'da 'Gölbaşı 6' adlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 34 kişiden, aralarında işadamlarının da bulunduğu çeşitli meslek gruplarından 23'ü gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 dolarlık 2 banknot, 1 tabanca, tabancaya ait 165 mermi, 3 av tüfeği, av tüfeğine ait 118 fişek ve 5 kutu barut, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonun devamında 'Gölbaşı 2' ve 'Gölbaşı 3' operasyonlarından aranan 7 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 30 şüpheliden, Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi, Ödemiş Ticaret Odası Genel Sekreteri, Kiraz eski İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Ödemiş'in 'eğitimden sorumlu imamı' olduğu iddia edilen Hamit K.'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile salıverilirken, 18 kişi de mahkeme sonrası serbest kaldı.

13 POLİS GÖZALTINDA

İzmir'de FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, örgütle bağlantısı belirlenen 13 polis gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarında daha önce gözaltına alınan sanıkların ifadeleri doğrultusunda yeni operasyon yapıldı. İzmir emniyetinde görevli 13 polis, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Polislerin, örgütün toplantılarına katıldıkları, ayrıca örgüt adına para topladıkları öğrenildi. 

Gözaltına alınan polisler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.