Dolar 32,5156
%0.21
Euro 34,7430
%0.06
Altın 2.497,190
%1.42
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gökova ve Çetibeli'ne darbeci ablukası

Gökova ve Çetibeli'ne darbeci ablukası

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek isteyen, ardından kayıplara karışan timin halen daha kaçak olan 11 üyesinin yakalanması için  Marmaris’in Gökova ve Çetibeli bölgesi polis ve askerler tarafından havadan ve karadan ablukaya alındı.

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 08:51

Yakalanan 7 darbeci asker, üzerlerindeki 7 silahı gizledikleri yeri sorgulamalarında itiraf etti. Bu arada askerlerden biri sivil giyimli olarak bir markete gidip 10 ekmek almış, sonra marketin arka tarafındaki bahçeden domates, biber toplamış. Bahçe sahibi kadına da 'Hakkını helal et' demiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleme girişiminde bulunan timin kaçak olan 7 mensubu Marmaris’in Çetibeli Mahallesi’nde dün yakalanmıştı. Gözaltına alındıktan sonra ilk sorgulamaları Marmaris Çetibeli Jandarma Karakolu’nda yapılan 7 darbeci asker ilk sorgulamalarında suikast girişiminde bulunduklarını itiraf ederek, 18 kişinin iki gruba ayrıldığını ve tesadüfen aynı bölgede karşılaşıp, birbirleriyle iletişim kurduklarını söylediler.

Yakalanan 7 darbeci askerin ifadeleri doğrultusunda kaçan 11 askerin de aynı bölgede olduğunun anlaşılması üzerine yakalanmaları için başlatılan operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor. Havadan askeri ve polis helikopterleri ile keşif uçakları, karadan özel komando birlikleri ve özel hareket polisleri Marmaris’in Gökova ve Çetibeli bölgesini didik didik tarıyorlar.

Gökova ve Çetibeli kaçak 11 darbecinin yakalanması için ablukaya alındı

7 SİLAH GİZLEMİŞLER

Bu arada, dün yakalanan ve üzerilerinde 3 kısa namlulu silah çıkan ve aralarında Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu darbeci askerler, ayrıca silah gizlediklerini de itiraf ettiler. Darbeci askerlerin sorgularında gizledikleri 7 silahın yerini tarif etmeleri üzerine özel hareket polisleri silahların gizlendiği yeri tespit edip, silahları bulmak için harekete geçti.

MARKETTEN EKMEK, BAHÇEDEN DOMATES, BİBER ALMIŞLAR

Sorgulamalarında kaçak oldukları sürede yaptıklarını da anlatan darbeci askerler, içlerinden birinin sivil giyimli olarak yakalanmadan kısa bir süre önce yakalandıkları yere 1 kilometre mesafede bulunan ve Çetibeli Jandarma Karakolu’nun hemen yakınındaki bir markete giderek, 10 ekmek aldığını, sonra tekrar geri dönerek marketin arka tarafında bulunan bir evin bahçesinden de domates ve biber topladıklarını söylediler. Bahçe sahibi kadına “Hakkını helal et" diyen darbeci askerlerin yakalanmasının ardından hem market sahibinin hem de bahçe sahibinin jandarmayı arayarak, durumu bildirdiği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.