Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gökmen Ulu'dan ilk açıklama

Gökmen Ulu'dan ilk açıklama

Sözcü Gazetesi'ne operasyonda adı geçen, gazetenin İzmir Muhabiri Gökmen Ulu evinin önünde gazeticilere açıklama yaptı. Sözcü'ye operasyonda, 'Gözaltı' listesinde adı var

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 13:10

Sözcü Gazetesi'ne yapılan operasyonda, adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen İzmir muhabiri Gökmen Ulu, gelişmeleri basından öğrendiğini ve henüz kendisine ulaşan bir bilgi olmadığını belirtti.

Evinde şu anda beklediğini kaydeden Ulu, "Şu ana kadar gelen giden yok. Bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, tertemiz yaşayan, tertemiz ölecek olan gazetecileriz. Gazetecilik suç değildir. Hepsine, spekülasyonların daha fazlasına, biz gereken cevapları zaten verdik. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ, bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar, haklarında çıkan kararları. Haberleri yoktu. Benim hiçbirşeyden haberim yok, sizlerle beraber bekliyorum" dedi. (DHA)

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Atilla Sertel ve Aytun Çıray, Gökmen Ulu'ya destek olmak için evinin önüne gitti.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sosyal medyadan "Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu'nun evinin önündeyiz. Susturamayacaksınız,  Yıldıramayacaksınız,  Korkmuyoruz." notunu paylaştı.

İGC: "Baskıcı uygulamalara son verin"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Sözcü Gazetesi'ne yönelik operasyona tepki gösterdi.

"Sözcü Gazetesine ilişkin aylardır süren bir soruşturmanın 6 savcı değiştirdikten sonra bu 19 Mayıs gününde işleme konmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Gazetelere ve gazetecilere karşı bu uygulamalar, ülkemizin dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak anılması, her gün yeni bir baskı yeni bir hukuksuzluk örneği ile karşılaşmak ve en önemlisi terör örgütleriyle ilişkilendirilmek her geçen gün kaygılarımızı artırıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğüne ağır darbe vuran bu baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Gazetecilik yaptığı için gözaltına  alınan, tutuklu bulunan tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.