Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gökdemir kongrede delegelere seslendi: 'Bu duruma geçit vermeyin!'

Gökdemir kongrede delegelere seslendi: 'Bu duruma geçit vermeyin!'

CHP İzmir İl Kongresi'nde kürsüye gelen CHP Buca İl Delegesi Oktay Gökdemir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kongre sürecine müdahil olduğunu, Deniz Yücel’in listesinin dahi Kocaoğlu tarafından yapıldığını savunarak, delegelerden bu duruma geçit vermemesini istedi. Gökdemir kongrede delegelere seslendi:

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 14:52

HALİDE DEMİR POLATLI/YAĞMUR UYGUR- Kongrede kürsüye gelen CHP Buca İl Delegesi Oktay Gökdemir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kongre sürecine müdahele ettiğini, Deniz Yücel’in listesinin dahi Kocaoğlu tarafından yapıldığını savunarak, delegelerden bu duruma geçit vermemesini istedi.

OKTAY GÖKDEMİR: YÜCEL’İN KONGRE, YÖNETİM KURULU VE KURULTAY LİSTESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YAPILDI

CHP Buca İl Delegesi Oktay Gökdemir, kongrede sert açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün akşam 21.30’da Başkanlık makamında desteklediği aday olan Deniz Yücel’in kongre, kurultay ve yönetim kurulu listesini belirlediğini iddia etti.

GÖKDEMİR: YAZIKTIR, BU KONGRE İZMİR’E YAKIŞMIYOR

Buca İl Delegesi Oktay Gökdemir, örgüte seslenerek, Aziz Kocaoğlu’nun bu müdahalesinin kabul edilmemesi çağrısında bulundu:

“Bir başka şeyi daha açıklıyorum; dün akşam saat 21.30’oda Deniz Yücel’in il kongre yönetim kurulu ve kurultay delege listesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun, ilçe başkanımız, Serkan Kalmaz şahittir, şunların delege olmasını istemiyorum, şunların olmasını istiyorum dedi. Lütfen müdahale edin. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Yazıktır. Bu parti müdafaı hukuk ruhundan geliyor. Bu kongre İzmir’e yakışmıyor. Tribünlere bakın bomboş. Buraya gelip örgüt dizayn edemezler.”

GÖKDEMİR: HERKES DIŞARIDAN PAZARLIK PEŞİNDE, NEYİN PEŞİNDE KOŞUYORUZ ARKADAŞLAR'

Kongrenin heyecansız olmasının nedeninin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun müdahalesi olduğunu savunan Oktay Gökdemir, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ilçe ve il kongrelerine belediye başkanlarının müdahil olmamasını diliyorum. Delegelere karışmayın’ şeklindeki sözlerini anımsatarak şunları söyledi:

“Herkes dışarıdan pazarlık peşinde. Neyin peşinde koşuyoruz arkadaşlar. Heyecansız bir kongre. Belediye başkanları bu örgütü kilitlediler. İlçelerde belediye başkanları ilçelerde ilçe örgütünü kilitliyor, büyükşehir belediye başkanı da il örgütünü kilitliyor. Bu kabul edilemez. Şimdi size bir belge sunacağım. 8 Ağustos 2017 tarihli. Sayın genel başkanımız basına demeç veriyor; ilçe ve il kongrelerine belediye başkanlarının müdahil olmamasını diliyorum. Delegelere karışmayın. Genel başkanın sözü bu. (alkışlarla kesildi sözü) delegelere karışmayın işinize bakın. Örgüt kendi içinde demokratik şekilde en doğru kararı verecektir. Bizim derdimiz bu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.