Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gökdemir affedildiğini iddia etmişti... YDK'nın karar vermediği öğrenildi

Gökdemir affedildiğini iddia etmişti... YDK'nın karar vermediği öğrenildi

CHP İzmir İl Disiplin Kurlu’nun iki yıllığına partiden ihracına karar verdiği Buca Örgütü’ne kayıtlı Oktay Gökdemir, Yüksek Disiplin Kurulu'nun kendisini affettiğini iddia etti. Öte yandan Gökdemir, CHP Buca İlçe Başkanlığına aday olduğunu da açıklarken, parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, YDK'nın Gökdemir dosyasını henüz karara bağlamadığı ifade edildi. Gökdemir affedildiğini iddia etmişti...

  • Ege Postası
  • 11.10.2019 - 10:15

EGEPOSTASI-CHP Buca İlçe Örgütü’ne kayıtlı Oktay Gökdemir, hakkında verilen disiplin kararına yaptığı itiraz üzerine genel merkezde Yüksek Disiplin Kurulu’na ifade verdi. 

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Gökdemir hakkında 2 yıllığına partiden ihraç edilmesine karar vermişti ancak Gökdemir karara itiraz ederek dosyayı YDK'ya taşıdı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gökdemir, Buca ilçe başkanlığına da aday olduğunu açıkladı. Gökdemir, YDK tarafından affedildiğini iddia ederken, “CHP üyesiyim, ilçe başkanı adayıyım, mahallemde delege seçimleri için bugünden itibaren çalışmaya başladım” dedi.

YDK'NIN KARAR VERMEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Gökdemir sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda affedildiğini ve ilçe başkanlığına aday olduğunu dile getirse de Genel Merkez'den edinilen bilgi doğrultusunda Gökdemir'in henüz affedilmediği sadece ifadesinin alındığı öğrenildi. YDK'nın dosyayı 11 Kasım'da gerçekleşecek toplantıya ertelediği ancak gündeme alınıp alınmayacağının da kesin olmadığı öğrenildi.

Aklandığını iddia eden Oktay Gökdemir'in açıklamaları şu şekilde;

“CHP üyesiyim, dün itibarıyla hakkımda kurulan kumpas genel merkez yüksek disiplin kurulu üyelerinin ve başkanının önünde tescillendi. Her zaman dik yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Benim kurmaca cezayla, hileyle, desiseyle partimden uzaklaştırıldığımı sanki gerçekmiş gibi sahiplenip sevincinden elini ovuşturan şark kurnazları ne old? Şiştiniz m? İzmir il disiplin kurulunun hukukçu emekli hakim başkanı Dinçer bey verdiğiniz butlan yani yok hükmünde karara Ağustos’un 8’inde tükenmez kalemle şerh düşerek ‘partiden iki yıl geçici ihraç edildiniz karar kesinleşmiştir’ diye not düşmüşsünüz... Şimdi sevgili devlet güvenlik mahkemesi emekli hakimim, dün ayın yani Ekim’in 7’siydi yani benim kararımın size göre kesinleşmesinden yaklaşık iki ay sonra ben genel merkez yüksek disiplin kurulunda dinlendim ve aklandım.

Zaten kirli değildim ki bu kavramı hiç sevmiyorum ama çamur at izi kalsıncılara hayatın attığı bir tutam oksijen, radyasyonlulara iyi gelir. Son söz CHP üyesiyim, ilçe başkanı adayıyım, mahallemde delege seçimleri için bugünden itibaren çalışmaya başladım, bitirirken bir şey daha söyleyeyim, yüksek disiplin kurulu başkanı yaklaşık bir yıldır benim gör(e)mediğim disiplin dosyalarımı nihayet dün kurulun önünde bana gösterdi.

Tamamen sübjektif hazırlanmış, hakkımdaki en büyük suç isnadı ise sosyal medyadan ‘korsan’ ve ‘baby face’ yazmamış, genel merkez yüksek disiplin kurulu başkanı hocam bunlar ne amaçla söylendi dedi o zaman hatırladım.

Suat Nezir’in üçlü kumpasla görevinden alınması üzerine Suat Nezir seçim bürosunu itirazın yasal süreci sonlanıncaya kadar kapatmamıştı ve tamamen yasal bir şeydi yaptığı o günlerde il başkanı demeç vermiş ve "korsan büro" tanımlaması yapmıştı.

Hatta o büroya gidenlerinde korsan olduğunu söylemişti bende yapılan işin yasal bir eylem olduğunu söyledikten sonra haksızlığa uğramış  bir insanın yanında destek olmanın korsanlıkla ne alakası var diye sormuş ve eklemiştim. Asıl korsanlığın atanmış bir belediye başkanı adayını kendi evinde Bucalı il yöneticileri ve ilçe başkanını toplayarak görevden alma kumpas toplantısı yapmak olduğunu yazmıştım. Baby face ye gelince, bebek yüzlü demek, Amerikalılar çok sever böyle tanımları. Bir hakaretten çok , övgü ve ironi söz konusudur. 

Değerli dostlarım benim sözde partiden iki yıl ihraç cezası verilen suçlarım, 33 yıllık üniversite hocasıyım, ne konuşacağımı, ne yazacağımı iyi bilirim. Kimseye hakaret etmem, gerçek olmayan bir şeyi de hayatta yazmam, benim için konu dün bitmiştir. Şimdi demokrasi arenasına geçelim, kongrelerde ideolojik hesaplaşmalar yapalım, partimizi daha da büyütelim, Türkiye’de iktidar olalım.

Unutmadan , ‘come to buca’ buca çok güzel sende gelsene, ittihatçı vali rahmi beyin mahallesinde çok renkli bir delege seçimi izleyeceğiz, bu arada başından beri bana destek olan sayfa arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.