Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göçükten acı haber: Bir bekçinin cansız bedenine ulaşıldı

Göçükten acı haber: Bir bekçinin cansız bedenine ulaşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce metro vagonları için bir firmaya yaptırılan ve inşaatı süren yer altı otoparkında meydana gelen göçük altında kalan 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı.Göçükten çıkarılan cenazenin, bekçi Mehmet Ali Yalçın'a (65) ait olduğu yakınları tarafından teşhis edildi. Göçükten acı haber

  • Ege Postası
  • 15.03.2019 - 10:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce sayısı artan metro vagonları için Halkapınar semtinde yaptırılan, 2 katlı yer altı otoparkında, geçen çarşamba günü saat 03.42'de göçük meydana geldi. Sabah vardiyasına gelen görevlilerin fark etmesi üzerine, durum yetkililere bildirildi. İnşaatta gece çalışan bekçiler Mehmet Çiftçi (69) ve Mehmet Ali Yalçın'a (65) ulaşılamayınca bölgeye AFAD, AKS 110, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi, arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bugün de devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında göçükte, bekçilerden birinin cesedine ulaşıldı.

CENAZE ÇIKARILDI

Göçük kurbanı olan bekçinin cansız bedeni, yapılan çalışmalarla enkaz altından çıkarıldı. Bekçilerden birinin cenazesine ulaşıldığının öğrenilmesinden sonra, 2 gündür bölgede bekleyen aileler, çalışmaların sürdüğü alana girmek istedi. Ekiplerin rahat çalışmaları için bu talepleri kabul edilmeyen aileler, basın mensuplarının görüntülerini almamasını istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, olayı başından beri takip eden basın mensuplarını, alanı çevreleyen metal bariyerin dışına çıkardı. Cenaze çıkarılırken ailelerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla çıkartılan cenazenin kime ait olduğu, yüzünün zarar görmesi nedeniyle yakınlarınca tam olarak teşhis edilemedi. Savcılık, hem otopsi yapılması hem de DNA testi için cenazenin İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedi. Buradaki kimlik tespitinin ardından, cenazenin yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

CENAZE MEHMET ALİ YALÇIN'A AİT

Göçükten çıkarılan cenazenin, bekçi Mehmet Ali Yalçın'a (65) ait olduğu yakınları tarafından teşhis edildi.

Bu arada cesedin bulunmasının ardından savcı olay yerinde inceleme yaptı.

Ailelerin de ihmal iddiasıyla savcılığa şikayette bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, şantiyede görevli bazı kişilerin ifadeleri alındı.

Bu arada cesedin bulunmasının ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da olay yerine gelerek bilgi aldı.

YENİDEN GÖÇÜK OLDU

Öte yandan AFAD ve AKS ekiplerinin çalışmasını sürdürdüğü sırada Halkapınar Spor Salonu'nun bahçesine bakan kısımda yeni bir göçük meydana geldi. 

İş makineleri ve vinçlerin bulunduğu alandaki göçük sırasında toprak altında kalan kimsenin olmadığı bildirildi.

Ekiplerin, bölgeye akan toprağı ve molozları kaldırmak için yeni bir plan üzerinde çalıştığı öğrenildi.

ÖZEL CİHAZLA BULUNDU

Ekiplerin 48 saati aşkın süredir devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, alana getirilen özel yer altı inceleme cihazıyla cenazeye ulaşıldığı öğrenildi. Cihazın yer altına ilettiği sinyaller sayesinde toprak altındaki insan bedeni, metal ya da kaya parçalarının belirlendiği, bu sinyaller doğrultusunda, kazı yapılan yerde cenazenin cesedin bulunduğu ifade edildi. Aynı cihazdan alınan yeni sinyaller doğrultusunda göçük olan başka bir alanda diğer bekçiye ulaşmak için çalışmalara tekrar başlandı.

Göçük altında kalan diğer bekçi Mehmet Çiftçi'ye (69) ulaşmak için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ÇİFTÇİ'NİN DE CESEDİNE ULAŞILDI

İzmir'de geçen geçen çarşamba günü yaşanan göçük olayından sonra toprak altında kalan güvenlik görevlilerinden Mehmet Çiftçi'nin de cesedine ulaşıldı. Çıkartılan ceset, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.