Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezici İletişim Merkezi vatandaşı yerinde dinliyor

Gezici İletişim Merkezi vatandaşı yerinde dinliyor

Bornova Belediyesi’nin, 7/24 hizmet veren Çağrı Merkezi; Dilek ve Şikayet Masası’nın Saha Ekipleri sayesinde vatandaşlarla birebir iletişim kurmaya devam ediyor. Gezici İletişim Merkezi vatandaşı yerinde dinliyor

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 09:53

Bornova'da bulunan 45 mahallede belli periyotlarla açılan Gezici İletişim Merkezlerinde Bornovalıların istek ve şikayetlerini dinleyen görevliler, belediye çalışmaları hakkında da vatandaşları bilgilendiriyor. 2016 yılında başlatılan proje kapsamında mobil merkezde alınan 739 istek ve şikayet işleme konularak çözüme ulaştırıldı.

Bornova Belediyesi’nce  2016 yılında hayata geçirilen Gezici İletişim Merkezi, vatandaşların dilek, talep ve şikayetlerini dinleyerek belediyeye daha kolay ulaşmalarını sağlıyor. Beş çalışanın görev yaptığı Merkez, Bornova’nın 45 Mahallesi’ni de dolaşarak vatandaşlarla buluşuyor. Her mahallede haftada 3 gün hizmet veren mobil merkez, yoğunluğun en fazla olduğu meydanlar ve işlek caddeler gibi noktalar ile pazaryeri gibi vatandaşların uğrak yerlerine kuruluyor.  

İstek ve Talepler anında iletiliyor

Merkezin kurulduğu mahallelerde vatandaşlardan gelen istek ve şikayetler anında ilgili müdürlüklere iletiliyor. Bir yıl içinde alınan 739 istek ve şikayet ilgili müdürlüklere iletilerek çözüme ulaştırıldı.  Ayrıca Telefon numarası ya da internet adresi gibi iletişim bilgileri alınan vatandaşlara, belediye hizmetleri ya da etkinliklerinin duyuruları da bizzat iletiliyor. Aynı şekilde taleplerinin yerine getirilip getirilmediği doğrudan kendilerinden öğreniliyor. İsteklere göre etkinlik planlamasıda yapılıyor.

Gezici İletişim Merkezi’nde Bornova Belediyesi’ne ait gazete, dergi, broşür gibi tanıtıcı materyallerin yanında magnet, ayraç ve bardak altlığı gibi küçük hediyelerde vatandaşlara dağıtılıyor.  

Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarı Ali Taktak ve hizmettten yararlanan vatandaşlar uygulamayı beğendiklerini belirterek, Bornova Beledisiyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gezici İletişim Merkezi Projesi’ni “Ortak Akıl” ilkesinden hareketle hayata geçirdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz bu güne kadar ki tüm çalışma, proje ve hizmetlerimizi vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hayata geçirdik. Bunun için de halkımızla her zaman iç içe olmamız gerekiyor. Gezici İletişim Merkezi’ni de bu amaçla kurduk. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizleri çok memnun ediyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.