Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelkurmay'dan İdlib açıklaması! İşte ilk fotoğraf

Genelkurmay'dan İdlib açıklaması! İşte ilk fotoğraf

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Astana Süreci kapsamında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı belirtildi. Açıklamayla birlikte fotoğraf ve görüntü de paylaşıldı. Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan da Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Çoklu roketatarla yapılan ateşin ardından bölgede bir hareketlilik gözlenmedi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 14:13

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır." 

TSK unsurlarının bölgedeki görevlerini, Astana Süreci'nde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürdüğü ifade edildi.

TSK açıklamasıyla birlikte bölgedeki birliklerden fotoğraf ve görüntü de paylaşıldı.

İHA: TÜRK ASKERİ SURİYE SINIRINDAN 5 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ

İhlas Haber ajansı (İHA) Türk askerinin sınıra 5 kilometre mesafede bulunan Suriye’nin Atme kasabasına girdiğini duyurdu. Türk askerleri, İdlib bölgesinin yakınında Atme kasabasının Salva köyünde ve Halep kırsalındaki Tamura’da konuşlandı. Türk askerlerinin konuşlandığı bölgeden Afrin’in ateş mesafesinde bulunduğu belirtildi.

İDLİB'DEN DOÇKA SESLERİ GELİYOR

Suriye'nin İdlib kentinde yapılan doçka atışlarının sesleri sınıra sıfır noktadaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden duyuldu. Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu yakınlarında bulunan İdlib kırsalında çatışma çıktı. Sınırının diğer tarafından gelen doçka sesleri, Türkiye tarafındaki Reyhanlı ilçesi mahallelerinden de duyuldu. Çatışmanın kimlerin arasında olduğu ise henüz bilinmiyor.

SINIR KARAKOLUNDAN ROKET ATIŞI

Öte yandan Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Batı illerinden sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının konuşlandığı Oğulpınar Karakolu’ndan çoklu roketatarla yapılan ateş, bölgede kısa süreli heyecan yarattı. Ardından bölgede yeni herhangi bir hareket gözlenmedi.

NELER YAŞANIYOR'

Astana'da üç garantör ülkenin çatışmasızlık bölgesi kurulmasında uzlaşıya vardığı Suriye’nin İdlib bölgesinde gece saatlerinde sıcak gelişmeler yaşandı. Türk Özel Kuvvetleri beş günlük keşif çalışmasının ardından saat 22.15 itibariyla İdlib’e girdi. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; operasyonda 30 zırhlı araçla 100’den fazla Türk askeri yer aldı.

Askerlerin Kayseri Komando 1. Tugay Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan olduğu öğrenildi. Bordo Bereliler (Özel Kuvvetler) ile Mavi Berelilerin (Kayseri Komando), yapılan müzakereler sonucu Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) boşalttığı yerlerden Suriye’ye girdiği öğrenildi. 

ÖSO kaynakları, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e geçtiğini ve yerel halkın Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını söylediler.

Türk gözlemci kuvvetinin ilk konvoyu, 8 Ekim’den bu yana keşif yapan Özel Kuvvetler timlerinin bu görevlerini tamamlaması ve olumlu rapor vermesinden sonra İdlib bölgesine girdi. Gözlemci kuvvetin görev yapacağı noktalar arasında İdlib-Afrin sınır hattındaki Bereket Dağı mevkiinin de olduğu belirtiliyor. Astana’da varılan uzlaşıya göre; İdlib bölgesinin batısında toplam 14 ayrı gözlem noktasında Türk askeri görev yapacak.

DAHA FAZLA ASKER GİDECEK

Astana’da varılan uzlaşıda garantör ülkelerden 500’er askerin İdlib’deki çatışmasızlık bölgelerinde görev yapması planlanmıştı. Ancak uzmanlar, gözlemci kuvvet olarak görev alacak asker sayısının daha fazla olabileceğini, bu nedenle İdlib’e intikalin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini söylediler

İHA'LAR İSTİHBARAT TOPLUYOR

Türk Özel Kuvvetleri ile Kayseri 1. Komando Tugayı’nın İdlib bölgesine girişi öncesi dün sabahtan itibaren insansız hava araçları da (İHA) havadan gözlem yaptı. Keşif çalışmaları başladığında havada gözlemi bir İHA yaparken, dün iki İHA havalandı. İHA’lardan biri Afrin bölgesinin Türkiye sınır hattını gözlerken, diğeri Reyhanlı ve İdlib bölgesi üzerinde uçtu. İHA’lar bölgedeki hareketlilikle de ilgili sürekli istihbarat topladı. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.