Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel merkezden örgütlere genelge: Yetki MYK'da olacak

Genel merkezden örgütlere genelge: Yetki MYK'da olacak

CHP Genel Merkezi'nden örgütlere gönderilen yeni genelgede aralarında İzmir’in de olduğu bazı iller ve seçim çevrelerinde belediye meclis aday listelerini onama yetkisinin MYK’da olacağı belirtildi. Genel merkezden örgütlere genelge

  • Ege Postası
  • 06.02.2019 - 18:59

CHP Genel Merkezinden örgütlere gönderilen yeni genelgede bazı iller ve seçim çevrelerinde belediye meclis aday listelerini onama yetkisinin MYK’da olacağı belirtildi.

Genelge ile Adana Yüreğir ve Seyhan, Ankara Çankaya, Mamak ve Yenimahalle, Antalya Konyaaltı ve Muratpaşa, Balıkesir Burhaniye, Burdur Merkez ve Yeşilova, Çanakkale Merkez ve Sinop Merkez’de belediye meclis aday listelerini onama yetkisinin MYK’da olacağı belirtildi.

Çağdaşses'in haberine göre, Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek imzasıyla yayınlanan genelgede ayrıca Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu Sakarya, Uşak, Tunceli, Trabzon, Yalova ve Zonguldak’taki tüm seçim çevrelerinde belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri aday listelerini onama yetkisinin de MYK’da olduğu belirtildi.

Genelgede yukarıda belirtilen seçim çevrelerinin taslak listelerinin hazırlanıp Genel Merkeze sunulmasından il başkanlıklarının yetkili ve sorumlu olduğu belirtildi.

Yine taslak listeler hazırlanırken il başkanı, ilçe başkanı, büyükşehir başkan adayı, ilçe belediye başkan adayı ve milletvekillerinin azami mutabakatının  sağlanmasına özen gösterilmesi istendi. Listelerde cinsiyet ve gençlik kotasına da uyulması gerektiği ifade edildi.

Genlegede taslak listelerin il başkanları tarafından 15 Şubat günü saat 17:00'ye kadar Genel Merkeze iletilmesi gerektiği belirtildi. Listeler MYK tarafından onaylandıktan sonra yetkilendirilen kişiler tarafından seçim kurullarına teslim edilecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.