Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan haftaya İzmir'e gelecek

Genel Başkan haftaya İzmir'e gelecek

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmıyla düzenlenen Fındık Yürüyüşü'nün 3. etabında destek verdi. Daha önce Adalet Yürüyüşü'nde de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a yürüyerek Maltepe'de yapılan mitinge katılan Güven İki yürüyüşün amaçları birbirinden çok farklı. 28 Eylül'de de Manisa Alaşehir'de bizim de destek olacağımız Üreticiye yönelik bir çalıştay olacak. Genel Başkanımız orada da yanımızda olacak" dedi. İl Başkanı Güven açıkladı;

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 21:14

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven bugün Giresun'da yapılan Fındık Yürüyüşü'nün 3. etabı ve mitingine katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Adalet yürüyüşünde de birlikte yürüyen İzmir İl Başkanı Güven Ordu'dan Giresun'a yapılan Fındık Yürüyüşü'nde yine Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı. İl Başkanlarını Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un davet ettiği öğrenildi. 

"HEYECAN VERİCİYDİ"

Güven yürüyüş ardından yapılan mitingi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını heyecan verici olarak değerlendirdi. Güven "Güzel bir eylem oldu. Her şey güzeldi. Başarılı bir miting oldu kalabalıktı. Genel Başkan'da güzel ve heycanlı bir konuşma yaptı. Bize göre başarılı bir miting oldu. Ordu'dan başlayıp Giresun'a kadar devam eden yürüyüşün son etabına gittik. Dün gece geldim bugün katıldık Giresun'daki etkinliklere" dedi.

Yapılan eylemin üreticiye yönelik politikalarda hükümetin şartları iyileştirmesi konusunda duyarlılığı arttırdığını dile getiren başkan Güven, "Kırsal kesime ve üreticiye yönelik eylemlerdi. Adalet Yürüyüşü ile mukayese etmemek lazım. Üreticilere yönelik politikalarımız böyle. Merkezi hükümetin bu konularda duyarlı olması, sahip çıkması, destek olması lazım. Bu çalışmalar hükümetin duyarlılığını arttırıyor. Köylüye yönelik hükümet fedakarlık yapmak zorunda" diye konuştu.

ALAŞEHİR'DE ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Üreticiye yönelik politikalar çerçevesinde Gelecek hafta Alaşehir'de bir Üzüm Çalıştayı düzenleneceğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir üzerinden geçerek bu çalıştaya katılmasının planlandığını dile getiren Güven, "Gelecek hafta Alaşehir'de Üzüm Çalıştayı yapılacak. Genel Başkanımız'ın da katılması bekleniyor. İzmir üzerinden Alaşehir'e gidecek. Biz de İzmir olarak destek vereceğiz. Cuma günü Manisa il Başkanıyla birlikte inceleyeceğiz. İzmir İl Başkanı olarak örgütümle birlikte destek olacağız. Katkıda bulunacağız" dedi.

"ORADA OLMAK İSTERDİM"

Önceki gün akciğer kanseri nedeniyle aniden yaşamını yitiren İl eski Sekreteri Zikri Dursun'un kendisinin arkadaşı olduğunu söyleyen Güven cenazesine katılamamaktan dolayı üzüntülü olduğunu ifade ederek "İyi bir partilimizdi. Partiye vefalı, sadık her boyutuyla, duygusal ve ideolojik boyutuyla, partisine bağlı, arkadaşımızdı. Ben yıllardır tanırdım elbetteki kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. Keşke Zikri yaşasaydı bu genç yaşta onu kaybetmeseydik. Bize katkısı olacak bir arkadaşımızdı. Arasıra görüşüyorduk. Sohbet ediyorduk. Benim arkadaşımdı çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

ORTAK PAYDA MESAJI

Zikri Dursun'un ölümü ardından partiye taziye ziyareti için gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a duyarlılığı için teşekkür eden Başkan Güven "Nezaketine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Hamza Dağ'ın bu konuda duyarlılık göstermesi, bu şekilde davranması hoş. İzmir'e yakışan bu. İzmir siyasetçilerinin böyle olması lazım. Aralarında centilmen ilişkiler olması lazım. İzmir'in çıkar ve beklentileriyle ilgili İzmir siyasetçileri ortak payda da buluşabilmeli. Bugünkü girişimini değerli buluyorum. Arkadşalarımıza söyledim kendisini Milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimi karşıladı. Keşke ben de olsaydım güzel bir tabloydu" şeklinde konuştu.

GÜNDEM İTİRAZLAR

Perşembe günleri olağan olarak yapılan İl Yöneticileri toplantısında gündemlerinin 

 Delege seçimlerinde gelecek itirazlardan oluşacağını ve bunun dışında bi konu gndeme gelirse görüşüleceğini dile getiren Güven "Seçimlerle ilgili küçük şikayetler var. Onları inceleyeceğiz. Orada il yöneticilerimiz vardı. Seçimlere katıldılar. İzlenimlerini aktaracaklar, değerlendireceğiz. Bu gece Giresun'da kalacağım. Yarın İl yönetim kurulu toplantısına geçeceğim" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.