Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençyıldız Spor Kulübü Tesislerinin yıkılmasına AK Parti'den tepki

Gençyıldız Spor Kulübü Tesislerinin yıkılmasına AK Parti'den tepki

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten 1. Amatör Lig ekiplerinden Karabağlar Gençyıldız Spor Kulübü'nün Kulüp Binası ve lokalinin alternatif gösterilmeden yapılmasının sosyal belediyecilik anlayışına uygun olmadığını söyledi. Gençyıldız Spor Kulübü Tesislerinin yıkılmasına AK Parti'den tepki

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 12:30

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - 1.Amatör Lig ekiplerinden Karabağlar Gençyıldız Spor Kulübü'nün Kulüp Binası ve lokalinin önceki gün Karabağlar Belediye'si ekiplerince yıkılması ilçede tepkiye neden oldu. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten yıkılan binaların belediye tarafından dava edildiğini ancak konuyla ilgili bir  karar bulunmadığını belirterek "Yargı mahkeme sürecinde bu konu. Belediye dava açmış ama henüz bir sonuç gelmemiş. Aslolan beş yüz bin nüfuslu bir ilçede  15 yılı aşkın bir süredir bu arkadaşlar br takım faaliyetlerini yürütüyorlar. Alternatifleri bulunmadan, spor yapacakları yer için yeni bir imkan sağlanmadan bunların yıkılması doğru değil. Elbette Belediye plana uygun olmayan yerlerde yıkım kararlarını uygulayabilir. Bu kimsenin söyleyecek bir sözü yok" dedi.

"YER GÖSTERMEDEN YIKMAMALIYDI"

Çocuk ve gençlerin spor yapabilecekleri alan tesis edilmeden yer gösterilmeden bu yıkımın yapılması yerine uzlaşı yolu ile sorunun çözüme kavuşturulabileceğine dikkat çeken Erten, "Çocuk ve gençlerin spor yapmasını sağlayacak alanların, tesislerin inşa edilmesi gerekiyor. Karabağlar'da planlamalarda özellikle bu tarz tesislere yer ayrılmamış olması büyük bir sorun. Merkezi Hükümet'in, Gençlik Spor Bakanlığı'nın da kentsel dönüşümle ilgili planamaların yapıldığı alanlarda okullar için eğitim tesisi, sağlık ve spor tesislerine yer ayrılıyor. Futbol, basketbol, voleybol sahalarını plan notlarında gösteriyor. Belediye yıkım yerine bir uzlaşı ile idare edebilirdi. Önemli bir ihtiyaç karşılıyordu. Belediye tolere edeblirdi diye düşünüyorum bu benim görüşüm" şeklinde konuştu.

"SİYASİ DEMEYİ DOĞRU BULMAM"

Yıkım kararının siyasi bir karar olduğunu iddialarını da değerlendiren İlçe Başkanı Erten, "Ben böyle konuşmayı doğru bulmam. Bir spor klübüyle, belediye siyaseten ayrı düştü, farklı görüşlere yöneldi diye Karabağlar'daki çocukların cezalandırılmaması gerekli. Eğitim hakkı, spor ve sağlık imkanlarına erişim hakkı ideolojilerin, siyasi tercihlerin üzerinde haklardır. Ne olursa olsun insanların siyasi tercihlerine göre planlama yapılmaz. Aslolan herkese insanca yaşamını sürdüreceği alanlar sağlamak" dedi.

"ÇEPER'DE UYUŞTURUCU TEHLİKESİ VAR"

Kendi çocukluğunun Almanya Banliyösünde geçtiğini ve oada eğitim aldığı okulun spor tesislerinde olimpiyatlarda yarışılan branşlarda eğitim verildiğini anlatan Erten, "Ben bunu daha öncede bir spor klüpleri toplantısında dile getirdim. Çocukluğumda Almanya'nın Banliyösü'nde büyüdüm. Okuduğum okulda olimpiyatlarda yarışılan sporların tüm altyapısı vardı. O alt yapı orda olduğu için amcamın çocukları Bayern Münih'in genç takımında oynadı. 2020'li yılların İzmir ve Türkiye'sinden bahsediyoruz. Her şey gelişmiş. Tüm imkanlar Bir planlamaya bakıyor. Gençlerin bu yıllarda spora teşvik edilmesi konusunda bu tarz tesislerin sayısı arttırılması gerekiyor. Çocuklar başka şeylere yöneliyorlar. Özellikle çeperlerde uyuşturucuya falan yöneliyor. Sporun bu noktada kişiliklerinin gelişmesinde yaşama erişimlerinde önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İZOLE GETTOLARDA YAŞAMIYORUZ"

Sosyal demokrasiyi referans alan belediyelerin çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlayacak  etkinlikleri desteklemesi gerekliliğini vurgulayan Erten şöyle devam etti, "Sosyal demokrasiyi kendine referans alan bir belediyenin bunu böyle yapması gerekir. Siyasi sebeplerle yıkıldı diye yorumlamak istemiyorum. Asla böyle bir şey olamaz. Bütün çocuklar, kim olursa olsun , hangi kültürden olursa olsun biz şehirlerde izole gettolarda yaşamıyoruz. Bu olmaz. Biz beş yüz bin nüfuslu Kıbrıs nüfusu kadar  bir  yerde yaşıyoruz. Türkiye'nin bir çok vilayetinden büyük bir şehir. Hem belediyenin hem de bizlerin merkezi hükümet olarak, Karabağlar'ın yen planlarda maksimum düzeyde spor tesislerine erişim noktasında girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu okullar içinde geçerli."

İzmir'deki amatör kulübün tesisleri yıkıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.