Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9699
%0.41
Altın 2.423,710
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençlere Atatürk'ü örnek gösterdi

Gençlere Atatürk'ü örnek gösterdi

Konak Belediye Eski Başkanı, gazeteci, yazar ve şair Dr. Hakan Tartan, kariyer yolculuğunu mütevelli heyeti üyesi olduğu Gediz Üniversitesi'nin öğrencileriyle paylaştı. Tartan, gençlerden Atatürk'ü iyi anlamalarını istedi

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 14:05

Gediz Üniversitesi Kariyer Günleri 5'inci kez düzenlendi, iş hayatında zirveye yükselen isimler her yıl olduğu gibi bu sene de öğrenciler ile bir araya getirildi. Gediz Üniversitesi Kariyer Ofisi ve Kariyer Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe Frito-Lay Bölge Müdürü Hüseyin Selbaşı, Özgörkey BMW Genel Müdürü Toygun Tunçer, Interbank Eski Genel Müdürü Naci Ayhan, ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay, TV Yapımcısı Armağan Çağlayan konuşmacı olarak katıldı. Açılışı ise mütevelli heyet üyeleri Dr. Hakan Tartan ile Prof. Dr. Saffet Mutluer yaptı. 

İki dönem İzmir Milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Konak Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan gazeteci, yazar ve şair Dr. Hakan Tartan, kariyerini gençlerle paylaştı. Dr. Tartan, memur bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğini, ailesinin maddi güçlüklerle kendisini nasıl okuttuğunu bilerek hayata hazırlandığını anlattı. Dr. Hakan Tartan, başarmak isteyenin önünde engel olmadığını ifade edip buna örnek olarak da genç yaşta milletvekilliğe ve bakanlığa ulaşmasını gösterdi, "İmkansız yok, isterseniz başarırsınız. Yeter ki kendinize güvenin, asla karamsarlığa kapılmayın, hedefleriniz doğrultusunda yılmadan ilerleyin ve sürekli yeni bilgiler öğrenerek kendinizi geliştirin" dedi. Hayatta başarılı olmak isteyenlerin Atatürk'ü örnek alması gerektiğini vurgulayan Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Tartan, şöyle devam etti: 

"Atamız ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi yokluklar ve imkansızlıklar içinde işgalden nasıl kurtardığını iyi öğrenmeliyiz, iyi anlamalıyız. Ulu Önderimizin cephede savaşırken, bir yandan orduyu yönetip, diğer yandan Cumhuriyet kurulduktan sonra planladığı reformların hazırlıklarını yaptığını bilmeliyiz. Atamızın yaşamı, hepimizin hayatına her zaman ışık tutmaya yeter."

"DÜNYAMIZ KÜRESEL BİR KÖYDEN FARKSIZ"
Beyin ve sinir cerrahisinde Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelen isimler arasında yer alan, Dünya Pediatrik Nöroşirürji Derneği Başkanlığı'na seçilen ilk Türk hekim olan Prof. Dr. Saffet Mutluer de gençlerden her zaman hedeflerinin ve hayallerinin olmasını istedi. Prof. Dr. Mutluler, dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilecek ve iş yapabilecek vizyonda olunmasını tavsiye etti, şunları söyledi: 

"Dünyamız küresel bir köyden farksız, eskisi gibi geçilmez sınırlar artık yok. Bu gerçeği dikkate alarak geleceğe dönük planların dar bir çerçeveyle sınırlanmaması gerekiyor. Özelikle gençlerimiz, hedefleri ile iş sahalarını tüm dünyaya yönelik kurgulamalı ve bunun şartlarını yerine getirmeli." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.