Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençel'in şok iddiası gerçek oldu! Ege’de Son Söz için kim devreye girdi...

Gençel'in şok iddiası gerçek oldu! Ege’de Son Söz için kim devreye girdi...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediyesi'nin CHP'li eski başkanı İbrahim Burak Oğuz'un, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı. İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Oğuz’un Ege'de Son Söz ile ilgili savunması damga vurdu. Önceki gün gazeteci Gençel'in Oğuz hakkında söylediği "Ege’de Son Söz ismini yanlışlıkla kullandım dedirtecekler” iddiası gerçek oldu. Oğuz davanın hemen başında "O heyecan ve baskıyla aklıma ilk gelen şirket Ege’de Son Söz oldu. KHK ile kapatılıp tekrardan açıldığı için Ege’de Son Söz’ün adını söyledim. Kamuoyunda yanlış bir anlaşılma olmuş.” dedi. Ege’de Son Söz için kim devreye girdi

  • Ege Postası
  • 14.02.2020 - 12:31

EGEPOSTASI- İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu tepsit edilen, tutuklanarak cezaevine gönderilen ve hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame hazırlanan Urla Belediye eski Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un savcılıkta verdiği ifadedeki şok detaylara Egepostası ulaşmıştı. Dün medyada geniş yer bulan haberle ilgili usta gazeteci Süleyman Gençel’den de şok bir iddia gelmişti.  

Gençel, “Birileri bu bilgiye daha önce ulaşıp baskı ile Burak Oğuz’a ilk duruşmada özür diletip ‘Ege’de Son Söz’ ismini yanlışlıkla kullandım dedirteceklerini” iddia etmişti.

O İDDİA GERÇEK OLDU

Oğuz’un bugün mahkemede yaptığı savunmada sözlerine Ege'de Son Söz ile başladı. Ege’de Son Söz için "Ege’de Sonsöz internet gazetesi ile ilgili kayıtlara açıklamalarım geçmiş. Gazetenin bağlı olduğu şirketin defterlerini geçmişte tuttum. 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleştikten sonra gazete 27 Temmuz’da yayınlanan 668 Sayılı KHK ile kapatılıp 29 Ekim’de yayınlanan 675 sayılı KHK ile yeniden açıldı. Şirketin itibarı daha sonra iade edildi. Ben kapatılma kararı verilirken şirketin 2012-2016 yılları arası mali müşaviri olduğum için evrakları benden istedikleri için ilgili kuruma teslim etmiştim. Savcının bana sorgusunda şirketlerle ilgili sorusu sorulunca aklıma o durum geldi. Burada bir yanlış anlaşılma söz konusudur. Düzeltilmesini istiyorum. Kayıtlara geçmesini talep ediyorum” dedi.

Gençel’in iddialarının ardından Oğzu'un verdiği ifadenin örtüşmesi sonrası devreye kimin veya kimlerin girdiği sorusunu akıllara getirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.