Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç adaya iki başkandan tam destek

Genç adaya iki başkandan tam destek

Gençlik kollarıyla başladığı siyasi yaşamını ilçe başkanlığı adaylığıyla sürdüren 25 yaşındaki Baran Gezmiş Yıldırım, Radyo Egepostası’nın konuğu oldu. Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Yıldırım, tek adayla gidilecek olan kongrede seçilmesi durumunda en genç başkan olacak. Baran Gezmiş Yıldırım Radyo Egepostası'nda konuştu

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 10:37

Halide DEMİR /EGEPOSTASI-Foça’da gerçekleşecek ilçe kongresinde aday olan Baran Gezmiş Yıldırım, seçilmesi durumunda CHP içindeki en genç başkan ünvanını da kazanmış olacak. Mevcut İlçe Başkanı Ünal Biçer’in "Benim adayım" diyerek önünü açtığı 25 yaşındaki Baran Gezmiş Yıldırım, partisinin genç kadrolara çok ihtiyacı olduğunu, ancak gençlerle yerel ve genel iktidara yürüyebileceklerini söyledi.

25 YAŞINDAKİ BİR GENCİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

CHP Foça İlçe Başkan Adayı Baran Gezmiş Yıldırım, sorumluluğunun büyüklüğünün farkında olduğunu belirterek, görev alması durumunda ilçede oy oranlarını daha da artırmak için çalışacaklarını dile getirdi, şunları söyledi: 

“Bunun farkında olarak yola çıktık. Gençliğin önünün özde açılması için yola çıktık. Sorumluluğumuz büyük. Burada bu görevi eğer alırsak Pazar günü, şu an tek adayım, çarşaf liste olduğu için son saate kadar isteyen herkes başvurabilir. 11 Aralık itibariyle elimizden gelen tüm çabayı gösterip 25 yaşındaki bir gencin partisi için neler yapabileceğini göstereceğiz. Gerek ilçe gerek belediye başkanı ve eski partililer destek veriyor ve güveniyor. Eminim 2019 seçimlerinde ilçemizde oy oranımızı arttıracağız.”

UEFA LİGİNDEN ÇIKIP ŞAMPİYONLAR LİGİNE ATLAMAK GİBİ

“Siyasette ülke için elimden gelen tüm her şeyi göstermek isteyen biriyim. İlçe başkanlığı benim için ego tatmini değil bir şeyleri başarabilmenin kanıtı olacak bizim için. Bu görevi o nedenle istedim” diyen en genç ilçe başkan adayı Yıldırım, heyecanını ise gizlemedi:

“Mideme ağrılar girmiyor değil. Ciddi heyecanlanıyorum. Birden UEFA liginden çıkıp şampiyonlar ligine atlamak gibi oluyor. Foça’da ciddi anlamda sempati kazanacağız. 25 yaşında başkan olmak önemli. Türkiye’de bir ilk olacak sanırım. Görevi aldıktan sonra tüm gençlerin örnek olmasını sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

CHP Foça İlçe Başkan Adayı Baran Gezmiş Yıldırım, AK Parti’nin son dönemde Atatürk’e  sahip çıkmasının ise inandırıcı olmadığını belirterek, “Cumhuriyet reklamına son verdik açıklamalarını unutmadık. AK Parti Genel Başkanının da Atatürk ile ilgili söylemleri kayıtlarda var. Cemaatten destek olmayınca Atatürkçü oylara yöneldi. Takıyye yapıyor. Oya ihtiyacı var. Gerçek Atatürkçüler biliyor. Oradan ekmek çıkacağını sanmıyorum.” dedi.

EMRE YILMAZ: BİZİM İÇİN ONUN ADAYLIĞI KIYMETLİ

Telefonla yayına bağlanan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve bir önceki dönem gençlik kolları genel başkanı İrfan İnanç Yıldız, Baran Gezmiş Yıldırım ile birlikte çalıştıklarını, kendisini tanıdıklarını belirterek, tam destek verdiklerini açıkladı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Baran ile birlikte çalışma fırsatımız oldu. 25 yaşındaki bir arkadaşımızın olması büyük bir fırsat. Gençlik kotasını getirmişti. Ciddi bir ivme kazandık. Bizim için onun adaylığı çok kıymetli. Artması önemli. Ankara ve İstanbul’da da birkaç arkadaşımız var. Şu anda aday görünüyor ve umarım kazanacak. Bu sayının arttırılması adına partinin gençlere cesaret vermesi önemli. Gençlerin kendi özgüvenleriyle çıkıp maçı kendileri almalı. Ana kademe süreçlerine dahil olmalarını ve gençlerin sayısını arttırmayı istiyoruz” diye konuştu.

İRFAN İNANÇ YILDIZ: BARAN’A ŞAHSİ OLARAK DA KEFİLİZ

İrfan İnanç Yıldız da, aynı desteği vererek Yıldırım’a kefil olduğunu şu sözlerle dile getirdi: 

“Baran ile çalışma fırsatımız da oldu. Birlikte de siyaset yaptık. Baran’ın ilçedeki ilçe başkan adaylığı CHP Gençlik Kolları için çok önemli. Altı yıl gençlik kolları başkanlığı yapan biri olarak, bu yaşlarda ilçe başkanlığı yapmış birini anımsamıyorum. Eskişehir ve Giresun’u anımsıyorum. Bu hem Baran için çok önemli bir görev. CHP için de tarihsel anlamda önemli. Dönemin en iyi bürokratları, siyasetçileri geçmiş dönemlerde bu yaşlarda tecrübe edindi ve Bakanlık görevleri üstlendi. Bunlardan biri Baran gibi Ertuğrul Günay idi. 26 yaşında Ordu’da başkanlık yaptı. O dönemden bugüne geldiğimizde, genç arkadaşlar ana kademede az görev aldıkça, az inisiyatif verildikte karar mekanizmalarında parti ağırlaştı. Gelişen siyasi gelişmelere 24 saat içinde doğru konumda refleks göstermek gerekli. Parti gençleşmedikçe iktidarla arasındaki mesafeyi açtı bana göre. O yüzden Baran’ın adaylığı, ilçe başkanı olduktan sonra derleyici, toparlayıcı olmasını bekliyoruz. Tavrı, nezaketi, başarısı İzmir’de genç ilçe başkanının değil partinin de büyük kazanımı olacak. Baran’a bu görevi devreden ve benim de adayım diyen Ünal Başkanı tebrik ederim. Onu destekleyen partilileri de kutlarım. Baran’a da bu yolda, başlamak güzeldir, sonunu da güzel tamamlamak önemlidir. Bizler de ağabeyleri olarak destek vereceğiz. İlçe başkanlığında da iyi işler çıkaracağına inanıyorum. Kolay kolay kefalet vermem ama kefilim. Baran’a şahsi anlamda kefiliz. Başkanın kongresine de katılacağız. Kazandıktan sonra da kahvesini içeriz.”

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Sürekli tartışılan şey gençlerin önünü açalım deniyor ama genelde söylemde kalıyor ama Foça’da bu gerçekleşecek gibi görünüyor.

Baran Gezmiş Yıldırım:  Bunun farkında olarak yola başladık. Gençliğin önünün özde açılması için yola çıktık. Sorumluluğumuz büyük. Burada bu görevi eğer alırsak Pazar günü, şu an tek aday, çarşaf liste olduğu için son saate kadar isteyen herkes başvurabilir. 11 Aralık itibariyle elimizden gelen tüm çabayı gösterip 25 yaşındaki bir gencin partisi için neler yapabileceğini göstereceğiz. Gerek ilçe gerek belediye başkanı ve eski partililer destek veriyor ve güveniyor. Eminim 2019 seçimlerini ilçemizde oy oranımızı arttıracağız.

Mithat Umutoğulları: Foça’da yaşayan herkes sizi tanıyor. Parti üyeliğiniz ne zaman old? Nasıl bir kariyer geçmişiniz var'

Baran Gezmiş Yıldırım: 2019’da büyükşehir yasasıyla beldeler kapandı. 17 yaşında bayrak as, yardım et dedi babam.  Babamın meclis üyesiydi. 2009’da sahaya çıktık. 18 yaşına girer girmez parti üyeliğim başladı. 2011 genel seçimlerinde tekrar çıktık bayrak ve afiş asmaya. 2012 gençlik kongresinde yönetime girdim ve ilk kez yönetim kurulunda başladım. 3 dönem geçirdikten sonra 2015 kongrede Foça İlçe Başkanı oldum. Basın açıklamaları, eylemler ve tiyatro gösterileri gerçekleştirdik. 2017 Şubat ayında askere gittim. Yerine ilçe sekreterimiz Aslıhan Sarı baktı. Referandumda kendisi partililerle hayır bloğu oluşturdu. Diğer partilerden de destek geldi. Yüzde 78 oy oranına ulaştık ilçemizde. Ciddi bir oy oranı. Katkımız olduğunu düşünüyoruz. Doğma büyüme Foçalıyız. Dedelerimiz Ahıska’dan Ardahan’a göç ediyor. Babamlarda Ardahan’dan İzmir’e geliyor. 1970’ten beri İzmir’deyiz. Oradan da Foça’ya geçiyorlar. Doğma büyüme Foçalıyız.

Yaz nüfusu metropol ilçelerine yansıyor. Kış nüfusu 32 bin civarında yazın katlanıyor.

Mithat Umutoğulları: Emekli ve belli yaşam standardı olanlar geliyor. Alan çalışması yaparken bu bir avantaj getiriyor mu'

Baran Gezmiş Yıldırım: Foça’da gençlerimizin sayısı biraz daha az. Partide görev alanların sayısı ana kademeye oranla az. Yaptığımız çalışmalarda gençlerden ziyade genel siyasete göre basın açıklamaları yaptık. Basın açıklamalarımız sıcağı sıcağına gerçekleşti. Danışma kurulu ve gençlik toplantıları gerçekleştirdik. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Sayımız az olmasına karşın ciddi bir kitle yakalamıştık.

Mithat Umutoğulları: Gençlik kolları başkanı ana kademe yöneticisi olacak belki de.

Baran Gezmiş Yıldırım : Genel başkanımız her fırsatta partinin gençleşmesi ile ilgili talimat veriyor. Diğer parti büyüklerimiz de maalesef diğer gençlerin önünü açmak için uğraşıyor. Bu ülkede 25 yaşında gençlerin neler yaptıklarını, davalarından vazgeçmediklerini, dünyada bir Filistin sorunu var. ABD’nin Kudus’ü başkent yapmasıyla ilgili. Gençlerin ciddi çalışmaları var bu konuda. Sadece bayrak, afiş asan, gel dediğinde gelen git dediğinde giden değil ülke politikasına da değinen gençler olmalı. Eminim 2019’da CHP’nin iktidarı gençlerle olacak.

Mithat Umutoğulları: Bir heyecan var m? Senden yaşça büyük insanlarla artık konuşacaksın. Yönetim kurulu toplantılarına bakacaksın. Heyecanlı mısın' 

Baran Gezmiş Yıldırım: Siyasette ülke için elimden gelen tüm her şeyi göstermek isteyen biriyim. İlçe başkanlığı benim için ego tatmini değil bir şeyleri başarabilmenin kanıtı olacak bizim için. Bu görevi o nedenle istedim. Mideme ağrılar girmiyor değil. Ciddi heyecanlanıyorum. Birden UEFA liginden çıkıp şampiyonlar ligine atlamak gibi oluyor. Foça’da ciddi anlamda sempati kazanacağız. 25 yaşında başkan olmak önemli. Türkiye’de bir ilk olacak sanırım. Görevi aldıktan sonra tüm gençlerin örnek olmasını sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Mithat Umutoğulları: Baran Gezmiş. Politik bir isim olduğunu düşünüyorum.

Baran Gezmiş Yıldırım:  Babam 70’lerin Dev Gençlerinden. Abimin Mahir, benim Baran. İyi solcudur babam. Yıllar sonra bu isimlerden cesaret alıp siyasete o şekilde devam etmemiz için iyi de oldu. Sorumluluğu var. Bu isimleri koymak cesaret istiyor. 80-90’larda bu isimleri bize verebilmiş.

Mithat Umutoğulları: Babanın siyasete girmendeki etkisi büyük oldu herhalde'

Baran Gezmiş Yıldırım: Babam siyasi bir kişilik. Siyasette sıranın bana geldiğini düşündü. Siyasette gençlerin bir şeyler başarmasını isteyen biri. Ailem her türlü desteği veriyor. Aile firmamız var.

Mithat Umutoğulları: Ülkenin içinde bulunduğu durum ortada. Gençler daha az yozlaşmış ve çevreden daha az etkilenen bir kesim. Bu kadar çok olayların yaşandığı bir dönem. Nasıl görüyorsun ülkenin durumu'

Baran Gezmiş Yıldırım: İnsanların çoğu bunun farkında. Farkında olmayan kesimlere de bunları aktarmak zorundayız. Mevcut iktidar partisinin nasıl iktidar olduğunu, kimlerin projesi olduğunu iyi anlatmak gerekiyor. BOP’un kurulmasıyla başlayan bir süreç. Cemaate her şeyi verdiler. Ardından Ergenekon ve Balyoz dönemlerinde ordumuza da yerleşmeleriyle ciddi bir güce sahip oldu iktidar. 17-25 Aralık’tan sonra herkes neyin ne olduğunu görmeye başladı. Zamanında parti büyüklerimizin söyledikleri bir bir çıkmaya başladı. FETÖ’nün amacının ne olduğu 2013’tensonra ortaya çıkmaya başladı.Öve öve bitiremedikleri adam tüm yolsuzlukları  telefon kayıtları ve belgelerle Türkiye’ye gösterdi. 2013’te araları açıldıktan sonra, paylaşamadılar iktidarı.

Mithat Umutoğulları: 15 Temmuz Darbe girişimi oldu. İktidar partisi hemen Atatürk’ün posterini genel merkeze astı. Son dönemde de Atatürk’e övgü var.

Baran Gezmiş Yıldırım: Cumhuriyet reklamına son verdik açıklamalarını unutmadık. AK Parti Genel Başkanının da Atatürk ile ilgili söylemleri kayıtlarda var. Cemaatten destek olmayınca Atatürkçü oylara yöneldi. Takıyye yapıyor. Oya ihtiyacı var. Gerçek Atatürkçüler biliyor. Oradan ekmek çıkacağını sanmıyorum.

Mithat Umutoğulları: Foça’da bir önceki ilçe başkanı Ünal Biçer, demokrasiyi dibine kadar yaşatmaya çalışan bir isim. Sizi aday yaparak da bunu tekrar gösterdi. Tüm seçimler de çarşaf liste ile oldu. Olacak. Ne göreceğiz bundan sonra'

Baran Gezmiş Yıldırım: Bizim partimiz parti içi demokrasiyi müthiş işletiyor.

EMRE YILMAZ TELEFONLA BAĞLANDI..

Mithat Umutoğulları: Baran Gezmiş Yıldırım var yayında. 25 yaşında birinin ana kademeye seçilecek olması partide bir ilk. Genel başkan olarak gençlik kollarından bir

Emre Yılmaz: Baran ile birlikte çalışma fırsatımız oldu. 25 yaşındaki bir arkadaşımızın olması büyük bir fırsat. Gençlik kotasını getirmişti. Ciddi bir ivme kazandık. Bizim için onun adaylığı çok kıymetli. Artması önemli. Ankara ve İstanbul’da da birkaç arkadaşımız var. Şu anda aday görünüyor ve umarım kazanacak. Bu sayının arttırılması adına partinin gençlere cesaret vermesi önemli. Gençlerin kendi özgüvenleriyle çıkıp maçı kendileri almalı. Ana kademe süreçlerine dahil olmalarını ve gençlerin sayısını arttırmayı istiyoruz.

Baran Gezmiş Yıldırım: Desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum. Teşekkür ediyorum.

Mithat Umutoğulları: Gençlikte özellikle CHP’de ciddi bir hareketlilik var. Kadın ve gençlik kolları partiyi ayakta tutuyor. Bu partinin dinamiği onlar.

Baran Gezmiş Yıldırım: Kadınlarımız yapı taşı. Çok ciddi çalışmaları var. Partili olmayan evlere girmeye çalışıyoruz. Gitmediğimiz ev kalmadı diyebilirim. Ciddi ev ziyaretleri gerçekleştirdik kadınlarımızla. 11 Aralık’tan sonra devam edeceğiz. Kontenjanlar arttırılacak son Kurultay’da. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üzerine yüksek lisans yapıyorum. Mayısta tezimizi yazdıktan sonra mezun olacağız.

Mithat Umutoğulları: Kongreye nasıl hazırlanıyorsunuz. Adaylık teklif edildiğinde ne hissettiniz'

Baran Gezmiş Yıldırım: Çok heyecanlandım. Güveniyorum kendime. Öncülük yapmak istiyorum gençlerimize. Foça’nın tüm eski dinamikleriyle görüştüm. Hepsinin görüş ve fikirlerini aldım. Destek vereceklerini belirttiler. Bunlarla ilgili tabi eski partililerimizle görüştükten sonra kadınlarımızla görüştük. Onları desteği olmadan çoğu şeyin olmayacağını düşünenlerdenim. Bu süreci götürecek daha tecrübeli bir aday çıkmadı. Tüm delegasyonumuzla görüşüp aday olduk ve sahaya çıktık. 10 Aralık Pazar günü onda başlayacak. Beşe kadar sürecek. Çarşaf liste yöntemi uygulanacak. İsteyen herkes beşe kadar gelip aday olabilecek. Blok listede adaylık şansınız yok. Çarşaf listede isteyen aday oluyor, delegasyondan oy istiyor, giremezse de küsmüyor. Blok listede listeye alınmadık diyen bir sürü tepki ve küsme oluyor. En sağlıklısı çarşaf liste. Foça’nın geleneği bu. Ünal Başkan iki dönemdir uyguluyor çarşaf listeyi.

Mithat Umutoğulları: Her ilçe başkanının kendine özgü tarzı var. Siz ne yapacaksını? Mevcut yönetimde muhtemelen hem gençler hem ağabeyleriniz olacak. Nasıl bir yönetim çıkar'

Baran Gezmiş Yıldırım: Genç ilçe başkanı olduğum için yönetimin tamamı gençlerden olmayacak. Yönetimin daha tecrübeli insanların da bulunması gerekiyor. Tecrübeli ve birikimli insanlar olmazsa ilk seçimlerde başarısızlık da gelebilir.

Mithat Umutoğulları: Mevcut başkan da genç bir isimdi.

İRFAN İNANÇ YILDIZ TELEFONLA BAĞLANDI.

Mithat Umutoğulları: Stüdyomuzda Baran Gezmiş Yıldırım kardeşimiz var. Ana kademe ilk kez uzun zamandan bu yana gençlik kollarından bir isim olacak. 25 yaşında bir isim ana kademede görev alacak ve ilçe başkanı olacak.

İrfan İnanç Yıldız: Herkese iyi yayınlar. Baran ile çalışma fırsatımız da oldu. Birlikte de siyaset yaptık. Baran’ın ilçedeki ilçe başkan adaylığı CHP Gençlik Kolları için çok önemli. Altı yıl gençlik kolları başkanlığı yapan biri olarak, bu yaşlarda ilçe başkanlığı yapmış birini anımsamıyorum. Eskişehir ve Giresun’u anımsıyorum. Bu hem Baran için çok önemli bir görev. CHP için de tarihsel anlamda önemli. Dönemin en iyi bürokratları, siyasetçileri geçmiş dönemlerde bu yaşlarda tecrübe edindi ve Bakanlık görevleri üstlendi. Bunlardan biri Baran gibi Ertuğrul Günay idi. 26 yaşında Ordu’da başkanlık yaptı. O dönemden bugüne geldiğimizde, genç arkadaşlar ana kademede az görev aldıkça, az inisiyatif verildikte karar mekanizmalarında parti ağırlaştı. Gelişen siyasi gelişmelere 24 saat içinde doğru konumda refleks göstermek gerekli. Parti gençleşmedikçe iktidarla arasındaki mesafeyi açtı bana göre. O yüzden Baran’ın adaylığı, ilçe başkanı olduktan sonra derleyici, toparlayıcı olmasını bekliyoruz. Tavrı, nezaketi, başarısı İzmir’de genç ilçe başkanının değil partinin de büyük kazanımı olacak. Baran’a bu görevi devreden ve benim de adayım diyen Ünal Başkanı tebrik ederim. Onu destekleyen partilileri de kutlarım. Baran’a da bu yolda, başlamak güzeldir, sonunu da güzel tamamlamak önemlidir. Bizler de ağabeyleri olarak destek vereceğiz. İlçe başkanlığında da iyi işler çıkaracağına inanıyorum. Kolay kolay kefalet vermem ama kefilim. Baran’a şahsi anlamda kefiliz. Başkanın kongresine de katılacağız. Kazandıktan sonra da kahvesini içeriz.

Baran Gezmiş Yıldırım: İrfan başkandan çok şey öğrendik. Teşekkür ediyorum.

Mithat Umutoğulları: İki başkan da tam destek verdi.

Baran Gezmiş Yıldırım: Güzel dostluklar biriktirdik ve iyi ekip olduk onlarla. İnşallah bundan sonra da devam eder.

Mithat Umutoğulları: gençler ve tecrübeli insanların karması bir hareketlilik getirecek. Yeni parti kuruldu. İYİ Parti. Alanda çalışmış biri olarak İYİ Parti’nin ilçenizdeki ve ülkedeki durumu ne olur'

Baran Gezmiş Yıldırım: CHP Foça’da güçlü bir örgüt. Muhalefet olarak AK Parti yok denecek kadar az. İki dönemdir meclis üyesi bile sokamıyorlar. Yüzde 78 oranında oy aldık. Foça sokakta platforumun devam ettirip bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 11 Aralık’tan sonra göreve geldikten sonra komisyonlar oluşturacağız. Yönetimden arkadaşları görevlendirip yönetim kadrosunda olan ya da olmayanlardan da komisyonlara dahil edip ciddi bir örgütlenme yaratacağız. İki yıldır ev ziyaretleri yapıyoruz zaten. Kahve toplantıları düzenledik her mahallede. Danışma kurulu toplantıları ve üye toplantıları gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda değmediğimiz insan kalmayıncaya kadar sürecek. Muhalefet illa ki olur her yerde. CHP olarak güçlüyüz ama biz.

Umut arkadaşımız var. Bu dönem onunla uyumlu bir şekilde devam edeceğiz.

Mithat Umutoğulları: CHP ne anlam ifade ediyor senin için'

Baran Gezmiş Yıldırım: Dilekçe verilerek kurulan bir parti değil. Bu ülkenin kurucu partisi. Savaş meydanlarında kuruldu bu parti. Milli Mücadeleyi örgütleyen ve bu ülkeye bağımsızlığı getiren bir kadro kurdu. Bu partide olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ömrüm yettiğince bu partinin iktidarı için çalışacağız. Şu anki yönetimden ülkeyi kurtarmak önce biz gençlerin sonra da tüm ülke insanlarının boynunun mborcu oldu. Ülke hiç iyi yere gitmiyor. Gençleri de siyasete sokarak ciddi politikalar üretip bu ülkede söz sahibi olmalıyız.

Mithat Umutoğulları: Pazar günü kongre var. Mesajınız'

Baran Gezmiş Yıldırım: 25 yaşında böyle bir sorumluluğun altına giriyorum. Gençlerin artık mikrofonlarda sözde değil özde yer verilmesi gerektiği için bununla ilgili ciddi bir konuşma hazırlıyorum. Kendim yazıyorum konuşmaları. Bir gün tribünden sahaya inmezseniz biri düdüğü çalar ve oyun bitti der der Rahmetli Ecevit. Gerekli mesajı Türkiye’ye vereceğiz.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.