Dolar 32,4768
%0.09
Euro 34,6932
%-0.08
Altın 2.476,540
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelinlik yarışmasında son başvuru tarihi 16 Kasım

Gelinlik yarışmasında son başvuru tarihi 16 Kasım

IF Wedding Fashion İzmir- 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması'nda son başvuru tarihi 16 Kasım 2018'e uzatıldı. Genç tasarımcılar, 'Sadelikteki Yaratıcılık' için birbirinden özel tasarımlar ortaya çıkaracak.

  • Ege Postası
  • 07.11.2018 - 10:55

Yüzlerce yeni gelinlik, damatlık ve abiyeyi İzmir'den dünyaya sunmasının yanı sıra genç tasarımcıları sektöre kazandıran IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 22 - 25 Ocak 2019 tarihlerinde 13. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir'de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, 2019 - 2020 modasına yön verecek.

SON TARİH 16 KASIM

IF Wedding Fashion İzmir kapsamında genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedefleyen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması'nda başvurular istek üzerine 16 Kasım 2018 tarihine kadar uzatıldı. En az sektörle ilgili meslek liseleri veya dengi okullardan mezun olma şartı aranan yarışmada, katılımcılar öğrenim durumunu da belgeleyecek. Daha önce bu yarışmada ilk üçe girmemesi gereken katılımcıların, sektöre yönelik kendi adına kayıtlı bir işyerine sahip olmaması ve yine sektör ile ilgili bir kurumda eğitimci olmaması gerekiyor. Tasarımcılar tarafından hazırlanacak gelinlik projeleri en geç 16 Kasım tarihine kadar teslim edilecek. Saat 17.00'ye kadar elden getirilecek ya da posta veya kargo yoluyla fuarizmir'e gönderilecek.  Tasarımcılar web sayfasını ziyaret ederek, katılım şartlarını öğrenebilecek.

AMAÇ TASARIMDA MARKA OLMAK

Türkiye'nin önemli unsurları arasında yer alan gelinlik sektörünün taze kan ihtiyacını karşılayarak İzmir'i tasarımda marka yapmayı hedefleyen uluslararası yarışmada tema bu kez 'Sadelikteki Yaratıcılık' olarak belirlendi. Geçen yıl 'Şölen' olarak seçilen temadan sonra bu kez sade ve şık tasarımlar öne çıkacak. Gelinlikte kullanılan ve sadeliği temsil eden beyaz renk bu kez genç tasarımcıların elinde şekillenecek. Son dönemde sade ancak yaratıcı gelinliklerin revaçta olmasıyla birlikte tasarımcılar da sade ve şık projeler hazırlayarak dereceye girmeye çalışacak.

15 YARI FİNALİST BELİRLENECEK

Tasarımlar internet ortamında online olarak jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ilk 45 kişi seçilecek. Seçici kurul 20 Kasım'da yapacağı ön eleme sonucunda 15 yarı finalist belirleyecek. Belirlenen yarı finalistler mail ile bilgilendirilecek. Yarı finale kalan yarışmacılar 24 Kasım'da bir araya gelecek ve bilgilendirilecek. Yarışmada birincilik ödülü 10 bin lira olarak belirlenirken ayrıca 2020 yılında performans defilesi yapma hakkı kazanacak. İkinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.