Dolar 32,4534
%0.02
Euro 34,7856
%0.19
Altın 2.477,720
%0.63
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelinlik Fuarı'na teşvik dopingi

Gelinlik Fuarı'na teşvik dopingi

IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurtiçinde düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine girdi. Destek ile ilgili düzenleme 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Ege Postası
  • 12.01.2018 - 15:22

Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin Kararda (Karar No: 2014/4) Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurtiçinde Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine girmiş oldu. Bu fuara katılan firmalar, fuarda yer kirası ve stant masrafları için yaptıkları ödemenin yüzde 50'sini (2017 yılı üst limiti 30 bin TL) destek kapsamında Ekonomi Bakanlığı'ndan alma hakkına kavuştu.

GELİNLİK FUARININ ÇITASINI YÜKSELTECEK

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın yurtiçinde desteklenen fuarlar kapsamına alınması için yürüttükleri temaslarda mutlu sona ulaştıklarını söyledi. IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın destek kapsamına alınmasıyla birlikte fuarın çıtasının yükseleceğinin altını çizen Kızılgüneşler, "Avrupa'nın en büyük fuarı haline gelen IF Wedding, dünyada marka fuar haline gelecek. Gelinlik, abiye ve damatlık ürün ihracatımız katlanarak artacak. Bu destekle, kısa vadede 1 milyar dolar ihracat rakamına kolaylıkla ulaşabilecek konuma geldik. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak bu kararın çıkması için yoğun mesai harcadık ve sonuca ulaştık. Bu kararın çıkması için çaba gösteren Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Ekonomi Bakanlığı bürokratlarına sektörümüz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

DÜNYA DEVİ IF WEDDİNG'E GELECEK

İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın bu yıl katılım, ziyaret ve ticari bağlantı rekoru kırmasını beklediklerini dile getiren Kızılgüneşler, "Fuara, sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Pronovias da katılacak. Bu bizim için çok önemli. Bu sene tedarikçi bulmak için bir satın alma grubuyla katılma kararı aldılar. Bu firma alımlarını genelde Çin'den yapıyordu. Bu fuarda ilk bağlantıları kurarsak gerisi gelecektir" diye konuştu.

IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Marble- İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ve Agro Expo Fuarı ile birlikte İzmir'de düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen üçüncü yurtiçi fuar oldu.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na bu yıl 23 bin 500 metrekarelik alanda, 256 firmanın katılması, ziyaretçi sayısının 30 bini aşması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.