Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi Seferihisar’dan bomba iddia: Yardım dilekçesi diye istifa dilekçesi imzalattılar

Gelecek Partisi Seferihisar’dan bomba iddia: Yardım dilekçesi diye istifa dilekçesi imzalattılar

Bugün toplu istifalarını duyuran Gelecek Partisi İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Gelecek Partisi Torbalı, Karaburun, Karabağlar, Menderes, Konak ve Seferihisar ilçe başkanlarının istifa ettiğinin duyurulduğu toplantının ardından Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak,görevinden istifa etmediğini söyledi. Budak, “Bize ‘Genel Merkez’den yardım isteyeceğiz’ dediler. O istifa metninin de bize yardım metni olduğunu söylediler. Bizler istifa etmedik” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.09.2020 - 18:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gelecek Partisi İzmir’de istifa çıkmazı yaşanıyor. Bugün Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısıyla, Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidanel, Karabağlar İlçe Başkanı Murat Uzunöner ve Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Sebih Zorbay, görevlerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Başkanlar, istifalarına gerekçe olarak Genel Merkez ile yaşanan sıkıntıları, atanan başkanları ve verilen vaatlerin yerine getirilmemesini göstermişlerdi.

Basın toplantısında Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural Yıldırım, Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak ve Konak İlçe Başkanı Şeyhmus Arslan’ın da istifa dilekçesine imza attıkları ve partiden istifa ettikleri belirtilmişti. 

Basın toplantısının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Gelecek Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak; kendisinin, Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural Yıldırım ve Konak İlçe Başkanı Şeyhmus Arslan’ın istifa etmediğini söyledi. Budak, imza attıkları istifa dilekçesinin kendilerine yardım dilekçesi olarak sunulduğunu belirtti. 

“KONUYLA ALAKAMIZ YOK”

İmzaladıkları dilekçenin istifa değil yardım dilekçesi olduğunu sandıklarını ifade eden Budak, “Geçen gün ilçe başkanı arkadaşlarımız geldiğinde Genel Merkez’den yardım talep ettiklerini ve bu yardımla alakalı olarak bizlerden destek istediler. Biz de ‘Madem mağdursunuz ve ihtiyacınız var. Biz de sizler için Genel Merkez’e talepte bulunuruz’ dedik ve kabul ettik. Böyle bir yazı metni hazırlandı. O istifa metninin de bize yardım metni olduğunu söylediler. Hazırlayanlar da arkadaşlarımız olduğu için biz Konak İlçe Başkanı Şeyhmus Arslan ve Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural olarak üçümüz okumadan metne imzamızı attık. Biz bir aileyiz ve arkadaşlarımıza güvendik. O yüzden okumadan imzaladık o dilekçeyi. Biz hiçbirimiz istifa etmedik. Görevimizin başındayız ve görevimizi layıkıyla yapıyoruz. Biz ilçemizi hak ettiği yere taşımak için aldığımız bayrağı dalgalandırıyoruz. Bu konuyla uzaktan yakından alakamız olmadığı gibi haberimiz de yoktu. Biz zaten üç ilçe başkanı olarak bugün o basın toplantısında değildik. Eğer istifa etseydik bugün o toplantıya katılırdık. İşin kısası bizim olayla ilgimiz yok. Arkadaşlarımız iyi niyetimizi kullandı” dedi.

“HABERİM OLSAYDI MÜSAADE ETMEZDİM”

Budak, istifa yanlışıyla alakalı gerekli adımları atacaklarını belirtti ve “En kısa zamanda konuyla alakalı basın açıklaması yaparak görevimizin başında olduğumuzu ve istifayla alakamızın olmadığını duyuracağız. Zaten istifa gibi bir durum olsaydı Genel Merkez arkadaşlarımzıın göndermiş olduğu istifayı kayda alırlardı. Çünkü bu yaklaşık 10 gün kadar önce olan bir olaydı. Bugün patlak vermiş. Benim haberim olsaydı kesinlikle müsaade etmezdim” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.