Dolar 32,3332
%0.16
Euro 35,1588
%-0.07
Altın 2.242,780
%-0.03
Bist-100 8,70
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi’nden 27 Mayıs mesajı

Gelecek Partisi’nden 27 Mayıs mesajı

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, “Demokrasiye yapılan hain bir saldırı olan 27 Mayıs’ın yıldönümünde Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek bir anma mesajı yayınladı.

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 09:15

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, “Demokrasi tarihimizin mümtaz şahsiyetlerinden Adnan Menderes, seçkin bir devlet ve siyaset adamı olarak ülkemize ve milletimize takdirle hatırladığımız önemli hizmetlerde bulunmuştur. Türkiye'nin demokratikleşmesi, güçlenmesi, kalkınması, ilerlemesi için inançla çalışan, ömrünü aziz milletimizin yücelmesine vakfeden Adnan Menderes, millet hayatında ve gönlünde silinmez izler bırakmıştır. Kendisine hizmet eden evlatlarını hiçbir zaman unutmayan aziz milletimiz, Merhum Menderes'i daima hayırla yad edecek, gönlünde yaşatmaya devam edecektir. Merhum Adnan Menderes'i, Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Hasan Polatkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Türk demokrasisin bu kara gününde demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak, 37 düşük rütbeli subayın planları ile icra edilen bu kanlı darbe ve Yassıada hukuk dışı yargılamaları Türk demokrasi tarihinde onarılmaz yaralar açmıştır diyerek sözlerine devam eden Başkan Kavur, “27 Mayıs Darbesi’nin benzer senaryosu 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar karşımıza çıkarılmıştır. 1960 Darbesi’nde dönemin Genelkurmay Başkanı da yönetime el koyan cuntacı güçler tarafından tutuklanmıştı. Aynı senaryoyu 15 Temmuz’da Hain FETÖ Terör Örgütü’de kullanmıştır. Geçmişten dersler çıkarmazsak tarihin tekerrür etmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple 2017 yılında İzmir’de gerçekleşecek olan tüm FETÖ davalarına müdahillik talebinde bulunmuştum. 15 Temmuz mağdurlarına destek olmak için duruşmalara katılmıştım. Bizler, hain darbe girişimine karşı göğsünü siper eden bir milletiz. 27 Mayıs’lar,12 Eylül’ler,28 Şubat’lar, 27 Nisan’lar, 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın diye demokrasiden yana duruşumuza devam edeceğiz. Gelecek kuşaklara partimizin adı gibi güzel bir gelecek bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.