Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Kavur'dan 'siyasete girin' çağrısı

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Kavur'dan 'siyasete girin' çağrısı

TV 35 ekranlarında yayınlanan Gün Ortası programına katılan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, önemli açıklamalarda bulundu. Kavur, "İzmir Türkiye’nin vicdanıdır. İzmir’de sıkıntı varsa diğerlerini düşünmek bile istemiyorum. İzmir’de iyi insanlar siyasete girmiyor. Ben diyorum ki siyasete girin. AK Parti, CHP, MHP, Gelecek Partisi olur muhakkak biri size yakındır. Gidin ne olur oralarda siyaset yapın. İyi insanlar gidip oralarda siyaset yapmazsa oraları birileri dolduruyor. O zaman da kızmayın. Gelin siyaset yapın, o zaman kızma hakkınız olur." dedi

  • Ege Postası
  • 30.05.2020 - 13:51

EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarında yayınlanan Gün Ortası programına katılan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, partisinin İzmir il teşkilatlanmasını bitirmek üzere olduklarını açıklayarak, 18 ilçe başkanını atadıklarını, geri kalanların atamasını da hızla gerçekleştirip ilçe ve il kongrelerini tamamlar tamamlamaz sahaya ineceklerini belirtti.

İzmir’n fuar ve sağlık turizmi üssü olması gerektiğini kaydeden Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, “1 Haziran itibariyle tamamen sahaya çıkacağız. Yönetimlerle birlikte sahaya çıkacağız.  Tabi ki iktidara talibiz. 82 milyonun oyuna talibiz” dedi.

Kongrelerimiz hızla yapacağız

Teşkilatlanma sürecinin Covid 19 pandemi süreci nedeniyle geciktiğini kaydeden İl Başkanı Cem Kavur, sürece dair şu bilgileri verdi: “18 ilçemiz belli. Atadık ilçe başkanlarını. Sekiz tanesinin binası hazır. 5 Haziran itibariyle hepsi hazır olacak. 20-25 Haziran arasında kongre yapıp Temmuz ayının ilk haftasında ya da 15’ine kadar il kongremizi yapıp genel kongreye hazır olacağız. Hızlı bir şekilde. Yoksa 30 ilçeyi atamakta sıkıntı yok. Hızlı bir şekilde kongrelerimiz yapacağız. Nisan mayıs ayı arasında bitirecektik normal süreçte. Pandemi süreci çıktı. Ama önemli olan insanlarımızın sağlığı.”

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

İzmir’de yaşayan herkesin oyuna talibim. Sağcısı, solcusu, doğulusu, Batılısı olan biz İzmirli olan, adam Mardin’den geliyor, veya bir hanımefendi Mardin’den geliyor, 6 ay sonra İzmirli oluyor. Benim İzmirli kavramım budur. Varyant’tan saldığınızda Basmane’ye gidebilecek, Konak’tan saldığınızda Balçova’ya gidebilecek benim İzmirli kavramım budur. Gelecek Partisi olarak İzmir olarak herkesin oyuna talibim. Biz yönetim kurarken de buna dikkat ettik. Roman kardeşlerimizden, Alevi kardeşlerimizden, Süryani kardeşlerimizden aldık. Doğulu, Batılı, Kürt, Laz hiç ayırmadık. Bir yere bloklanmamamız lazım.

İzmir bir mozaik

Biz hiçbir zaman birbirimize sormazdık sen nesin nerelisin diye. Ama son beş altı yıldır İzmir’de bir ayrışma, ötekileştirme başladı. Ben bunu çok üzülerek seyrediyorum. İzmir bir mozaiktir. Eski günlerimize dönmek zorundayız.

Bir tarafa oy atan diğerine atmıyor ancak biz…

İzmir’de bir yapılanma oluşmuş. Bir tarafa oy atan diğer tarafa oy atmıyor. Biz iki tarafın da oyuna talibiz. Tahtaravallinin iki tarafına yani. İzmir’de yaşayan herkesin oyunu istiyoruz. Biz İzmir’e hizmet etmek istiyoruz. İzmirli içine çeker insanı. Askerde burada kalmış adam, İzmirliyim diyor bir Konya ziyaretimde. Bunun beş altı yıldır kaybolduğunu görüyorum, üzülüyorum.

İzmir Türkiye’nin vicdanıdır

İzmir Türkiye’nin vicdanıdır. İzmir’de sıkıntı varsa diğerlerini düşünmek bile istemiyorum. İzmir’de iyi insanlar siyasete girmiyor. Ben diyorum ki siyasete girin. AK Parti, CHP, MHP, Gelecek Partisi olur muhakkak biri size yakındır. Gidin ne olur oralarda siyaset yapın. İyi insanlar gidip oralarda siyaset yapmazsa oraları birileri dolduruyor. O zaman da kızmayın. Gelin siyaset yapın, o zaman kızma hakkınız olur.

Kadın ve gençler önemli

Pozitif ayrımcılığım var. Benim için kadınlar çok önemli. Gençler de. Gençler bizim geleceğimizdir. Süreç neyi gösterir bilmiyorum. Belki bir ya da iki dönem siyasette olacağım. Ama gençler siyasette olursa. Kaybımız ahlak. Siyasette, ekonomide ahlak çöktü. Gençlerimize bunu öğretmek bizim için önemli. Bizim yerimize onlar geçecek. Bari düzgün insanlara devredelim ki geleceğimizin ışıldadığını görelim. Bizi sadece afiş asmaya gönderirlerdi. Ama ben şu anda gençlere diyorum ki televizyonlara çıkın. Konuşun. Korkmayın. Gençler ve kadınlar olmadan siyaset yapamayız. Kadınlar olmadan bir eve rahat giremeyiz. Kadınlarımızla onların derdini dinleyebiliyoruz.

82 milyonun oyuna talibiz

Kadın kollarımız da bu hafta içerisinde yönetim ve yürütme kurulunu kuracak. 1 Haziran itibariyle tamamen sahaya çıkacağız. Yönetimlerle birlikte sahaya çıkacağız.  Tabi ki iktidara talibiz. 82 milyonun oyuna talibiz. Selim Timurcu sözcümüzün dediği gibi başkanımız da cumhurbaşkanlığına talip. Bu ülkeyi yönetmeye talibiz.

Akademisyenler bize İzmir’in eksiklerini bildiriyor

Ekonomiden sorumlu politika izleme birimimiz her gün çalışma yapıyor. Şu anda bizim hemen hemen bütün bakanlıklarla ilgili yarın iktidar olduk şuranın bu, buranın bu eksiği var diyebilecek durumda olacağız. Hocalarımız tarım, hayvancılık, sağlıkla ilgili İzmir’in eksiklerini bildiriyor mesela.

İzmir Fuar ve sağlık turizminde öncü olmalı

İzmir turizm şehri mi değil. Sanayi şehri mi, değil. Bir kimliğimiz, markamız yok. İzmir’in markasını yaratmamız gerekiyor. Sağlık turizmi dünyadaki en pahalı turizmlerden biri. Fuar turizmi. Bir tek mermer turizmimizle duruyoruz.  İzmir’in markasını yaratmak bizim için öncelikli. Bana göre iki şeyde markalaşma şansımız yüksek. Fuar ve sağlık turizmi. Sağlık turizminde tek sıkıntı konaklama alanlarımız az. Benim hayalimde ikisi var.

18 ilçe başkanını atadık…

18 ilçemiz belli. Atadık ilçe başkanlarını. Sekiz tanesinin binası hazır. 5 Haziran itibariyle hepsi hazır olacak. 20-25 Haziran arasında kongre yapıp Temmuz ayının ilk haftasında ya da 15’ine kadar il kongremizi yapıp genel kongreye hazır olacağız. Hızlı bir şekilde. Yoksa 30 ilçeyi atamakta sıkıntı yok. Hızlı bir şekilde kongrelerimiz yapacağız. Nisan mayıs ayı arasında bitirecektik normal süreçte. Pandemi süreci çıktı. Ama önemli olan insanlarımızın sağlığı.

Asılsız ihbar yapan hakkında işlem yapılmalı

İzmir’de yürütülen mağdur ve kavga edebiyatını hiç sevmiyorum. Normal şartlarda basına yansımasını hiç istemedik. Orada toplantıda olmayan arkadaşlarımızdan biri, ilçe başkanımız dilekçeyi bana gönderiyor, başvuruyu yaptım bilginiz olsun diyor. Genç kardeşlerimiz tveeterda hemen paylaşıyor. Beni üzen nokta ilçe başkanımız diyor ki, burası ilçe başkanlığı binası. Hızlı şekilde içeriye giriyor. İlçe başkanımız ısrarla soruyor, bir şey mi var ne oluyor diye. Hiçbir cevap vermiyorlar. Çıkıp gidiyorlar. Bakın biz devletimizin yaptığı her şeyin tabi ki doğru olduğu sürece yanındayız. Binanın çerçeveleri bile yok. Dışarıdan içerideki her noktayı görebilirsiniz. İçeride ustalar sıva yapıyor. Nasıl kumar oynanabili? PVC takıyorlar ustalar. Baştan bir yanlışlık oldu deselerdi keşke. İzmir özgürlükler şehri. Ben bunun bilinçli yapıldığına inanmak istemiyorum. Elimizde kontratımız var, kira sözleşmemiz var. Ama binanın tadilatı bitmeden nasıl başvuru yapacağız. Önce binanın tadilatının bitmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi yaptık, tadilatı bitirilecek, tabelayı asacağız, gidip başvuruda bulunacağız. Olmayan bir bina için kaymakamlığa veya belediyeye gitmeyiz herhalde. Keşke durum bu noktaya gelmeseydi. İhbar varsa kim ihbar yaptıysa onunla ilgili başvuru yapardık. Madem gerçekten böyle bir şey var. O kişi bulunabilir. Asılsız ihbar için bir işlem yapmaları gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.