Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi İzmir’de toplu istifa!

Gelecek Partisi İzmir’de toplu istifa!

Gelecek Partisi İzmir’de istifa depremi yaşanıyor. Torbalı, Menderes, Karabağlar, Karaburun, Seferihisar, Konak, Buca, Tire, Çeşme, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçe başkanları Genel Merkez’in “yakışıksız politikalarını” gerekçe göstererek partideki görevlerinden istifa ettiler. Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısında Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidan, Karabağlar İlçe Başkanı Murat Uzunöner ve Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Şebiy Zorbay, istifa gerekçelerini açıkladılar.

  • Ege Postası
  • 29.09.2020 - 16:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-Gelecek Partisi İzmir’de sular durulmuyor. Atanarak gelen yeni İl Başkanı ile başlayan anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Henüz atama belgesi gelmemiş olan yeni İl Başkanı Serhat Şener ile ilçe başkanları arasında yönetimsel uyuşmazlıklar son günlerde dozunu artırmıştı.

Geçtiğimiz hafta Buca ve Gaziemir ilçe başkanlarının istifa etmişti. Gelecek Partisi İzmir’de bugün toplu istifa depremi yaşandı. 17 ilçede başkanlığı olan Gelecek Partisi İzmir’de bugün altı ilçe başkanı istifa etti. Torbalı, Karabağlar, Menderes, Karaburun, Seferihisar ve Konak ilçe başkanları istifalarını verdi.

Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidanel, Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural Yıldırım, Karabağlar İlçe Başkanı Murat Uzunöner, Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Sebih Zorbay, Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak, Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısıyla partideki görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular. Başkanlar, istifalarına gerekçe olarak Genel Merkez ile yaşanan sıkıntıları, atanan başkanları ve verilen vaatlerin yerine getirilmemesini gösterdi. Açıklamada ayrıca Genel Merkez’in ilçe başkanlarından onların kişisel menfaatlerine hareket etmelerini istediği de söylendi.

Gaziemir İlçe Başkanı Mutlu Metin, Buca İlçe Başkanı İbrahim Yaşar, Tire İlçe Başkanı Muharrem Bosnalı, Çeşme İlçe Başkanı İlknur Ağlar, Narlıdere İlçe Başkanı Semra Karvan, Balçova İlçe Başkanı Şebnem Gündoğdu ve Konak İlçe Başkanı Şeyhmus Arslan’ın da istifalarıyla İzmir’de 17 ilçe başkanlığı olan Gelecek Partisi İzmir’de istifa eden topla ilçe sayısı 12 oldu.

“İSTİFALARIMIZI BEKLETTİK”

İlçe başkaları adına Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidaner, yaptığı açıklamada Gelece Partisi eski İl Başkanı Cem Kavur’dan sonra atanan yeni Başkan Serhat Şener ile bir türlü ortak paydada buluşamadıklarını ifade etti. “Biz ilçe başkanları olarak 8 aydır mücadele veriyoruz. Ancak bu mücadele kapsamında bizler bir değer görmedik. Defalarca gündeme getirmeyi çalıştık ancak sonuç alamadık. Öncesinde İL Başkanlığı yapan Cem Kavur bey'den mazbatalarımız aldık ancak ondan sonra herhangi bir katkı alamadık. Bu süreçte il ve genel merkezden herhangi bir katkı alamadık. Bu süreçte yapılan masraflarımız var. Tabelalar ve genel başkanımızın resimlerinin genel merkez tarafından karşılanacağı söylenmişti ancak bunlar bizden istendi. Bu yüksek tutarlar neydi… Bu tutarlar 80-100 bin TL'lere ulaşan ücretlerdi. Hatta benden senet dahil istediler. Cem Kavur ve ekibi görevden alındı yerine Mustafa Serhat Şener Bey atandı. Kendisiyle uzlaşı ve ortak bir nokta bulamadık. Kendisinin bize maddi veya manevi bir desteği olmayacağını dile getirdi. Geçtiğimiz hafta ilde bir toplantı düzenlenerek bizi çağırdı. Toplantıda son olarak Çiğli kongresi kaldığını ve çiğli kongresi sonrası Kurultay olacağını ancak bunun maddi olacağını söyledi. Bizde kendisini genel başkanı burada görmek istediğimizi söyledik. Kendisi de bize bunun için 70 bin TL gibi bir masrafı olacağını söylemişti. Biz bu ücreti ödemek istemediğimizi söyleyince istemeyen istifa edebilir diye açıklamada bulundu. Biz 1 haftadır istifaları bekledik, sabrettik, 8 aylık emeklerimizin boşa gitmemesi adına bu mücadeleyi 1 haftadır veriyoruz. Biz istifalarımız basın yoluna vermeden önce Genel Merkezimize illettik. İstifalarımızı İl Başkanımıza da iletildi. Kendisi ilçe başkanlarımızın içinde bulunduğu Whatsaap grubuna 'Emekleriniz için teşekkür ederiz' diye bir mesaj geldi. Bu bizim istifamıza gerekçe oldu. Biz değer ve takdir görmediğimiz yerde durmayız” dedi.

PARA İDDİALARINA YANIT

Gelecek Partisi İl Başkanı Serhat Şener’in ilçe başkanlarından para istediği iddialarına da cevap veren Fidaner, “Evet benim istifamın sebeplerinden biri İl Başkanı Serhat Şener’in bizden para ve üç adam istemesi yatıyor. Bu konudaki iddialar doğrudur. İlin, 240 bin lira borcu var. Bunun 100 küsur lirası tabela, 40 küsuru araba masrafı. Ali Sungur’un kendine satın alıp ile kiraladığı aracın yani. Gazetelere verilen ilanların ödemeleri yapılamamış, aidatlar, kiralar ilde emek veren emekçilerin maaşları var Eğer para ve üç adam verecek olursak biz kendimiz de yönetiriz ili. Ben aylardır kendimin ve ailemin zamanından çalıştım. Nede? Çünkü biz bir yola çıktık ve bu işi layıkıyla yapmak istedik. Biz bir yola çıktık. Biz yıprandık. Bizi yıprattılar. Biz istifalarımızı bir hafta önce ilettik. Ama maalesef ne bölge Koordinatörümüz Ümit Ünal geldi ne de bir başkası gelmedi İzmir’e. Ne zaman kada? Dün geceye kadar. İstifalarımızın arkasında durunca bizi arayıp ‘İstifa etmeyin, kongreye bu şekilde gidelim’ dediler. Biz kongreye böyle gidemeyiz. Teşkilat böyle kurulmaz. Siyaset böyle yürümez. Onlar yapılması gerekeni yapmadılar. Biz bu konuda çok üzgünüz. Genel Başkan Yardımcımız Dinçer Türkmen’e teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 10 gündür bizim için mücadele ediyor. Biz kendisine İzmir’in sorunlarınız ve kendi sorunlarımızı ilettik. Tek ilgilenen o oldu. Biz yönetimden ilgi görmedik. Biz artık bu kadarıyla yol yürüyemeyeceğimize kanaat getirdik ve istifalarımızı verdik. Biz Gelecek Partisi’ne yürüdükleri yolda başarılar diliyoruz. Bu saatten sonra biz yokuz” ifadelerini kullandı.

“ORTADA DAVA YOK”

İstifasına ilişkin açıklama yapan Karabağlar İlçe Başkanı Murat Uzunöner ise; “Bizim burada almış olduğumuz karar başta genel merkezin ve İzmir il yönetiminin anlaşmaması sonucunda doğmuştur. Süreci değerlendirdiğimizde inandığımız dava uğruna gelmiştik. Ancak gördü ki ortada bir dava yok” dedi.

“BİZE VERİLEN VAATLER VARDI”

Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Sebiy Zorbay, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bu yolda başlarken bir davet ile başladım. Bize verilen vaatler vardı. Verilen vaatleri şuan ki il başkanımıza ilettik ve talep ettik. Biz bize verilen söylenenlerin yapılmaması sonrası sürece devam edemeyeceğimizi söyledik. Bizden sonra kurulacak il ve ilçelerde insanlara şeffaf davranırlar umarım. Ona göre onlarda bu işin içinde olup olmayacağını kendileri karar versinler”

İDDİALAR YALANLAMIŞTI

Gelecek Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Halil Polat ise dün Egepostası’na yaptığı açıklamayla istifa iddialarını yalanlamış ve “Görevimin başındayım” demişti.

İşte o istifa dilekçesi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.