Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi İzmir'de maske dağıttı

Gelecek Partisi İzmir'de maske dağıttı

Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı Covid -19 salgınıyla mücadelede kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alarak İzmir’de 5 bin maske dağıttı.

  • Ege Postası
  • 19.04.2020 - 14:56

Gelecek Partisi İzmir il Başkanlığı tarafından İzmir’in merkezi ve ilçelerinde ücretsiz maske dağıtımı başladı. İzmir Kadın Kolları Başkanı Selda Eren,  Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehtap Çakıroğlu ve Yardımcısı Sevgi Atatoprak, İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Demirciefe ve Yardımcısı Abdullah Kocatepe, Dış İlişkiler Birimi Bşk. Yrd Emre Taban , Mali İşler Bşk Yrd. Osman Yumuk ve Engelli Koordinasyon Bşkn Yrd. Uğur Yorulmaz koordinasyonunda partililer İzmir’in bütün ilçelerinde eş zamanlı vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdi. 

Gelecek Partisi İzmir Kadın Kolları Başkanı Selda Eren, “İzmir’de Covid-19 salgınıyla mücadelede kapsamında Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileterek partimizin göndermiş olduğu maskelerin dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca dağıtım yapılırken sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızı da unutmadık. Bu kapsamda vatandaşlarımızın maskelere ve hijyen ürünlerine ulaşmada sorun yaşamaması için gücümüzün yettiğince her alanda çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi

SAĞLIĞIN SİYASETİ OLMAZ

Sağlığın siyaseti olmaz. Burada biz asla siyaset ya da reklam yapmıyoruz, öyle bir düşüncemiz de asla olamaz diyen Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehtap Çakıroğlu da insanların sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek; “Vatandaşlarımızın maskeye ulaşmada sorun yaşadığı bilgisi bize ulaştırılmıştı. Bizlerde genel başkanımız ve aynı zamanda eski Başbakanımız olan Sayın Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik. Genel başkanımızın duyarlılığı sayesinde maske bulamayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere maskeler il başkanlığımıza gönderildi. Gelen maskeleri birimimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla eş zamanlı olarak tüm ilçelerde dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak zaman zaman halkımıza  maske ve benzeri hijyen ürünleri dağıtımına devam edeceğiz” dedi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Demirciefe’de, ““Maske satışlarının yasaklamasının ardından vatandaşlarımız maskeye erişimde sıkıntılar yaşamaya başladı. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu maskelerin devlet tarafından vatandaşa ücretsiz dağıtılması gerektiğini ifade ettiği günün ertesinde hükümet maskelerin PTT Aracılığı ile dağıtılması yönünde bir karar aldı. Fakat bu sistemi kuramadılar. Maskeleri vatandaşlara ulaştıramıyorlar. Bizlerde Genel merkezimizden bize ulaşan maskeleri tüm ilçelerde gençlik kolları olarak dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımıza çağrımızdır. Lütfen bu süreçte mümkün olduğunca dışarı çıkmayıp,  maske ve eldivenlerimizi takalım. Bu sıkıntılı süreci ülke olarak inşallah birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

BU MİLLETE REVA MIDIR'

Halkımızın sağlığını korumak için gece gündüz demeden çalışan sağlık görevlilerimize en içten teşekkürlerimi iletiyorum diyerek sözlerine başlayan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur’da,  “ İzmir’in 30 ilçesinde maske dağıtımlarımıza teşkilatımızla başladık. Dağıtım esnasında gördük ki maskeye erişmede sıkıntı çeken çok sayıda vatandaşımız mevcut. .Başvuru yapmalarına rağmen maskelerinin gelmediğini söyleyen vatandaşların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Maske alabilmek için insanlar telefonlarına gelecek şifreyi bekliyor. Maskesiz ne toplu ulaşıma ne de marketlere girebiliyorlar. Birde dağıtılacak 5 maskeyi 10 gün kullanacaklar. Yani 2 gün 1 maskeyle idare etme gibi bir durum var. Geçen gün AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, vekiller olarak bir günde 10 maske tükettiklerini söyledi. Sayın Zengin’in açıklamasında milletvekillerinin bir günde 6 bin adet maske tükettiğini söylemesi ama vatandaşların maskeye ulaşamaması bir faciadır. Millete 10 günde 5 maske sınırı koyup vekillerin bir günde 10 maske kullanması bu millete reva mıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.