Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi İzmir'de kriz sürüyor!

Gelecek Partisi İzmir'de kriz sürüyor!

Gelecek Partisi İzmir'de sular durulmuyor. Kurucu İl Başkanı Cem Kavur'un istifasıyla boşalan koltuğa kimin oturacağı merak konusu olurken, üç isim ağırlık kazandı. Öte yandan Kavur ile birlikte yönetim kurulu da istifalarını verirken bazı yöneticilerin istifa etmemesi genel merkezin elini kolunu bağlıyor. Parti tüzüğüne göre kurulu il yönetimi istifa etmeden atama yapılamıyor. Son olarak akşam parti binasında Ege Bölge Koordinatörü Ömür Ünal’ın teşkilat üyeleriyle toplantı yapacağı ve sert tartışmaların yaşanacağı belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 13.08.2020 - 16:27

EGEPOSTASI- (Kulis Haber) Gelecek Partisi İl Başkanı Cem Kavur’un il başkanlığından istifa etmesiyle genel merkez yönetim kurulunun da istifasını talep etmişti. Bu talebe bazı il yöneticilerinin uymayarak istifa etmemleri krize neden olmuştu.

GENEL MERKEZ ATAMA YAPAMIYOR

Gelecek Partisi’nin parti tüzüğüne göre, kurucu il yönetimi istifa etmeden görevden alınamıyor.  Bu nedenle atama yapılabilmesi için il yönetiminin istifa etmesi gerekiyor.

YÖNETİM KENDİ İÇİNDE SEÇMEKTEN YANA

Öte yandan genel merkezin istifa taleplerine direnen il yönetimi kendi içinde seçim yaparak, il kongresine kendi yönetim kurulu ile gitmek istiyor.

KİMLER ADAY

İl Başkanı Cem Kavur’dan sonra il başkanının kim olacağı merakla beklenirken, yönetimde üçe bölünmüş durumda. İl başkanlığı için Hakan Yazar, Murat Atar Ve Cüneyt İşçilik’in isimleri geçiyor.

SİVASLI’NIN ADAYI TEŞKİLAT BAŞKANI

Gelecek Partisi'nin kurucularından olan Onur Sivaslı ve Mehtap Çakıroğlu’nun desteği Teşkilat Başkanı Hakan Yazar’dan yana. Sivaslı ve Çakıroğlu’nun Yazıcı’nın teşkilatları tanımasından dolayı partiyi en kısa sürede kongreye götürecek kişi olmasından dolayı destekledikleri öğrenildi.

ÖZDAĞ’DAN YÖNETİME BASKI İDDİASI

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın bazı il yöneticilerine istifa etmeleri için baskı yaptığı iddia edildi. İstifa baskısında başarılı olamayan Özdağ’ın İl Başkanı Cem Kavur ile birlikte kendisine yakın olan Cihan Ekinci’nin il başkanı olması için çalışma yaptığı öğrenildi.

İŞÇİLİK VE ATAR ADAYLIK İÇİN NABIZ YOKLUYOR

İl yöneticilerinden Murat Atar ve Cüneyt İşçilik’in de yönetim içinden aday olmak için kulis çalışması yaptıkları öğrenildi.

DANANIN KUYRUĞU BUGÜN KOPUYOR

Diğer taraftan ise, Gelecek Partisi'ndeki istifa krizinin bu akşam parti binasında çözüleceği iddia edildi. Partinin Ege Bölge Koordinatörü Ömür Ünal’ın teşkilat üyeleriyle toplantı yapacağı ve partinin içinde bulunduğu krizden çıkarmak için yol haritası çizeceği iddia edilidi.

Teşkilat üyeleri ile bir araya gelecek olan Ünal ile üyeler arasında sert tartışmaların yaşabileceği belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.