Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi ilçe binasına baskın iddiası! Kaymakamlık: 'kumar oynatılıyor' ihbarı yapıldı

Gelecek Partisi ilçe binasına baskın iddiası! Kaymakamlık: 'kumar oynatılıyor' ihbarı yapıldı

İzmir’in Torbalı İlçesinde geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi’nin tadilatta olan ilçe binasına yapılan polis baskını ile ilgili tartışmalar sürüyor. Parti yöneticileri, “Polis izinsiz ve açıklamasız arama yaptı” diyerek suç duyurusunda bulunurken, Kaymakamlık konuyla ilgili açıklama yaptı. Öte yandan baskının 'Kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı' ihbar üzerine gerçekleştiği tutanaklara yansıdı.

  • Ege Postası
  • 28.05.2020 - 17:44

EGEPOSTASI- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisi teşkilatlanma çalışmalarını sürdürürken, Torbalı ilçesinde bir garip olay yaşandı.

Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidaner, 22 Mayıs günü 6 polisin henüz tadilat çalışmalarının yapıldığı ilçe binasına gelerek izinsiz ve açıklamsız arama yaptıklarını öne sürdü. 

Fidaner’in polislere arama izinlerinin ve savcılık talimatının olup olmadığını sorduğu fakat polislerin böyle bir emir almadıkları ve yanlarında resmi bir evrak olmadığını söylediği aktarıldı. Bunun üzerine İlçe Başkanı Fidaner’in polislerden tadilat halindeki binayı terk etmelerini istemesine rağmen, polislerin ilçe başkanlığının tadilat halindeki odalarına girerek binayı incelediği öğrenildi.

Konuyla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şuç duyurusunda bulunan Fidaner, polislerin arama izin belgesi olmadığını savundu. İzmir İl Başkanı Cem Kavur ise olayın peşini bırakmayacaklarını açıkladı.

 ‘Siyasi itibarımız mağdur edildi’ denilerek polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidaner şikayetinde “Yapılan arama sonrasında herhangi bir malımıza el konulmasa da izinsiz yapılan arama şahsımızı ve siyasi itibarımızı oldukça mağdur etmiş ve manevi olarak üzüntü yaratmıştır” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan baskının 'Kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı' ihbar üzerine gerçekleştiği tutanaklara yansıdı.

KAYMAKAM ÖTER: DIŞARIDAN BAKILDIĞINDA TABELA VEYA LEVHA BULUNMAYAN

Konuyla ilgili Torbalı Kaymakamı Ercan Öter açıklama yaptı.

Öter yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Torbalı İlçemize bir siyasi parti  binası ile ilgili basında yer alan habere ilişkin olarak:

22.05.2020 günü saat 14.10 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçemiz Ertuğrul Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde rutin devriye faaliyeti icra edildiği  esnada orta yaşlarda bir erkek vatandaşın ekibimizin yanına  yaklaşarak  "az önce yanından geçmiş olduğunuz binada kaçak yollarla kahvehane oluşturulduğu ve içeride kumar oynatıldığı" şeklinde ihbarda bulunması üzerine;

Dışarıdan bakıldığında herhangi bir tabela veya levha bulunmayan, kapısı açık, insanların girip çıktığı, önünde inşaat işinde kullanılan kum bulunan, tadilatta olduğu değerlendirilen bir umuma açık yer olabileceği değerlendirilen bahse konu yer denetlemek amacıyla kontrol edildiğinde,  tadilat halinde bulunan boş bir bina olduğu,  içeride kumar oynanmadığı, ihbarın asılsız olduğu anlaşılması üzerine görevliler  bahse konu yerden herhangi bir işlem yapmaksızın ayrılmıştır. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünce konu ile alakalı yapılan araştırma neticesinde  bahse konu yer adına ruhsat kaydının olmadığı, İl Dernekler ile yapılan görüşmede ise de herhangi bir parti veya dernek adına kaydın olmadığı bilgisi edinilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

İZMİR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği, Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanlığında izinsiz arama yapıldığı iddiaları üzerine, dışarıda herhangi bir tabela bulunmayan tadilat halindeki binaya, kumar oynandığı ihbarı üzerine giden polislerin ihbarın asılsız olduğunun belirlenmesi üzerine işlem yapmadan ayrıldıklarını, ayrıca söz konusu adresin bir parti adına kayıtlı olmadığının tespit edildiğini bildirdi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 22 Mayıs'ta öğle saatlerinde, orta yaşlarda bir kişinin, Ertuğrul Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde rutin devriye faaliyeti icra eden polis ekiplerine, caddedeki bir binada kumar oynatıldığı yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi. İhbar üzerine polis ekiplerinin söz konusu binaya gittiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dışarıdan bakıldığında herhangi bir tabela veya levha bulunmayan, kapısı açık, insanların girip çıktığı, önünde inşaat işinde kullanılan kum bulunan, tadilatta olduğu değerlendirilen bir umuma açık yer olabileceği değerlendirilen bahse konu yer denetlemek amacıyla kontrol edildiğinde, tadilat halinde bulunan boş bir bina olduğu, içeride kumar oynanmadığı, ihbarın asılsız olduğu anlaşılması üzerine görevliler bahse konu yerden herhangi bir işlem yapmaksızın ayrılmıştır. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünce konu ile alakalı yapılan araştırma neticesinde bahse konu yer adına ruhsat kaydının olmadığı, İl Dernekler ile yapılan görüşmede ise de herhangi bir parti veya dernek adına kaydın olmadığı bilgisi edinilmiştir."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.