Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor

Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor

Bornova Belediyesi’nce 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Dijital Film Atölyesi bu güne kadar yaklaşık 300 katılımcı ile 75 kısa filme imza attı.

  • Ege Postası
  • 19.02.2017 - 09:45

Kursun ilk döneminde teorik ve pratik olarak dijital film yapımı öğretiliyor. Eğitimlerin ardından katılımcılardan film ekipleri oluşturularak kısa film çekimleri gerçekleştiriliyor. Katılımcıların film yapımı ile ilgili deneyimler elde ettiği atölye çalışmaları sinemaseverlerin katılımına da açık oluyor. Dijital Film Atölyesi'ne gelip eğitim alan bir çok katılımıcı üniversitelerin ilgili bölümlerini burslu olarak kazanıyor. Çekimleri tamamlan filmlerin ise 2017 Mayıs ayında izleyici ile buluşturulması hedefleniyor.

Film çözümleme etkinliklerine sinemaseverlerden yoğun ilgi

Dijital Film Atölyesi tarafından 2,5 yıldır akademisyenlerin konuk konuşmacı olarak katıldığı ve halka açık olarak düzenlenen film çözümleme etkinlikleri de devam ediyor.Dijital Film Atölyesi Film Çözümleme Etkinlikleri’nde bugüne kadar ”Koza, Uzak, Bitter Moon (Acı Ay), Gravity, Le Haine, Bisiklet Hırsızları, Antıchrıst, V For Vendetta, Ali:Korku Ruhu Kemirir filmlerinin analizleri yapıldı. 19 Mart 2017’de 9.’su yapılacak “Film Çözümleme Etkinliği”i de yine halka açık ve ücretsiz olacak.

Akedemisyenler ağırlandı

Filmlerin analizini yapmak üzere Ekonomi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya bölümünden, Öğr. Gör. Dr. Altuğ Işığan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü’nden Dr. Burak Bakır, Yrd.Doç.Dr. Emrah Suat Onat ve Yrd.Doç.Dr. Zehra Cerrahoğlu Zıraman, Gizem Duman ve Görkem Kiter Bornova Belediyesi’nin misafiri oldu.

Dijital Film Atölyesi’nde geleceğin sinemacılarının yetişmesine olanak sağladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Burada aldıkları eğitimle üniversitelerin ilgili bölümlerine burslu olarak giren arkadaşlarımız olduğu gibi prodüksiyon şirketi kurarak profesyonel anlamda bu işi yapmaya başlayanlar da oluyor. Bu bizim için gurur verici” dedi.

Sinema tutkunları, Dijital Film Atölyesi çalışmalarını sosyal medya üzerinden www.facebook.com/dijitalfilmatolyesi/ adresinden takip edebilirler.e-posta  ile ulaşmak isteyenler için ise mail adresi, [email protected].

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.