Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz Elektrik ile ilgili şok iddia! Kemeraltı’nda bazı esnafın elektriğini kestiler

Gediz Elektrik ile ilgili şok iddia! Kemeraltı’nda bazı esnafın elektriğini kestiler

Gediz Elektrik, Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyetleri önlemek amacıyla 30 Nisan tarihine kadar borçlarına istinaden evlerin elektriğini kesmeme kararı almıştı. Ancak bugün İzmir Kemeraltı Çarşısında bazı esnafın elektriklerinin kesildiği öne sürülürken, konu ile ilgili şikayet için Konak Kaymakamlığını arayan bir esnafın durumu anlatması üzerine kaymakamlığın “kredi çekip borcunuzu ödeyin” dediği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 10.04.2020 - 11:00

EGEPOSTASI-Ege Bölgesi’nde Aydem ile Aydın, Denizli, Muğla’da, Gediz Elektrik ile İzmir ve Manisa’da faaliyet gösteren Aydem Enerji, 30 Nisan tarihine kadar borçlarına istinaden evlerin elektriğini kesmeme kararı almış ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştı. 

Ancak Gediz Elektrik A.Ş. personelinin Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafından borcu olan dükkanları gezerek elektriklerini kestiği iddia edildi.

İDDİALAR MAALESEF DOĞRU

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise ortaya atılan iddiaları doğrularken, “Malesef haberler doğru. Valiliğe ulaştık. Her yeri aradık. Gediz Perakende bunu yapıyor. İki fatura olabilir. İki fatura olduğunda kesim için geliyorlardı. Ama bugünlerde bu değerlendirme olacak bir şey değil. Zamanlama yanlış. İçinde kafe, lokanta, peynirci olan adamın malı ne olaca? Bir daha mı zarar edecek. 3 aylık bir erteleme vardı.Vali yardımcısı da bana ‘Semih bey 3 ay hiçbir şeye dokunamazlardı’ ”dedi.

GENELGE YAYINLANIYOR ALTI DOLDURULMUYOR

Genelgelerin altının doldurulmadığını vurgulayan Girgin "Bakın bir genelge yayımlanırken ilk önce altı doldurulur. Sen özelsin Gediz'sin bunları bunları yapacaksın diye belirlemesi lazım. Genelge yayımlanıyor ama altı doldurulmuyor. Sonra adamlar kendi başlarına iş yaptığı zaman vay efendim orayı arayın burayı arayın şuna ulaşın buna ulaşın" diyorlar.

Girgin, "Şu anda diken üzerindeyim. Esnaf arkadaşlardan çok sayıda telefon geliyor. Birazdan sahaya çıkacağım. Bazı iş yerlerindeki telefonların da kesildiği yönünde haberler alıyoruz. Bir tane dükkanın elektriği kesilse benim için problemdir. Akşam bu konuyla ilgili bir basın açıklaması da yapacağım” dedi. 

“KREDİ ÇEKİN BORCUNUZU ÖDEYİN” DEMİŞ

Girgin, "Hem esnafımız hem de yönetim kurulundaki arkadaşlarım elektrik görevlisi arkadaşlara ‘yapmayın’ dediler ama onlar da ‘emir kulu’ olduklarını söylemişler. Esnaf bir arkadaş Konak Kaymakamlığını aramış durumu anlatmış. Cevap olarak “kredi çekip borcunuzu ödeyin” demişler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.